Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (2 457)

plakát

Čas na sebe (2022) 

[60%] Je pravda, že se v současné době netočí moc dobré komedie a Kevina Harta moc nemusím, ale dal jsem mu už několikrát šanci a i když viditelně po herecké stránce přehrává, tak mě i zde párkrát rozesmál. Wahlberg, který mu zde sekundoval starého kámoše mě bavil o něco méně, ale sehrál svoji standartní postavu. Některé scény nejsou moc vtipné, jiné trochu k pousmání jsou. Třeba ta scénka, kdy Hart dává dýchání želvákovi neměla chybu. Takže jo, pár hlášek tu je. Dějově je to samozřejmě blbost, takže si to už víckrát nepustím, ale úplná ztráta času to nebyla, takže aspoň něco.

plakát

Šťastně až do smrti (2022) 

[55%] Zvláštní počin při kterém byla snaha o jistou originalitu, ale bylo to pojato docela nudným způsobem. Ještě tak ta první půle filmu, kdy se řešila dramatická linie rozpadajícího vztahu mě celkem bavila, jenže pak někde uprostřed nastane šokující zvrat, který bych docela i ocenil, jenže to pak začalo upadat jednak do nudných chvil a jednak to bylo celé takové nereálně včetně sice napínavého, ale divného finále. Ve výsledku jsem rozpolcen a ani nevím jak to mám zhodnotit. Jistá snaha tu byla, ale mě to až tak nechytlo. Ženská ústřední postava mě bavila, ale ta mužská už moc ne. Takže obyčejný průměr.

plakát

Samaritán (2022) 

[15%] Od tohoto filmu jsem vůbec nic neočekával a ani mě neudivilo, že to nakonec místo do kin šlo na stream (Prime video). Už ani trailer mě moc neoslovil – prostě vidět Stallona v téhle superhrdinské roli s malým rozpočtem není nic pro mě. Chápu, že má Sly už svůj věk, ale to radši ať se pokusí natočit nějaký zajímavý béčkový thriller. V tomto filmu mě nebavilo snad skoro nic. Začátek ještě vypadal trochu nadějně, ale postupující budování vztahu Slye s tím otravným klukem vůbec nefungovalo. Záporáci jak smažky, špinavé ulice – což bylo samozřejmě námětem toho děje, ale mě to spíš iritovalo. To, že si to Slye rozdá s nějakými místními smažky za použití nějaké jeho super síly, která není ani zajímavá jde fakt mimo mě. Efekty nic moc, rozpočet je malý i když se sem tam objeví nějaká ta akce a třeba poslední třetina filmu je akčnější, ale když mě to nevtáhlo do děje, nebavily mě postavy ani zápletka, tak ani tu akci nedokážu náležitě ocenit. Stallone se jako herec zde možná snažil, ale ve špatném filmu. Snad ještě natočí něco solidního, klidně vedlejší roli, ale ne v tomto žánru.

plakát

Gangy z Birminghamu - Série 1 (2013) (série) 

[87%] Naprostá paráda. Jsem rád, že jsem dal tomuto gangsterskému seriálu šanci! Vše se postupně od začátku rozjíždí, seznamujeme se tu s postavami, dějem a především do doby, která je zde výborně filmově vytvořená. Asi se nebudu moc o tom rozkecávat a napíšu delší komentář po vidění všech sérií, ale už nyní věřím, že mě to bude bavit díl od dílu víc a víc – alespoň v to doufám! Herecké obsazení je na tom perfektně, takže nemá smysl abych tu každého jednotlivě probíral … o tom až později.

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) (seriál) 

[77%] No sláva  - začíná mě toto seriálové universum ze světa SW bavit. První série Mandalariana nebyla špatná, ale soustředila se spíš na špičkovou, ale přehnanou akci. Druhá série byla už o něco lepší a tento BOBA FETT seriál, který navazuje hned na tu druhou sérii Mandaloriana mi přišel ještě o další kousíček lepší. Hlavní představitel Boba Fett mě bavil, akce byla zdařilá a oceňuji, že nebyla tak přehnaná. Dokonce i samotný Mandalorian se zde po cca půli seriálu objeví a má tu dost výraznou roli. Potěší i jiné známé postavy včetně digitálně upraveného Luka Skywalkera, jehož vlastní epizoda mě zde totálně nadchla. Určitě to má své mouchy, zpočátku mi vadilo to časové prolínání, ale poté jsem se v tom už orientoval. Finální díl byl akční, ale až moc destruktivní, ale nevadí. Dějově to bylo celkem jednoduché, ale určité aspekty bych tam doladil. Hudba byla dobrá. No, víc bych k tomu asi nenapsal, nejsem úplně ohromen, ale slušný počin to je. Těším se na třetí sérii Mandaloriana, která bezpochyby na toto naváže.

plakát

Doba ledová: Dobrodružství s Buckem Wildem (2022) 

[60%] Není to až taková katastrofa jak to tu odpovídá slabému hodnocení. Přirovnal bych to tak na úroveň prvních dvou dílů, což asi většina diváků zakroutí hlavou nad mým hodnocením, ale mě první Doby ledové moc nebavily. Ale třetí, čtvrtý a pátý – tam už jsem byl víc spokojenější. No a tohle by se dalo klidně nazvat spin offem, ale vzhledem k tomu, že krom Buckyho (má zde hlavní roli) se tu objeví i naše staré oblíbené postavy, tak bych to spíš zařadil jako volné pokračování, ale to je fuk. Akorát mi zde chyběl ten veverčák. Komediálně to bylo trochu slabší, ale celkově se zde našlo pár dobrých scének. A ani bych netvrdil, že ta animace je mizerná, jak tu všude možně čtu. Velký zázrak to není, ale to 1 vidění docela bodlo.

plakát

Star Trek: Podivné nové světy - Série 1 (2022) (série) 

[70%] Tak mám konečně první sérii tohoto nového ST za sebou. A jak se mi líbila? Určitě ve mně převládají pozitivní pocity. Technicky je to naprosto perfektní, veškerá akce a hlavně celkový vizuál na loď Enterprise je prostě boží! Herecké obsazení je na tom též dobře, takže až na pár výjimek mě tu postavy zaujaly. Pike, Spok, Uhura atd. Obsahově je na tom dobře 6 epizod (1-4 a 9-10), s čímž, že 5-7 jsou dějem takové méně výrazné a 8 mě nebavila vůbec, takže škoda, že tento seriál s 10 epizody se nesnažil, aby byl každý díl zajímavý, ale nevadí. Ten devátý je opravdu kopírka vetřelce, ale v dobrém slova smyslu. ;) Hudba je na tom dobře, připomene staré motivy ST. No, nevím co k tomu ještě dodávat? Tuto novou posádku se známými jmény jsem si docela oblíbil, takže vyjma těch několik nezáživných epizod jsem spokojený a doufám, že druhá série bude ještě o něco lepší.

plakát

Životní trefa (2022) 

[80%] Sem tam za čas vidět nějaké kvalitní sportovní drama je fajn a tohle je ukázkový příklad. Adama Sandlera až tak nevyhledávám, ale tahle jeho vážnější poloha s výborným charakterem mi krásně sedla, stejně tak sledování mladého talenta ze Španělska. Dějem, scénářem a ostatními aspekty to rozhodně není originální, ale když mě to bavilo od začátku do konce, tak není potřeba, abych si více ztěžoval. Třeba takový The Way back s Affleckem byl o dost horší, tam mě to celé nebavilo. Tohle je je o dost lepší. A vůbec mi nevadilo, že zde měl Sandler partnerku černé pleti. Hlavně, že tu nebylo to otravné LGBT!!! Určitě mohl mít film více emotivních momentů a pestřejší finále, ale skončilo to solidním a nenáročným koncem, takže paráda!

plakát

Doba ledová: Mamutí drcnutí (2016) 

[75%] Doba ledová popáté! A mě se to stále líbí. První dva díly – nic extra, nějak jsem se do toho nemohl dostat. Třetí mě téměř nadchl, podobně na tom byl i čtvrtý film. No a ani tento pátý nezaostává, jak už tu s podivem na CSFD dle slabého hodnocení sleduji. Je to zábavní od začátku do konce. Třeba postava Buckyho mi zde moc nesedí a dějově to také není nic zvláštního, ale stále je tu se na co dívat. Hlášky a vtipné scénky pobaví, zejména náš oblíbený veverčák Scrat, který čirou náhodou narazí na talíř ufa a díky jeho nešikovnosti způsobí oblíbeným hrdinům další katastrofu. ;) Což je trochu ujeté, ale sakra zábavné. Takže za mě opět velká spokojenost.

plakát

Bestie (2022) 

[60%] Viděno v kině. Nazval bych to Lví král: Pomsta šelmy!  Že já vlezu na cokoliv, na kdejakou bejkárnu. ;)) Ale tak co, šel jsem se odreagovat a docela se to i povedlo. Chvílemi jsem u tohoto filmu cítil napětí a chvílemi jsem se trochu i zasmál, jak to působilo jako kravina, ale tentokrát v dobrém slova smyslu. Úvod mě moc nebavil, ani seznámení s postavami, které mě sice neiritovali, ale nudil jsem se. Poté, kdy se jde na věc, tak už zde nuda nehrozila. Prvních asi 20 min od útoku šelmy mě to bavilo, pak už jsem to moc nebral vážně a film si snažil tak jako tak užít. Ona ta myšlenka, že se lev mstí na několik xxx lidí působí dost ujetě. Ale nutno uznat, že celé to CGI a digitální šelmy jsou nasnímány výborně + finální střet Elba vs lev působí sice přehnaně, ale drsně. Takže podruhé si to už nedám, ale to 1 vidění mě neurazilo a nebylo to tak trapné, jak jsem si zpočátku myslel, že bude.