Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (476)

plakát

Rod Draka (2022) (seriál) 

Tak a máme tu konec první série... Teď zase čekat rok a pak zase rok :)  Seriál se rozjížděl pomalu, není zde tolik zajímavých postav jako v GoT, časové skoky mezi některými díly nebyly úplně přehledné ( úplně vidím průměrného amerického traktoristu, jak se nechápavě otáčí ke své Mary, wtf? ) a vše je natočeno daleko více komorněji než kterýkoli díl GoT. Nemá to tu epickou rozmáchlost svého předchůdce a přesto se tvůrcům podařilo přikovat mě každé pondělí do mého houpacího křesla a těšit se na nové pletichaření... Nakonec jsem podlehl a užil si každou minutu temných intrik a dobrých hereckých výkonů.

plakát

Mimořádná událost (2022) 

Jednoduchá, slušně natočená událost z českých luhů a hájů. Ze 14 minutové jízdy bez mašinfíry, vzniklo zábavných 103 minut s dobře vybranými herci, kteří hláškují přesně tak, aby se vyhnuli bažinám trapností, které jsou, bohužel, tak běžné v české kinematografii po roce 89...

plakát

Hádkovi (2022) 

Taková malá sonda do duše typického účastníka ''Výměny manželek...''

plakát

Special Chabbis (2013) 

Naprostá spokojenost. Zkušenější divák sice konec odhadne, ale v tomto případě to není na škodu. Dobří herci, příjemná retro atmosféra, bez výrazně nudnějších pasáží, s klidným svědomím dávám filmu 80 %.

plakát

Vyšehrad: Fylm (2022) 

Jakubovi se podařilo nezklamat očekávání fanoušků seriálu a natočil drsnou komedii, která si nebere servítky a nepadá před nikým na prdel. Vytvořil ikonickou postavu dementa Laviho, kde, jak to u lepších kusů bývá, není předobrazem jeden konkrétní člověk, ale celá plejáda různých charakterů a vlastností všemožných typů, od Limby po Řepu dohromady. Jak už psali jiní, dětský prvek do filmu pasuje a naopak mu dodává další rozměr a Laviho docela polidšťuje. Za mě pěkné tři hvězdičky.

plakát

Pád (2013) (seriál) 

Tři dokonalé série, kde se neklade důraz na akci, ale spíše na psychologické prokleslení hlavních postav Stelly a Paula, a na dokonalé budování atmosféry. Seriál pomalu ale jistě gradoval a v poslední sérii patřičně vyvrcholil. To vše patřičně vyšperkované bezchybným herectvím Gillian a Jamieho.

plakát

Šťastný smolař (2012) (TV film) 

Příjemná pohádka, kde hraje plno sympatických a dobře hrajících herců. Nepitvoří se zde žádní teplí čerti, kladné postavy se nechovají jako naivní idioti a při společném shlédnutí spolu s dětmi se výborně bavíte i vy.

plakát

Lajna - Nová lajna (2021) (epizoda) 

Po velmi slabé druhé sérii přichází třetí, tak snad nás nezklame. První díl sice vypadá celkem ok, ale aby se to alespoň trochu přiblížilo první Lajně, musí kluci jedni ušatí ještě hodně přidat...

plakát

Princip slasti (2019) (seriál) 

U mě dobrý. Minisérii jsem si užil, žádných podstatných chyb jsem si nevšiml a dobře se bavil. Co se týká kritizovaného konce, neshledávám na něm nic, co by stálo za to výtku. To že je nakonec vše jinak a že vyšetřovatelé narazí na slepé uličky, nebo během vyšetřování přijdou na jiné závažné zločiny, bych řekl, je snad normální realita... Nemusí vždy vše do sebe návazně logicky zapadat.  Série má dobrou kameru, slušné herce a skvělou hudbu. Možná pro někoho, kdo si už zvykl na holywoodské polopatické vysvětlování téměř všeho co vidíme, to může působit nepřehledně až zmateně, ale je to jen jeho problém.