Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Oblíbení režiséři (10)

George Lucas

Pamatuji si to jako kdyby se to stalo včera. Bylo mi asi pět let a táta pustil v našem starém přehrávači ještě starší videokazetu. Byla na ní Nová naděje, kterou někdo sehnal na západě a poté ji "předaboval" jedním hlasem na všechny mužské i ženské postavy. Obraz byl vybledlý (tak jak vypadala původní trilogie ještě před tím, než ji Lucas  upravil, bez přidaných scén) a pod "dabingem" byla ještě původní anglická zvuková stopa. Ale mě to tenkrát chytlo. Zírala jsem na obrazovku jako omámená a totálně jsem propadla kouzlu vědeckofantastických filmů. Děkuji Georgi Lucasi. Děkuji za Star wars, bez kterých by byl můj svět představivosti, příběhů a fantazie o dost chudší. 

Steven Spielberg

Válka světů, Umělá inteligence a další skvělé sci-fi podívané. Steven je jeden z nej.

Tim Burton

Batman, Alice in Wonderland, Charlie and Chocolate factory...

David Hewlett

Normálně bych si Davida dala do herců, protože je jeho Rodney úžasný! Ale nedavno jsem viděla film Snídaně pro psy a to mě totálně dostalo:).

Guillermo del Toro

Mám ráda jeho fantasy filmy jako je třeba Faunův labyrint nebo Hellboye (hlavně dvojku), protože mají svoje kouzlo, které je pro del Tora typické. Rozhodně se mi líbí, jak vypadají fantastické bytosti a lidé v jeho filmech (jako třeba Faun nebo princezna Nuala a její říše Elfů).