Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (719)

plakát

Podfukáři (2013) 

Zábavná jednohubka, která rychle vyvane z mysli. Pointa, kterou byste uhodli, jen kdybyste si tipli, nemá nic společného s promyšleností scénáře. Nesympatičtí hrdinové na všech stranách a náznak mytologie, která se nedočká svého dovysvětlení. Doporučuji se podívat, pokud se vám nechce u filmu přemýšlet.

plakát

Není král jako král (2000) 

Ne tak hezký animák, ale o to originálnější a vtipnější. A samozřejmě nechybí morální poučení, kterak se král v lamu proměnil a naučil se myslet i na ostatní. Líbily se mi náznaky sarkasmu, jako například vztah mezi přestárlou čarodějnicí a přihlouplým svalovcem Kronkem a další narážky, které pochopí dospělí a dětská mysl zůstane čistá.

plakát

Croodsovi (2013) 

Průměrný zábavný ale hezky zpracovaný animák s povinným morálním poučením.

plakát

Dredd (2012) 

Dýchl na mě konec osmdesátek. Špinavé sci-fi odehrávající se v jednom velkém baráku. Nebojíme se krve, ani drsných slov. Dredd a novicka jdou zatýkat. Krásně zpomalené scény vykreslující vnímání feťáků jsou kontrastem ke špíně a ubohosti obyvatel města a míst, kde bydlí. Víc takových filmů.

plakát

Rivalové (2013) 

Nemám co vlastního dodat. Všechny ty kladné recenze to řekly za mě.

plakát

Konformista (1970) 

Netvrdím, že se mi film kdovíjak líbil. Nemám moc ráda italskou produkci, tím méně filmy odehrávající se za války. Ale Konformista ve mně zanechal dojem a neklid, který nemůžu ani po týdnech setřást.

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

Film sám byl jako krásný obraz. Nádherná kamera a vystavěné scény, minimum herců a různých prostředí. Ze záběrů dýchala starobylost uměleckých děj a emoce. Geoffrey Rush byl skvostný v každé vyslovené větě i bez nich. Starý izolující se muž žijící jen uměním se stává posedlý křehkou Clare, která žije nikým neviděna zavřená za zdmi svého domu se svou záhadnou nemocí. Dojem trochu pokazil konec, který mohl být promyšlenější a do celého konceptu nejenže nezapadal, ale vlastně popřel, vše co mu předcházelo, i když logicky dával smysl.

plakát

Eso v rukávu (1951) 

Noirovka jako vyšitá. Drsný hlavní hrdina, zrádná ženská postava a vnitřní konflikt. Nesympatický egoistický novinář se mění v muže se svědomím-

plakát

Kmen Andromeda (1971) 

Místy pěkně stupňované napětí zabíjí dlouhé popisné scény. Herci zvládají vše dobře, námět taky skvělý, ale přijde mi, že příliš málo materiálu se muselo vycpat nudnou vatou.