Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (962)

plakát

Papírový dům (Netflix verze) - Epizoda 1 (2017) (epizoda) 

No jako pilot to mělo sice momenty, které mě navdadily, ale bylo to na hraně, protože míra totální stupidnosti dosáhla fakt velkých rozměrů. Tak třeba proč mají ty masky? Protože jejich ksichty viděla tak polovina rukojmích, většina hlídačů, ochranka, policajti venku, to nemluvím o kamerách, ale ok, třeba se dočkám nějakého twistu, stejně jako na to proč po půlročním plánování nepřišli na to, že po nich budou policajti střílet, to musí mít taky asi nějaké vysvětlení, stejně jako jejich palba - asi slepé, protože jinak to už fakt nedává smysl. No nic, počkám si na druhý díl, a pokud to bude stejná patlanina tak hurá do odpadu.

plakát

Černé zrcadlo - Joan je hrozná (2023) (epizoda) 

Ze začátku solidní schíza, na mě měla o to větší dopad, protože to byla shodou okolností první věc, kterou jsem si na Netflixu pustil. Postupem času se začínají objevovat čím dál větší trhliny v logice, a konec prostě a jednoduše nedává smysl.

plakát

Velká španělská loupež (2021) 

Ve výsledku strašně nezajímavá tuctová podívaná, v tomto žánru najdete plno jiných lepších filmů, s lepším scénářem, tahem na branku, a charizmatičtějšími herci. Nejvíc si z tohohle zapamatuju kdysi tak nádhernou Famke Janssen, proboha holka co sis to udělala. Brrr. to nebyl hezký pohled a bude mě asi ještě chvíli strašit.

plakát

Dožeň, co se dá! (1999) 

Příjemná komedie, těžící se zajímavého námětu, pokud vám nevadí šklebení Frasera, ale to bohatě vyvažuje krásná Alicia Silverstone. Začátek kdy hrdina bojuje s "nepřátelským světem" tam venku a otrkává se je to nejzábavnější na celém filmu, ke konci to trošku upadá, ale pořád je to fajn komedie na víkendové odpoledne, kdy venku prší nebo se vám prostě nikam nechce a chcete jen  chillovat na gauči.

plakát

Demolition Man (1993) 

Jeden z nejlepších Stalloneho filmů. Jako desetiletý jsem ten film zbožňoval. Snipes byl můj hrdina, jemu jsem fandil. Naprosto skvělý humor a dnes už kultovní hlášky film posouvají nad úroveň běžných akčních béček. Neznámá Bullock je tu cute jako už nikdy.

plakát

Manéž Bolka Polívky (1987) (pořad) odpad!

Po tomhle mi naskakuje vyrážka, mučící nástroj, který bych nepřál ani největšímu nepříteli. Nikdy jsem nepochopil co na tom kdo vidí. Trapné pitvoření Polívky, který už 30 let hraje Bohumila Stejskala, a nikdo mu snad z lítosti neřekl, že už to fakt není vtipné, ale spíš smutné.

plakát

Moucha (1986) 

Nezapomenutelná přeměna člověka v monstrum, kdo to měl možnost  vidět jako malej capart na ohrané VHS tak na to nikdy nezapomene. Některé scény byly nechutné tehda když mi bylo nějakých 12 let,  a jsou nechutné i teď, a to jsem jako divák už ve filmu viděl ledacos. Jo a Jeff Goldblum pro mě není ten týpek z Jurského parku, ale Brundlemoucha.

plakát

Řekni to psem (2022) 

Milá komedie, která si na nic nehraje, a docela příjemný nakopávač pozitivní energie.  Předvídatelnost a klišovitost vůbec nevadí, protože ta hlavní devíza je prostě příjemný jemný humor, jednoduchý příběh,  bez rušivých elementů jako jsou sociální sítě, fekálního humoru a produkt placementu.  Díky tomu vyniká v šedém podprůměrném balastu českého filmu, který těmito neduhy trpí.

plakát

Venom (2018) 

O čem to bylo? Na sci-fi to bylo příliš tupé, na komedii až moc krve, na horor to nebylo vůbec strašidelné, snad jedině podle nějakého komixu, kolik těch komixáren je? 600 tisíc bilionů? A samá škvára. Kdo se na to dívá? Koho to baví?

plakát

Roucho (1953) 

Převratná širokoúhlá kamera je nejlepší reklamou a devízou jinak zcela průměrného a možná až lehce nudného velkofilmu, který možná ve srovnání s jinými opusy té doby jako velkofilm nepůsobí.