Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Jen těžko se dá tomuhle filmu něco vytknout. Do detailů propracované sci-fi, které si můžu před spaním pouštět pořád a pořád dokola...a vždycky si všimnu nějakého nového detailu, který perfektně zapadá do celku. Výborný scénář, režie, hudba i herecké výkony hlavních hrdinů. Navíc první český dabing je velmi povedený, není sice doslovný podle originálu, ale je vtipný. Tenhle film mám z celé trilogie nejradši...

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

"Nemáš vůbec žádnej problém, vole. Hoďte se všichni pěkně do klidu a počkejte na Wolfa, kterej už je na cestě." "Ty sem posíláš Wolfa?" "Je ti líp, ty zm*de?" "Ku*va, negře, proč's to neřek hned?" :))

Lost Highway

Lost Highway (1997)

Můj nejoblíbenější Lynchův film. Jedno shlédnutí určitě nestačí...detaily se skládají v celek teprve při několikátém podívání, avšak ani dnes, kdy znám film téměř slovo od slova, nemůžu říci, že ho 100% chápu...dlouho se budete ptát, kdo je vlastně kdo, kdy je teď a co je pak...ale dobrý film přeci nemusí být jednoduchý na pochopení!

Mluv s ní

Mluv s ní (2002)

Absolutní vrchol Almodóvarovy tvorby!

Lola běží o život

Lola běží o život (1998)

Vynikající Franka Potente ve filmu, který vás nenechá vydechnout..Tom Tykwer vždycky nachází způsob, jak diváka zaujmout. Jeden příběh, třikrát různě se rozvíjející...i malý detail může ovlivnit náš osud, a vlastně nejen náš.

Howlův kráčející hrad

Howlův kráčející hrad (2004)

Jeden z prvních Miyazakiho filmů, které jsem viděl. A okamžitě jsem se do něj "zamiloval". Styl kresby je jeho jasným rukopisem, některé záběry (např. jezero s horami) , jako by ani nebyly namalované, ale vyfotografované. Navíc skvělý příběh, který ,si myslím, vtáhne do děje každého. Nemůžu hodnotit jinak...

Interstate 60

Interstate 60 (2002)

Další, do mrtě propracovaná věc od Davida Galea (scénář k Návratu do budoucnosti). Film na který se dá koukat neustále dokola, perfektní Gary Oldman a Christopher Lloyd, podivuhodné a k zamyšlení vedoucí (aspoň doufám :) ) epizodky a úžasný český dabing..to všechno mě vede k tomu dát plný počet, umístit ho ve své nej :)

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Nebuďte překvapeni, až vám ze zahrady zmizí trpaslík...možná zatoužil cestovat :) Kouzelně natočený film, řekl bych, že asi nejlepší francouzský snímek vůbec...do toho skvělá hudba Yanna Tiersena (teké hudba ke Good bye, Lenin!), která k filmu pasuje takovým způsobem až běhá mráz po zádech.