Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (2 955)

plakát

Den nezávislosti: Nový útok (2016) 

Já jsem dítě osmdesátek a tak pro mne prezident Bill Pullman nebo kapitán Will Smith byli jednou z klasik mého dospívání….dokonce myslím, že jsem původní Den nezávislosti měl nahraný na VHSce. Ale co teď? Uběhly dvě dekády a já si nejsem zcela jist, jestli je úplně potřeba si pod stejnou „značkou“ dávat s emzáky další kolo v ringu.

plakát

Život je hra - Vyhnout se rozchodu (2020) (epizoda) 

Pokračování předešlé mnou pozitivně přijaté epizody „Zjistit pravdu“. Chápu, že je to možná proti celkovému duchu seriálu, ale znovu se budu opakovat. Serióznější témata mu sluší víc.

plakát

Babysitting (2014) 

Já ty kluky prostě žeru, a i když je zápletka v různých podobách opotřebená, jako matrace v ubytovně pro zahraniční dělníky, bavil jsem se jako vždy. Louis de Funès, Bourvil, Les Charlots, Pierre Richard, Christian Clavier…..jestli se bojíte o současnou francouzskou komedii, tak vůbec nemusíte mít strach.

plakát

Život je hra - Zjistit pravdu (2020) (epizoda) 

Konečně zase nějaké serióznější téma….téma s kterým se dá ztotožnit, téma v kterém se neřeší, jak se zbavit exkrementů. Tímhle směrem za mne byla cesta, ale teď když už se blížíme nešťastně k cíli, to je vlastně jedno.

plakát

Vabank II (1984) 

Dalo by se říct vážnější, ale na stejných základech jako v roce 81 stojící polská lumpačinka, která mne opětovně utvrdila v tom, že Sexmise je Sexmise.

plakát

Agrometal - Soutěž (2023) (epizoda) 

Slunce, seno, Katapult revival aneb pořád mezi námi žijí jedinci, kterým stačí k životu gauč, Gothajský salám, plechovka Argusu a kousky jako Bezdružice, Babovřesky, Jetelín nebo právě rádoby komediální seriál televize Prima. Dáme si takovou challenge, ano? Kolik epizod bez újmy zvládne organismus jedince, který nikdy nevolil SPD, nebo si za manželku nevzal vlastní sestřenici.

plakát

Tichý společník (2021) 

Pavel Göbl: „Není to komedie, není to tragédie, není to tragikomedie. Je to prostě moje.“ Ona to zase nebyla taková kravina, jak se podle prvních minut nebo zdejšího hodnocení mohlo zdát. Těžko zařaditelné melancholické drama plné absurdity a za vlasy přitažené vesnické poetiky, kde si pro sebe hlavní slovo bere postava místního podivína (O. Malý), který jako novodobý králův šašek nastavuje zrcadlo okolnímu světu. Pak tu máte těžké rutinéry (Polívka, Issová), postavičky jako z Formanovo Hoří má panenko, postavičky jako od Trošky a místní hřbitov s nedostatkem místo pro nové nebožtíky. Tohle je Göblův ostrůvek na kraji tuzemského rybníčku, který i po tomto kousku zůstane sice rozmanitým, ale ne příliš úspěšným tvůrcem.

plakát

Batman (2022) 

Mění se herci, mění se režiséři, vždycky se však najde způsob jak vložit dílek do skládačky jménem Batman, přesně tam kam patří. Ponurá (jak už jsme zvyklí) komiksová kriminálka, možná až příliš dlouhá, ale rozhodně žádná leklý tučňák. Christopher Nolan s Timem Burtonem nasadili laťku hodně vysoko a Matt Reeves se rozhodl, že jí nebude vyloženě podlézat plus na to jakým byl Robert Pattinson špatným upírem, je docela slušný netopýr.

plakát

Super Mario Bros. ve filmu (2023) 

„Thank You, Mario! But our Princess is in Another Castle“. Já jsem dítě osmdesátek, takže jsem ocenil všechny ty odkazy a narážky, kterých bylo do sytosti. Bohužel hádám, že animované dobrodružství brooklynských instalatérů nebylo prioritně natočeno pro pobavení otců čtyřicátníků, ale cílovou skupinou jsou jejich ratolesti. A tak vizuálně dokonalá, odsýpající i když zápletkou tak trochu na jistotu zahraná gameska…houby, želvy, Donkey Kong…dcery odcházely z kina spokojené a tak to má být.