Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (172)

plakát

Povídky z New Yorku (1989) 

První dvě povídky velikánů Scorseseho a Coppoly mě vůbec, ale vůbec nebavily. Nechaly mě sedět v křesle a začít se nudit, jaká to drzost?! Musel přijít starý dobrý známý Woody, aby mi zvednul náladu a dostal mě z limbu. Svým klasickým humorem se mu to povedlo na jedničku a jeho třetina je pro mě za plnej počet, což dohromady jsou dvě hvězdy.

plakát

Muži v naději (2011) 

Porušil jsem jednu ze svých zásad a šel na projekci českého filmu do kina! A výsledek? Vůbec toho nelituju! Vyšel jsem ze sálu a převládal u mě velice přijemnej pocit. Měl jsem totiž za sebou něco přes hodinu dobré hořké komedie, která umí být až nechutně pravdivá, veselá, vtipná a neskutečně smutná!

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Bejt takovejch Kapitánů víc, nedokážu si představit, jak by se druhá světová vyvíjela...ale co, upřímně prdím i na řadu nelogičností, na kraviny ve scénáři, laserové pušky a na ladné chození po jedoucím vlaku, jelikož redhead Schmidt byl výbornej, Evans v kostýmku dostatečně úchylnej a všechno to byla veliká zábava, která v příštím roce jistojistě vyvrcholí epickou řežbou v The Avengers!

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Woody je klasik. Po slabším roce 2010 Allen vymyslel opět pětihvězdovej film, kde si v těle Owena Wilsona vystřihnul i hlavní roli. Když si divák u závěrečnejch titulků uvědomí, že ona óda na Paříž uběhla neuvěřitelně rychle, že má chut' ještě chvíli bloudit v romantických uličkách Montmártru a topit se v humoru pana režiséra, je to pravděpodobně známka báječného zážitku a povedeného filmu...

plakát

Hanna (2011) 

Ten slavnej Erik Blána toho moc nepředvedl a ty mladý slečně z dílny Chucka Norrise jsem nevěřil ani nos mezi očima. Jediným kladem je báječnej soundtrack a ten blond úchyl v bílo-zlatý teplákovce, což je ovšem málo a nabízí se otázka, jestli Hanna vůbec stojí za podívanou.

plakát

Green Lantern (2011) 

O komiksu Green Lantern jsem neměl nejmenší tušení. Hraná zelená adaptace v hlavní roli s Reynoldsem, který se po klasických úvodních pochybnostech o svém charakteru a hazardování se životem změní v hlavního hrdinu a zachrání svět před debilním záporákem, jenž je záhadným křížencem Voldemorta a mozkomora, vyloženě nezklame, ovšem pecka to také není. Škoda promrhaného potenciálu, který zde nepochybně byl.

plakát

Dívka, která kopla do vosího hnízda (2009) 

Nejlépe zpracovaný díl trilogie Stiega Larssona. Vše působí tak autenticky a temně, že je člověk schopen odpustit i mírné odklony od předlohy.

plakát

Pokondr live (2011) (pořad) 

Po prvním díle bych to viděl na průměr! Nebyl to takovej průser, jak se zde píše, bavil jsem se dobře, ovšem je fakt, že ke smíchu mě nutil spíše host Jiří Macháček, než moderátorské výkony dua Pokondr. Je to zatím syrové, ale věřím, že si to sedne, pánové se zbaví respektu, vypoladěj show a na nás se někde v dáli smějí vtipné zítřky.

plakát

Drive (2011) 

Gosling je skoupej na slovo jako Eastwood v době své největší slávy, za celou stopáž řekne přibližně asi tak 3,5 věty, které ovšem zazní v pravý okamžik!! A to je podstata, která dělá z Drivera delikátní záležitost. Vše ve filmu je načasované na vteřinu tak, jak by mělo být. Gosling vypustí větu z úst, kdy se to od něj očekává, hudba podkreslí okamžik přesně tehdy, kdy to divák potřebuje, krev a násilí se na obrazovku vydrápe také "na čas", jen snad ten "kiss" ve výtahu přišel lehce mimo timing.

plakát

Discopříběh (1987) 

Pacholek Hrušínskej, velikej frajer Potměšil a do toho "hitovky" sociálního demokrata?! Zase až taková hrůza to není!