Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Biografie (7)

Eva Habermann (herečka)

15.08.2011

Eva Habberman, celým jménem Eva Felicitas Habermann je rodačka z německého Hamburku, kde se narodila šestnáctého ledna 1976. Svou krásou, pěveckým a tanečním nadáním byla jako stvořená pro showbyznys, do kterého po dovršení plnoletosti začala pomalu nakukovat malými rolemi v německých televizních seriálech a filmech.V roce 1997… (více)

Andrzej Grabowski (herec)

20.02.2011

Filmový, televizní a divadelní herec, komik, to je Andrej Grabowski. Narodil se roku 1952 v Alwernii, jež leží v jížní části Polska. Roku 1974 úspěšně absolvoval divadelní školu Państwową Wyższą Szkołę Teatralną w Krakowie. Nedlouho poté započal svou kariéru v Krakovském divadle Teatr im. Juliusza Słowackiego ve kterém působil… (více)

Dorota Chotecka (herečka)

20.02.2011

Dorota Chotecka-Pazura, vlastním jménem Dorota Kapusta se narodila v polském městě Radom. V roce 1993 úspěšně ukončila filmovou školu PWSFTviT v Łodzi, obor herectví. Ve stejném roce debutovala ve filmu POZEGNANIE Z MARIA. Do podvědomí diváku se ale dostala rolí Danuty Norek v úspěšném seriálu MIODOWE LATA. Je manželkou herce… (více)

Maciej Stuhr (herec / režisér / scenárista)

20.02.2011

Maciej Stuhr je synem známého herce a režiséra Jerzyho Stuhra. I přesto ho ale herectví příliš nezajímalo, i přesto že už za sebou pár rolí měl (debutoval rolí Piotrka v televizním filmu DEKALOG X) chtěl studovat psychologii, kterou také roku 1999 úspěšně vystudoval na Uniwersytetu Jagiellońském. Při studiu psychologie jej ale… (více)

Agnieszka Sitek (herečka)

18.02.2011

Polská herečka působící především v divadle v roce 1996 úspěšně absolvovala studium na Akademii Teatralnej ve Varšavě. Hostovala v divadle v Bydgoszczy a v divadle Komedia ve Varšavě. Jejím největším úspěchem byla role v filmu JE TŘEBA ZABÍT SEKALA za kterou obdržela cenu za nejlepší vedlejší roli a za nejlepší ženskou roli.… (více)

Agnieszka Włodarczyk (herečka)

18.02.2011

Tato, nyní především popová zpěvačka a pouze příležitostná herečka, se narodila ve městě Sławno, ležícím kousek od Baltského moře. Přelomový rok pro ni byl 1996, kdy si zahrála v představení Tyle miłości v divadle Studio Buffo, v muzikálu Metro a ve videoklipu Krzysztofa "K.A.S.A." Kasowského Reklama.Její první filmová role… (více)

Piotr Szulkin (režisér / scenárista / herec)

17.02.2011

Celým jménem Piotr Andrzej Szulkin je v rodném Polsku i ve světě ceněným režisérem, ale také scénáristou (napsal si scénář ke většině svých filmů) především scifi filmů. Režíruje také v divadle a televizi, píše knihy, články do novin a časopisů, v malé míře působí i jako herec. Je ženatý a má dceru.Narodil se přístavním městě… (více)

Reklama