Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 412)

plakát

Úniková místnost (2017) 

Je to asi stejně napínavé jako byste byli sami v únikovce až na pár trochu neočekávaných momentů, ale jinak v podstatě bez napětí. Hodně slabý konec filmu to vcelku celé pohřbil.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Ve zkratce: Infinity War byl lepší. Jinak teda IW nasadil laťku poměrně vysoko. Zapojení spousty postav, žádné hluché místa, Thanos ve vší parádě. V Endgame si s Thanosem "poradí" po 5 minutách. Délka neumožňovala mít neustálou akci, občas jsem si připadal, jak v muzeu civím 10 minut na jeden obraz, možná jsem měl i mikrospánek. Dlouho probíhal takový reunion, životy po životě bez poloviny lidstva. Spíše to vypadalo, že vymřelo 95% lidstva, podle bordelu okolo. Závěrečná bitva se snažila přinést i tu velkolepou akci, kdy se to očekávaně vymlátilo. Komplexně to působí rozlučkově, objevili se všechny známé tváře, byl dostatek času na rozloučení. Víc než akčními scénami je to pojaté dramatičtějším duchem, a je na každém, jak to pobere. Endgame není špatný film, je propracovaný, občas vtipný, záporák to nezabalil, jen bych řekl, že tam nebylo to, co mě donutilo odejít s WOW.

plakát

22. míle (2018) 

Nevím jak to dělá, ale Peter Berg tyhle filmy náramně umí a spolupráce s Wahlbergem mu svědčí. Mile 22 je takový cross Rudé volavky a 16 bloků. Přímočarý scénář nemá moc hluchých míst a neustále chrlí do cesty další a další asiaty. Na druhé straně hodně povedený casting.

plakát

Tísňové volání (2018) 

Reálný a poutavě sepsaný scénář zaručil, že si Möller vystačí s jednou místností a jedním hercem. Švédovi za telefónem jsem věřil každý pocit a postupně se nechal unášet dějem s jakým zakončením se přijde. Telefonní budka nebo Cellular byly sice trochu zábavnější, ale Tísňové volání moc nudit nenechá.

plakát

Všechno nejhorší 2 (2019) 

Prvky hororu, komedie a romantiky zůstávají, jen to už není taková přímočará zábava jako jednička. Počáteční opakovačky u jejich asijského kamaráda se změní v trochu šťárání se ve fyzice a myšlenkách proč se to vše děje. Nějaké věci se objasní a zároveň zůstává stejný plot smrtí. Jessica Rothe to neskutečně táhne dopředu a hlavně díky ní je na co se dívat.

plakát

Escobar (2017) 

Pro toho kdo má sjetý Narcos poměrně zbytečný film. Naopak kdo nemá čas, tomu Escobar předvede to nejdůležitější z mafiánského života. Penélope Cruz hraje výborně, ale Javier Bardem hereckého výkonu Wagnera Mouly nedosáhl.

plakát

Království zombie (2019) (seriál) 

Nečekané překvapení z Koreje. Zombie ve středověku jsou vyobrazeny konečně trochu jako svižnější stvoření ala Úsvit mrtvých. Než se vykrystalizovaly vůdčí postavy, tak byl první díl trochu seznamovací, zmatenější, kór když všichni vypadají stejně, ale postupně to začne nabírat na obrátkách, až to skončí pekelným cliffhangerem. Druhá řada parádní a k plnému počtu chybí málo. (hodnocení za 1. - 2. sérii)

plakát

Všechno nejhorší (2017) 

Takový mix hororu, komedie a romantiky, který překvapivě funguje a vyklubalo se nejpříjemnější překvapení toho roku. Filmů a seriálových epizod na stejné téma už bylo, o originální námět nejde, přesto to baví, odsypává. Smrt za smrtí pozoruješ jak se vypořádá s následky, přesto do závěrečných minut nejde uhodnout zápletku. Jessica Rothe to mimochodem hraje neskutečně dobře. Našlo by se pár chybiček, těžko říct zda by se v reálu po tom "před finále" dostala k tomu, k čemu se dostala, nebo jeden den mohl být uvolněnější ve stylu O'Neill Stargate, ale to už nic nemění na dobrém zážitku.

plakát

Bumblebee (2018) 

Čím temnější noc, tím jasnější hvězdy.Travis Knight chtěl zřejmě potěšit Bumblebeem široké publikum. Primárně z toho čiší zábava pro děti 13-18 let. Co ale neocení mladší skupina je naopak potěšení pro tu starší, kdy to má celé takový retro nádech a vynikající 80'tkový hudební doprovod. Podobné celkové pocity jsem měl u Abramsové Super 8. Na původní Transformers to ještě nemělo, ale jako doplněk k sérii lepší než pozdější díly. Pár přetažených scén k robotům už nějak patří, jen bych se obešel bez toho černocha s cukrovou vatou na hlavě, zas plusový bod za absenci asiata. Jako prequel neměl konec ničím jak překvapit, ale je škoda, že zde nezakomponovali nějakou starší postavu z jedničky, případně bych čekal aspoň mírnou návaznost. Takhle v podstatě divák neví jak se Bumblebee dostal k Samovi a co se stalo s nynější Charlie, proč se o B. nepřihlásila. Slabší čtyři hvězdičky 70%.

plakát

Král psanec (2018) 

Dá se říct až regulérní pokračování Statečného srdce. Wallace zemřel, Robert Bruce hlavní hrdina. Sice ne tak opulentní, za to s větší historickou přesností (ikdyž pár drobností by se našlo), pokud se člověk ve Skotských dějinách aspoň trochu orientuje. Ikdyž nemůže konkurovat vysoko rozpočtovým trhákům, tak akce není vůbec špatně provedena a o to víc táhne příběh a sympatické postavy. Pro mě příjemné překvapení.