Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (856)

plakát

Napoleon Dynamit (2004) 

Tento film je taková přehlídka všemožných exotů a pošuků, až jsem se divil, kde vzali tolik herců, kteří by to takhle zahráli. Od filmu nečekejte salvy smíchu, nicméně několik vtipných okamžiků se zde najde a jak už jsem naznačil, tak o směšné, zároveň komicky retardované a nesympatické postavy není nouze. Děj je dost nevýrazný, takový jakoby nijaký, na druhou stranu díky jakési neotřelosti je poměrně zajímavý a rozhodně se nedá říct, že by nudil.

plakát

Vyletět z hnízda (2008) 

Docela dobré komediální drama, kterému by možná slušelo krapet svižnější tempo. Jinak ale film nabídne zajímavé dialogy a sem tam nějaký ten úsměvný vtípek. Takříkajíc za břicho jsem se nepopadal, tak aspoň že to vyvažuje dramatická rovina filmu s tragikomickými charaktery hlavních postav (zejména roztažnožka a pošuk). Nebýt povedeného závěru s jednou naprosto brilantní scénou na sousedovic trávníku, tak bych nebyl k filmu tak shovívavý.

plakát

Rozchod! (2006) 

S příhlednutím k tomu že to má být komedie, jsem se teda moc nenasmál. Srandovní situace aby člověk pohledal, no ani naschvály, co si ústřední dvojice navzájem prováděla, za moc nestály. Za zmínku snad jen stojí na romantickou komedii poněkud netradiční průběh děje a rozuzlení (zda se to dá v tomto případě takhle nazvat). Celkově ovšem dosti nevýrazné a nudné.

plakát

Havran (2012) 

Rozhodně se jedná o velmi zajímavou a zdařilou adaptaci povídkového díla Edgara Allana Poea. Několik jeho povídek jsem četl, takže o to více mi byl příběh, zápletkou vystavený právě na tomto díle, bližší. Ponurá a temná atmosféra byla vskutku úchvatná, rovněž se mi líbilo, že se tvůrci nebáli uplatnění pořádně krvavých scén. Děj je poměrně dostatečně napínavý, ačkoliv tu trochu postrádám větší závěrečnou gradaci s komplikovanějším rozuzlením.

plakát

Johnny English se vrací (2011) 

Geniální léta Mr. Beana jsou sice už nenávratně pryč, nicméně se mi výkon Rowana Atkinsona a potažmo i celý film hodně líbil. Velké množství gagů a srandovních situací zde funguje výborně, což mělo za následek, že jsem se s chutí nesčetněkrát pořádně zasmál. Vždy mě luxusně dokázaly pobavit situace se starou asijskou vražedkyní. Jelikož mám obecně rád špionážní filmy, kde navíc agenti používají všemožné nápadité věcičky moderní techniky, tak mě film zaujal i dějově. Konec konců plusové body musím dát i za půvabnou Rosamund Pike.

plakát

O rodičích a dětech (2007) 

Dobrý český film, kde se mi líbilo hlavně to, že výborně vedený dialog mezi otcem a synem je doplňován pro lepší představu i retrospektivními záběry. Jak už to bývá, tak některé historky byly docela úsměvně, jiné byly zase poněkud slabší. Každopádně celý film uteče v tak poklidném tempu, že snad ani dějově ničím nepřekvapí, na druhou stranu ale působí hodně neotřelým dojmem.

plakát

Croodsovi (2013) 

Nemá cenu moc rozebírat animaci, poněvadž vysoká kvalita zpracování je v současnosti nezbytným standardem. Každopádně co se týká ztvárnění scenérie, oceňuju několik hodně povedených grafických nápadů a detailů, celé to bylo prostě takové hodně pestré. Dějově se jedná spíš o průměrný animovaný film, jehož velkou výhodou je svižnost s množstvím dobrodružných scén, sem tam se zde objeví nějaká úsměvná hláška, ale celkově to moc velká sranda není. Výrazně mi tu ovšem chybí nějaká správně ulítlá komická postava.

plakát

Špióni jako my (1985) 

Ze začátku se zdá, že se bude jednat o dobrou, nicméně spíše tuctovou a nenápadnou americkou komedii 80. let s několika povedenými vtípky. To se však postupem času s přibývající dobrodružstvími mění, jelikož celý příběh je propletený spoustou komických situací, kterým jsem se mnohdy řádně chechtal, a graduje do excelentního satirického a trefně vypointovaného závěru, přičemž baví stále víc a víc.

plakát

Kazatelovy hříchy (2013) 

Samotný příběh, jenž přinesl sám život, je poutavý a zajímavý, což o to, nicméně to zpracování dosti vázne. Tak hodně nepřesvědčivý film, ať už se jedná o herecké výkony či výpravu dějové linie, jsem už dlouho neviděl. Vždyť některé dialogy mi připadaly, jakoby by byly vytržené ze scénáře k nějaké jihoamerické telenovele. Napínavá thrillerová atmosféra se taky někam schovala. Je obrovská škoda, že tak nápaditý námět dokázali tvůrci takovým způsobem pohřbít.

plakát

Vlkodlak (2010) 

Ačkoliv se mi celkem obstojně dařilo předpovídat dějovou linii, tak mě film skvěle bavil. To ostatně taky přičítám vítečně ztvárněné ponuré, horové atmosféře s několika dosti krvelačnými scénami a zajímavými trikovými efekty. Legendy o vlkodlacích jsou zkrátka výborné hororové téma.