Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

2001: Vesmírná odysea

2001: Vesmírná odysea (1968)

Hard-core science fiction masterpiece mistra Kubricka. Opravdová kosmická meditace. Geniální dílo, nepotřebující rozsáhlých dialogů. Kdo by řekl, že Na krásném modrém dunaji může v kombinaci s vesmírným letem vypadat tak úžasně. Jako milovník knih Arthura C. Clarka je pro mě tento film opravdový TOP 10 a je opravdu veliké štěstí, že na tomto filmu najednou mohli spolupracovat jak autor předlohy, tak režisér. A že režisérem mohl být Stanley Kubrick.

Apokalypsa

Apokalypsa (1979)

"Kdo tady velí!? Vy ne?!" Viděl jsem v Redux verzi a i přes svoji délku nezapomenutelný, meditativní zážitek z vietnamsko-kambodžské džungle. Apokalypsa není úplně obyčejný válečný film. Vnitřní hlas kapitána Willarda nás provází celým 3 a půl hodinovým nepopsatelným šílenstvím, chaosem a beznadějí. Všechno, co je normální válka převrátí naruby, otočí, přežvýká a vyzvrací. Jediné zaznamenané velké minus byla filmová hudba, která některé scény dokázala dost poničit. To jen, aby se vědělo, Apokalypsa není dokonalá. Jen takřka dokonalá.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Forrest a jeho ženy. Neuvěřitelně propracované vyprávění prosťáčka Gumpa o jeho jen těžko uvěřitelném životě. Snímek, který si zaslouží jen samá superlativa, u kterého není co vyzdvyhovat, když vše je na maximální úrovni. Neomrzí.

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Fuck the system! Anarchie v podání Davida Finchera ve filmu, který ani po desáté neztrácí svoje kouzlo. Poprvé jsem na film a jeho závěr čuměl s otevřenou hubou, při ostatních projekcích už jsem se jen pousmíval, protože Fincher nám vlastně celý film potajmu ukazuje o co jde a v tom tkví část jeho geniality. Zbytek je samozřejmě ve filmu jako v celku. Fight Club totiž není jen kopie z kopie kopie kopie....

Osvícení

Osvícení (1980)

Miláčku... světlo mého života. Já ti neublížím. Nenechala jsi mě domluvit. Řekl jsem: "Já ti neublížím." Jenom ti vymlátím mozek z hlavy. Jen ho vymlátím z tý tvý zasraný hlavy.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Takže. Teď vypadneš ven a řekneš: "Dobrou, byl to krásnej večer". Vyjdeš ze dveří. Nastoupíš do auta. Odjedeš domů. Vyhoníš si ho a hotovo. Šmitec. ///////////////// Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností, sobectvím a tyranií lidské zloby. Požehnán buď ten, kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty, neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí. A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny, kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry. A když uvalím svou mstu na tebe, seznáš, že jméno mé je Bůh! //////////////////// Teď vypadáte jako... Jak vypadaj, Jimmy?Ehm... Paka. Vypadají jak dvě paka. Ha ha. Jsou to tvoje hadry, blbečku. ////////////////////// Cejtíš to píchání, pane velkej? To si s tebou zahrává pýcha!/////////////////////////// Vinci? Chceš slyšet ten vtip z tý Liščí pětky? Jasně, akorát jsem ještě furt moc ztuhlej, než abych se smál. Smát se nebudeš, to nená vtipný, ale jestli chceš, tak já ti to řeknu. Jasně, sem s tím. Tak jo. Po ulici jdou tři rajčata. Máma rajče, táta rajče a dítě rajče. Dítě rajče se loudá, táta se naštve, vrátí se pro něj, jednu mu flákne a řekne: "Tak pojď, kečupe!"///////////////////////// Hele, jak se ti líbí Trudy? Nemá žádnýho kluka, nechceš si s ní vyrazit? Která je Trudy, ta s tím bordelem na ksichtě? Ne, to je Jody, moje žena. Haha, promiň, ale bolí to,ne?/////////////////////// Všim sis před mým domem cedule s nápisem "Sklad mrtvejch negrů"? Ne, nevšim. A víš proč sis nevšim? Proč? Protože tam žádná není! Protože se neživím skladováním mrtvejch negrů, tak proto! ////////////////////////Jestli vnímáš, řekni něco. Něco. To bylo ale morbidní!///////////////////// Jsi v pořádku? Ne, to nejsem. Sem totiž pěkně rozmrdanej. Co dál? Co dál? Já ti řeknu, co dál. Teď sem pozvu pár zfetovanejch negrů s kleštěma a letlampama tady pro pana domácího. Aby si tady hoši trošku zablbli. Slyšíš mně, ty vidláku? Ještě jsem s tebou, hochu, neskončil. Tvá prdel pozná středověk! /////////////////////////// Zmizíš z tohodle města, hned teď. Když zmizíš, budeš zmizelej. Nebo tě zmizím já.///////////////////////////////// Čí je ta motorka? To není motorka, to je chopper. A čí je ten chopper? Ten je Zeda. A kdo je Zed? Zed je mrtvej, lásko. Je mrtvej.////////////////////////////// Tak ty bouchneš? Mohlo by bejt. Tak to já budu rovnou srát atomový hřiby, ty kreténe. Vždycky, když se dotknu toho mozku, jsem jak bedna dynamitu. A vůbec! Co já vlastně dělám tady vzadu? Ty jsi ten, kterej by měl zkoumat šedou kůru. Čenžneme se. Já jdu mejt vokna a ty pojď skládat negrovi lebku! Co víc by jste chtěli k tomuhle skvostu gangsta černé komedie říct.....

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Viděno také v DC. Scott začal serii hororově a atmosféricky. Cameron pokračoval akčně, nazdobeně a nechal vylíhnout o 158 vetřelců víc. A jednu královnu. A to se mu setsakramentsky povedlo.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Fantazie! Po velmi komiksovém Batman začíná přináší Nolan do toho žánru naprosto nový vítr. Důraz na realismus, velmi ale VELMI komplexní příběh, který nás po celých 152minut nenechá vydechnout a velmi promyšlené postavy všech tří hrdinů. Batman přirozeně prkený, Dent přirozeně lidský a Joker přirozeně šílený. A především Heath Ledger (dej mu pánbůh věčný klid) a jeho dechberoucí ztvárnění šíleného Jokera, to je snad nejzhavější želízko v ohni Nolanova Opusu Magnumu. PERFEKTNÍ!