Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi

Recenze (3 904)

plakát

Neviditelný (2020) 

Nijak extra dobrý Insidious 3 a výborný Upgrade přichází neviditelný... A já můžu říct že Whannell se stává mý, oblíbeným současným režisérem(s tím co vychází posledních pár let za sračky to ale není zase tak těžké).Film je sice pomalejsí ale ke konci se solidně rozjede. Čerstvý nádech neviditelného muže je parádní, tentokrát se jedná o technologii která ho zneviditelný a ne lektvar.Scénář je jednoduchý ale spolehlivý, sem tam vykoukne atmosféra a masakr v blázinci je hodně solidní. Co Whannel rozhodně umí je spolupráce s kamerou která je opravdu luxusní. U herců jsem si nevěděl rady, vedlejší role jsou ok ale Moss mi přišla už od začátku trochu jako magor. Nevím jestli jsem s její rolí spokojen nebo ne. Za mě hodně povedené provedení.

plakát

65 (2023) 

Naprosto průměrný film, který mě bohužel, zklamal. Těšil jsem se hodně na dinosauří akci, když už Jurský svět: nadvláda, zklamal. No a tohle taky zklamalo. Hlavně asi proto že dinosauři tu moc nejsou. Je tu spíše cestování a hodně kecání Adama Drivera.  Je to škoda protože celkově ten film vypadá nádherně, od kamery, po luxusní efekty. Ale bohužel, celkově je film sterilní, režisérům chybí fantazie. Třeba scéna v jeskyni byla sakra nevyužita. Závěrečný souboj byl aspoň zábavný ale už jsem byl nějak z celého filmu zklamán, takže jsem na konec ani nedával moc pozor. Herci jsou fajn ale jen a pouze fajn, nic extra nepředvedly. Opravdu škoda tohle mohlo být daleko více než jen průměrné scífko, které mi připomínalo plno filmů které kdysi dávaly na Sy-Fy channelu.

plakát

Smrtelné zlo: Probuzení (2023) 

Asi budu jeden z mála kdo byl lehce zklamaný. Těšil jsem se jak malé dítě a ukázky byly parádní. Ale po dokoukání filmu jsem odešel z hořkou pachutí. První co mě zklamalo, byly postavy.Neříkám že byly nudné nebo špatně napsané, ale takové nezajímavé. Děcka a hlavní hrdinka byly strašné klišé a dialogy, i když přirozené, působily nevěrohodně. Zkrátka celkem klišé. To ale vynahradila herečka Sutherland, které byla opravdu creepy a démonem posedlou zahrála bravůrně. Co mě ještě trochu zklamalo bylo gore, prakticky vše jsme viděly v red band traileru, Když nepočítám konec tak tu zas tak násilí nebylo. Konec a praktické efekty stály ale za to, stejně jako prostředí. Celkově jsem se ale občas nudil a i přes 4* jsou to spíše slabé hvězdy. Zatím nejhorší díl v sérii Evil dead ale i tak drží vysokou laťku.

plakát

Mučedníci (2008) 

Tak na to jak každý tento film vychvaloval a říkal jak je šíleně násilný, tak nemůžu souhlasit. Můj ale největší problém je hlavní herečka, herecky sice není špatná ale byla mi tak nesympatická a hlavně to její křičení mě strašně iritovalo. No a ty násilné scény? Ano bylo tu dost krve a pokusy o nechutnosti, ale totálně mě to minulo, přišlo mi že třeba též Francouzský Inside je dalek zvrácenější, či Hranice smrti je více brutální i lépe zpracovaná. Začátek filmu byl solidní a těšil jsem se, scéna vystřílení rodiny byla docela silná, ale po tom se film změní v poměrně nudný torture. A závěrečný plot twist je taky celkem slabý. Za mě poměrně slabota a až moc přehypovaný film. V zajímavostech je že film není "horor" protože se v něm nenachází nadpřirozené prvky.....Who the fuck wrote that shit? Další věc je že doporučuji zahraniční DVD kde se nachází 85 minut film o filmu, který je hodně zajímavý, sice to pro mě film úplně nezachrání ale byvilo mě koukat jak byl film vytvořen.

plakát

Winchester: Sídlo démonů (2018) 

Docela zklamání. Čekal jsem něco ve stylu Conjuring ale dostal jsem velmy light verzi i přes to že tu hraje Sampson. Pokavaď čekáte lekačky tak ano jsou tu, ale je jich málo a většinou nefungují. Samotné sídlo je celkem solidní ale silně nevyužito. Co je ale hodně slabé je atmosféra která tu vůbec není. Strašně mě to zklamalo v tomto ohledu. Herci nejsou nijak úžasní a prostě to celkově není moc dobré. Nicméně produkce je tu vidět solidně a vyloženě jsem se nenudil.  Jen jsem to čekal strašidelnější.

plakát

Resident Evil: Lék (2022) (seriál) 

Jelikož jsem člověk který přehrál všechny díly RE kromě jednoho(Resident evil Outbreak 2), tak jsem se na seriál těšil. Filmy s Jovovich mi nevadí a mám je rád, reboot z minulého roku se mi celkem taky líbil. Ale tohle je děs a bída. Neuvěřitelně zbabraný scénář který nic nezachrání, ani sem tam mrknutí na herní sérii. Co si vzpomenu jsou tu tak dvě dobré scény....a efekty ujdou. Ale jinak seriál o dvou pipkách a jejich tátovy který je Wesker(snad nejhorší casting ever). Dvě hlavní postavy jsou strašně otravné a vůbec mě nezajímaly. Navíc seriál je celkem dost "woke" takže další mínus. Nejlepší postava(ten tlouštík, který v jednom díle každého zmasakruje) umře rychle a nemá moc prostoru. Hodně špatné. 2* a to jsem velkorysí. Tohle je opravdu bahno které zachránilo hodně málo. Druhou sérii raději už ne.

plakát

S.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazení (2003) 

Zábavný akčňák který jsem viděl někdy v roce 2004. Teď po x letech po opětovném zhlédnutí si ho vážím ale ještě více. V dnešní době se mi zdá že je vše přehnané a tenhle film působí komorněji. Navíc plejáda hvězd kteří si natáčení museli užívat. Příběh není nic světoborného ale je zábavně pojatý a není tu moc hluchých míst.  Jen konec je docela shit. Ale i tak jsem se náramně bavil.

plakát

Space Men (1960) 

Zábavná blbnia která prvních 50 minut docela nudí a pak je celkem nervydrásající. Herci hrají celkem solidně a hlavně mě překvapily efekty které celkem ujdou. Je škoda že film zapadl protože znám daleko horší filmy, tohle je celkem koukatelné béčko.

plakát

Regina delle Amazzoni, La (1960) 

Ovšem tohle byla srajda. Historický film který se snaží dělat i legraci by mohlo být fajn... kdyby film samotný nestál možná tak 100 korun a nedělalo na něm banda amatérů. Špatně zahraný, špatně odvprávěný a skrz naskrz nudný film se subžánru "sandály"

plakát

Gamera tai učú kaidžú Bairas (1968) 

Mám moc rád Kaiju filmy ale tohle mě upřímě moc nebavilo. Film je i poměrně zapadlý. Nicméně Gamera je taková nudná pro mě všeobecně. Želva co má trysky a je obrovská má jednu nevíhodu a tou je že má ráda děti. Chápu že se tvůrci snažili udělat dětský film ale moc se mi do tohoto žánru nehodí. Škoda mohla být větší sranda.