Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 503)

plakát

Maestro (2023) 

Maestrovi není po řemeslné stránce co vytknout, herecké výkony dokonalé, masky perfektní, kamera úchvatná, ale chybí mi tam větší konflikt. Cosi se tomu blížilo, manželčin výbuch, kdy už se nehodlala dál nechat ponižovat. Chápu, že Cooper asi nechtěl natočit tuctový životopisný snímek, konec konců život se neskládá jen z významných dnů, ale je to mozaika všedních střípků, i ty leccos napoví, ale pokud mu někdo našeptával, aby natočil film o kouzlu a zrodu hudby, měl si nechat poradit. Vlastně se sama se sebou dohaduji, o čem to přesně mělo být.

plakát

Nech svět světem (2023) 

Aby se člověk dočkal odbourání naprosto dokonalým koncem, musí leccos přetrpět, ale stojí to za to.

plakát

Nyad (2023) 

I tenhle film řekne víc o divákovi, jak si stojí, co má za sebou. Cením si toho snu, té vize, plavání vstříc možnému nezdaru a přece znovu a znovu. Annette i Jodie stárnou přirozeně, to se dnes často nevidí, všichni se snaží obelstít čas. Nyad je i o tom, o obelstění, o mýtu, že to a to ve stáří nejde. Film víc našláplý, než hromada motivačních příruček.

plakát

Poker Face (2023) (seriál) 

Netuším, jestli je podobnost čistě náhodná, ale Natasha Lyonne je prakticky Columbo v sukních, i když tu má až v poslední epizodě, jinak je stejně jak on ukoptěná, rozevlátá, dotěrná jak osina v zadku a trochu připomíná svoje auto - spálená trvalá, nakřáplý hlas, co jí musí závidět všechny rockerky světa, kazí to jen bezchybný zářivý chrup. Charlie se nezdržuje s vedlejšími postavami a chodí rovnou za pachatelem. Je chytřejší než liška Bystrouška. A zrovna jako Jessice Fletcher ani jí není divné, že kam šlápne, tam se stane vražda. Příběhy jsou vesměs banální, ale kamerová pikantní omáčka a výprava, hudba, hostující hvězdy a konečně Natasha tomu dodávají správný šmak a člověk prostě... prostě kouká.

plakát

Vyproštění 2 (2023) 

Když si při čekání na děj a jakous takous hereckou vsuvku objednáváte na mobilu odvápňovací tablety do kávovaru, hledáte, co že je to za pásku, kterou se oblepují akvarely, vybíráte vhodný žrádlo pro starýho jezevčíka a k tomu osmdesátkrát zívnete, něco je špatně.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Šla jsem do filmu záměrně nepřipravená a nevěřícně zírala na fragment amerických dějin, který mi absolutně unikl. Kmen Osedžů zbohatl na ropě a běloši jim dělali v honosných domech sloužící, to jako vážně? Jak už to chodí - bílý tvor to s pocitem nadřazenosti nemohl nechat jen tak a ani Martin Scorsese to nemohl nechat jen tak a já mu děkuji, na pět hvězd to ale nemám. Proč? Je to už folklór vynášet Leonarda DiCaprio za herecký výkon do nebe, ale mě jeho přehrávající brada přišla jako největší slabina filmu. Naopak Lily Gladstone hrající indiánskou manželku byla přirozená velmi, užívala jsem si každé její stručné slovo. Posledních deset minut mě tradičně proti mé vůli přivedlo k očistným slzám.

plakát

Zabiják (2023) 

Fincherův fanoušek uvidí přes oddaný brejle bezchybný film a není to v pořádku? Je. Mám tu smůlu, že už za pár hodin mi v hlavě bliká jen scéna s Tildou, ta má nějakou psychologii, vtáhne do charakteru a životní filosofie, ale jinak je perfektní Fassbender, totiž jeho hrdina, strojem, který by měl mít druhý - citový, lidský, hluboký? - život, ale tomu se prostě nedá věřit. A když nevidím v zabijákovi nějaký vnitřní růst, vývoj, poznání, neřkuli katarzi... tak mě to prostě nebaví. Sedmičce toto nečuchne ani k ponožkám.

plakát

Zabiják bolesti (2023) (seriál) 

Něco tě bolí? Zobni si pilulku. Nedá se to snést? Zachumlej se do reklamního plyšáčka. Že z tebe bude živý mrtvý? Neva, nám chrastí korunky a ten zvuk je nade vše. Seriál, který dá nahlédnout do celé mašinérie a manipulace s lidmi, co si zprvu jen chtěli ulevit od bolesti, a nechá na divákovi, aby si sám našel místečko. Když se to tak vezme, mrazí z toho přesně do chvíle, než si připustíme, že takových svinstev je dvanáct do tuctu a zabijákem v přehnané míře cokoli.

plakát

65 (2023) 

Vše, co už jsme spolkli mockrát v opulentnějším hávu a stejně nenadchlo, nebo ve skromném a přesto oslnilo, dosaďte si kombinaci sami, ale občas se jednoduše stane, a důvod nevymyslíte, že je vám se scífkem a potvůrkami tak jako nekomfliktně a mile přesto, že některé působí jak z ábíčka a postrádají pud sebezáchovy. Když se vychytá ta správná chvíle....  A když je tam Adam Driver! 3 a půl, a že jste zlí (50%), tak za 4*.

plakát

80 for Brady (2023) 

Jane Fonda (85), Lily Tomlin (83), Rita Moreno (91) a Sally Field (76) jsou mladý holky, který si na stařenky jen hrajou. A Tom Brady je nádhernej chlap a hvězda NFL, co jim skrze obrazovku dolévá šťávu do života a ony si chtějí splnit sen – vidět ho naživo. Tenhle film zaručeně nedostane Oscara, ale pomůže na chvíli zapomenout třeba na artrózu a nebo si naopak vzpomenout, že v kůlně rezne kolo a olejnička stojí hned vedle něj, takže směle do toho a příjemnou jízdu.