Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (1 338)

plakát

Briliantová ruka (1968) 

Milé, ale když mě film stihne za 100 minut i nudit, je něco špatně. Tady to bylo především v nedostatečném počtu humorných situací ale i v pro mě poněkud nezajímavém příběhu. Jinak ale jako jednorázová komedie, která do jisté míry odráží dobu a zajímavě vykresluje, jak se v sovětských dobách cestovalo, poslouží velmi dobře. Lepší 3*.

plakát

Brooklyn (2015) 

Nejmilejší překvapení letošních Oscarů. Lidský příběh tvoří spolu se sympatickou hlavní postavou kostru nesmírně příjemného filmu, který potěšil především svou uvěřitelností. Po delší době mě dokázal opravdu vtáhnout romantický film.

plakát

Bruno (2009) 

Trapná pitomost, která se s mým humorem mockrát nepotkala. Proto jsem při sledování spíše strádal a vyhlížel konec. Oproti Boratovi Bruno zašel ještě dál a myslím, že se to moc nepovedlo. První uvedený Cohenův počin byl o 2 třídy lepší.

plakát

Bugsy (1991) 

,,Give me a chance. Everyone deserves a fresh start once in a while." Film, který těží především ze zajímavého příběhu a hlavní postavy, ztvárněné perfektním Warrenem Beattym. A třeba říct, že z toho opravdu dokáže vytěžit hodně. Tato gangsterka na rozdíl od mnohých filmů tohoto žánru takřka vůbec nestojí na násilí, vydírání či úplatcích, ale snaží se zachytit vývoj postavy zakladatele Las Vegas, a daří se mu to výborně. Díky výborné atmosféře 40. let, charismatu celého hereckého obsazení a promyšlenému scénáři jsem se opravdu bavil a do plného hodnocení mi chybí jen nějaká ta silnější scéna, která by se vryla do paměti. I tak ale spokojenost a silné 4 hvězdy.

plakát

Bullet Train (2022) 

Mix Tarantina s Ritchiem zasazený do japonského vlaku a překvapivá akční pecka. Od samého začátku jsem si tuhle jízdu Shinkanzenem nesmírně užíval a to zejména díky skvělým dialogům a solidnímu tempu. Po na můj vkus zbytečně přepáleném konci mi zážitek malinko zhořkl, ale jinak tomu prakticky není co vytknout. Přitom po zhlédnutí traileru bych opravdu nečekal, že to bude zábava na zasloužených (byť slabších) pět hvězd.

plakát

Bulšit (2001) 

Taková blbost, až je to místy vtipné. Podruhé bych to ale vidět opravdu nechtěl.

plakát

Butch Cassidy a Sundance Kid (1969) 

Film, díky kterému jsem si vcelku oblíbil westerny a zařadil je do žánrů, na které se čas od času rád podívám. Redford s Newmanem vytvořili fantastickou dvojici, tak dokonalou, že mě lepší ani nenapadá. A ač to byli zloději, člověk jim tak nějak automaticky drží palce při jejich útěku před spravedlností, která je díky famóznímu konci de facto nikdy nedostihne.

plakát

Byl jednou jeden král... (1954) 

Klasika, která mezi českými pohádkami patří k těm nejlepším. Werichův král, Burian jako Atakdále, bába kořenářka, Maruška - to všechno jsou nezapomenutelné postavy a především díky nim si tuhle pohádku o svátcích vždycky rád pustím. ,,Co tomu říkáte? To se bude solit, co?"

plakát

Byt (1960) 

Milý film, který rozesměje i zahraje na city, ale především potěší svojí lidskostí a přirozeností. Jediné, co lze vytknout je trochu dlouhá stopáž a místy přehrávající Lemmon. ,,Shut up and deal."

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

V podstatě výborná marvelovka, akorát mám dvě nezanedbatelné výhrady. Ta první je k hlavnímu záporákovi, který nepřinesl nic nového ani zajímavého, naštěstí na něm však film takřka vůbec nestojí. Tou druhou je samotný konec. U superhrdinské akce mi totiž vysloveně vadí závěrečná hra na city a tady mi přišla obzvlášť zbytečná. Jinak je to totiž parádní jízda, plná akce i hlášek, které nechybí tempo ani moment překvapení. Navíc musím opět pochválit provázanost s dalšími marvelovkami (momentálně především se seriálem Agents of S.H.I.E.L.D.).