Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 073)

plakát

Ada (2021) 

“Neber co není tvé” v roztomile bizarně komickém než hororovém balení. Bohužel zbytečně nataženo pocitově tak na “180 minut”. Slowburn forma mi ve většině případů sedne, tady ale spíše nudí, než by se budovalo - cokoli. Závěr pak nepřináší nic, co by diváka (mě osobně tedy) mohlo skopnout ze sedačky, nebo naopak nakopnout, natož třeba pobavit. V kostce je Ada dle mého (zbytečného) názoru bohužel nezáživným výsledkem zajímavého námětu. Škoda. Momenty to má. Ale nijak silné taky nejsou. Těšil jsem se moc.

plakát

Adaptace (2002) 

Jeden z nejlepších a nejoriginálnějších filmů, které jsem v životě viděl. Nicolas Cage exceluje. Meryl Streep a Chris Cooper tradičně špičkoví. Spike Jonze nezklamal. Jeho V kůži Johna Malkoviche mě rozsekala ve své době na maděru, tudíž jsem byl trochu v obavách, že podruhé se takový majstrštyk konat nebude. A přece. Nádherný kus filmového umění po všech stránkách. A ten scénář! Omg.

plakát

Ad Astra (2019) 

Při druhém sledování mi to sedlo mnohem víc. Nádherně natočené, dobře zahrané, jen ten příběh dost pokulhává. Nakonec ale vyroste z Ad Astry bolavý kousek syna a otce. Na velkém plátně pohlcující zážitek.

plakát

Adikts (2024) (seriál) 

Fresh asi ano, ale za jakou cenu? Sérii jsem doslova přetrpěl. Ani nevím kvůli čemu. Ten bizár je moc chtěný, fórky i hlášky moc na sílu, i ty postavy jsem “někde viděl” ( všichni do jednoho nesnesitelní ) Herecké výkony neustále proměnlivé, místama až iritující, u některých se nedá mluvit ani o herectví - Lenka Dusilová. Nepočítám fakt, jakou medvědí službu prokazuje závislým. Ale věřím, že si to základnu najde, i že z tohoto dílka může být klidně i budoucí kult. Jen jinak, než by si tvůrci možná přáli. Já? “Mám v piči”. S odstupem času se pocity z viděného ještě horší. 35%.

plakát

Aftersun (2022) 

Chvíli trvalo než jsem to zpracoval. S odstupem mě to rozkládá čím dál víc. Film, který nahazuje indicie a zbytek už je zcela na vás. Krásnej film o vnitřním boji, který se před těmi co milujeme víc než sami sebe snažíme schovat. Pokud se film do vás dostane, zůstane tam s vámi ještě dlouhou dobu. A to se mi osobně nestalo už nějakej pátek. Bez patosu a civilně takhle roztřelit srdce… Hrozná šleha film. Minimálně nominace by tomu hodně prospěla.

plakát

Agora (2009) 

Po dějové stránce paráda. Vše už je tu řečeno. Nutno dodat, že s tím filmem mám jistý problém. Alejandro Amenábar je výtečný režisér a natočil to bravurně. Co je na filmu naprosto geniální je vývoj téměř všech postav! To mě dostávalo do častých úžasů. Co ale ty kokos je... za problém. Jen mi připadalo, jako by si občas Amenábar odskočil na kafe, nebo oběd, či na hajz a řekl všem, hele teď tak a tak a já se jdu vysrat. Nádherně nasnímané scény totiž střídají scény jakoby z televizní inscenace vystřižené. Jednou jsou davové scény vynikající, v druhých bije do očí zřetelný fakt, že někteří ani neví, co mají dělat a např sekají mečem a koukají kolem a kolem, kdo jim dá instrukce. A tak je to po většinu filmu. V jistých momentech si říkám páni, to je mazec, to je scéna, husí kůže na zádech, skvěle zahrané atd. A pak najednou si říkám, to si dělají prdel? Kdo je vede? Asi tak. Ale zůstanu u kladných vod

plakát

Ain't Them Bodies Saints (2013) 

Natočeno tak, že si dávám na Davida Loweryho setsakra pozor! Chvílemi "Malickovské" drama je bohužel přespříliš prosté dějem na to, aby ho člověk s nesprávnou náladou a dobou zavrhl a aby tempo snímku mohlo diváka zaujmout. Přesto za mě hodně silných 70%.

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Vytáhnul mě na to mladej. Nečekal jsem nic. Těšil jsem se konečně na dvě hodiny spánku ještě s brejlema, takže si mě fakt nikdo ani nevšimne. Ještě v CZ dabingu no ty vole... A hele ono to normálně nenudilo. Nějak ta blbost odsejpala a já si říkal, že mít 8 let a tohle vidět, jdu z kina s předčasně tvrdým pérem.

plakát

All of Us Strangers (2023) 

Krásnej a silnej film, který mě posledním záběrem odpálil do filmového vesmíru. Nádhera. Orgasmus emocí.