Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (324)

plakát

Final Fantasy VII: Advent Children (2005) 

(BD prodloužená edice) Původní film byl jízda, velkolepá, nabušená efekty s geniální hudbou. Rozšíření přidává ještě více do akční složky a Vy už opravdu jenom koukáte s otevřenou pusou. Jediný vada na kráse jsou poněkud strohé obličeje. Holt přirozená mimika není silnou stránkou tohoto typu filmů. Ikdyž v Resident Evil Degeneration je posunuta zase o kousek dál. Nevýhoda nebo výhoda tohoto snímku je pro diváka znalost, popřípadě neznalost, původní herní předlohy. Pro mne to bylo ze začátku tápání a zmatek. Opravdu jsem si musel vyhledat na netu aspoň shrnutí hry a pak je všechno ječtě o kousek úchvatnější. Věnujte tomu čas, tady nejde být pouze konzumentem, tady se musíte trochu snažit, ale dostanete královskou odměnu. PS: OST doporučuji stejně vřele jako film samotný.

plakát

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) 

Parádní jízda, která skončila u trajlerů. Tenhle film má vynikající potenciál, který je pro mne nějak nedotažený. Veškeré souboje mají nápad, jsou originální, ale u každého bossfightu jsem měl pocit, že končí tak nějak uprostřed, jako by měl ještě pokračovat. Navíc jsou střídané naprosto nudnými, nic neříkajícími dialogy. Právě tady nějak nedokážu pochopit jak člověka může nudit naprosto výborný střih a kamera, vynikající hudba a hlášky. Všechno je na výbornou, ale děsná nuda. Hvězdička navíc za Thomase Janea.

plakát

Superman/Batman: Veřejní nepřátelé (2009) 

Opět perfektní ukázka, jak se to má dělat. Už od počátečních titulků (asi jsme na to nějak ujetý) jsem se neskutečně bavil. Lutor byl pro mne jako prezident trochu silné kafe, ale ono to nakonec fungovalo. Přesně tak, jak od Lutora čekáte. Film má ale dvě slabiny. Na můj vkus je těch superlidí až moc a Batman byl takřka nezničitelný. Druhou věcí je celkové zklidnění v druhé půlce. Po šílené jízdě najednou ustoupí akčnější pojetí trochu do pozadí. Škoda toho. Nicméně si i tak tenhle film ponechává status parádního animáku.

plakát

Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích (2010) 

Jo, takhle se to má dělat. Ale neumím a ani nechci si představit něco podobného s klasickými herci (bojím se Green Lanterna, který prvním trailerem až moc připomíná First Flight). Kreslený formát je jenom plus. Vhození do děje, vysvětlování při dalších akcích a ikdyž se jenom kecá, člověk se nenudí. Alter ega klaďasů sice moc nenadchla (svým zpracováním/vizáží) , ale krásně ukázala, že nikdo není dokonalý. Batmanův "pozitivní" přístup mi v hraných filmech hodně chybí. A co se mi začíná čím dál víc líbit na DC/Brothers animácích jsou titulky. Jak mi přišly u Casina Royal výborné, tak tyhle je strčí do kapsy s přehledem. PS: Flash je naprosto výborný!!!

plakát

Batman vs. Red Hood (2010) 

Po všech stránkách výborný animák. Skoro se mi chce říct, že je škoada, že se takle netočí klasické filmy (ikdyž Nolan dokázal tuhle myšlenku vyvrátit). Noví staří známí, trochu zapletený příběh, dokonce brnkne i na city. Za choreografii akčních scén, hlavně soubojů, by se nemusel stydět žádný áčkový snímek.

plakát

Batman - Gothamský rytíř (2008) 

Příběhový bonbonek. Neříkám, že všechny povídky budou bavit. Neříkám, že se výtvarný styl trefí všem do noty. Rozhodně bych tohle nesrovnával s Animatrixem. Provázanost mezi jednotlivými povídkami je simpatická, grafické zpracování mi osobně nevadilo, ikdyž to nebyl vždy TEN Bruce. Osobně oceňuju skoubení starého batmana s Nolanovým a taky prakticky absenci klasických nepřátel.

plakát

Hulk Vs. (2009) 

Kresba parádní, kupodivu i CZ dabing. Bohužel příběh s Thorem mě moc neoslovil. Vykrádání severských legend takovýmto způsobem mi je pořád proti srsti a udělat z Lokiho kozla v zelených elasťácích, to chce pořádný doušek odvahy. Ne, takhl ne, tohle si Asgard nezasloužil a nemyslím tím právě Hulka. Druhý kraťas s Wolverinem je o poznání lepší, aspoň pro mne. Logan jde na vše jako obvykle přímo, bez otázek a dělá trochu víc škody, než by musel. Celkově jsem z Hulka Vs. na rozpacích. Na jedné straně výborný Wolverin, na druhé podprůměrný Thor. Dohromady to ale jde.

plakát

Kat: Válečná zóna (2008) 

Tohle bych vůbec nespojoval s prvním, respektive vlastně druhým Punisherem (podle toho, jestli počítáte taky toho z roku 1989 s Lungrenem). Původní komixové předlohy se, podle mne, drží víc. Taky Stevenson mi víc seděl do Punisherovy role. Jak vzhledem tak chováním. A zbytek...pokud čekáte Punishera, dostanete ho, ale nečekejte něco víc. Tohle si nehraje na hlubokomyslnou podívanou, tohle je prostě sled vražd, mlýnek na maso pro ty "špatné". Frank je krásně uzavřený, chladný a přesto se ukáže, že všechno nezkousne. Bohužel jinak než po svém se stím nevyrovná. Jingsaw ale není protivník. Po "přeměně" se z něj stává levná kopie Nicholsonova Jokera, což působí v poslední scéně víc než směšně.

plakát

Hulk na neznámé planetě (2010) 

Kresba parádní, příběh už tak moc ne. (*kapánek spoileroidní, takže čtěte na vlastní nebezpečí*)Trochu jsem nepochopil, proč se vlastně Hulk neměnil zpět na člověka. Jeho komixy moc neznám, takže mám určité mezery, ale tohle mi fakt nesedělo. Navíc jsem neměl pocit, že bych se něj měl nějak bát, od začátku bylo jasné, že si jede svou linii a nic ho nezastaví. Takže ikdyž jsou mi marvelovští hrdinové bližší, tak tady ztrácí těžce. Hodnocení je víceméně za Hulkovu aroganci a kresbu.

plakát

Náhradníci (2009) 

Ze začátku mi přišlo, že takhle bychom opravdu mohli dopadnout. Willis je přesvědčivý v obou rolích a právě náhradníci působí tak uměle, že jsem si první chvíli říkal, že takhle lidi přece vypadat nemůžou, že to s úpravou herců trochu přehnali. Pak mi došlo, že takhle je to správně. Bohužel po příběhové stránce bez překvapení, snad jen že se ze scény poztrácí i lidi, které bych tipoval že vydrží až do konce. Dokonce mi přišlo, že určitá rozhodnutí neměly logiku, ale to bych se musel podívat podruhé.