Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (152)

plakát

Master & Commander: Odvrácená strana světa (2003) 

Skvělá podívaná orámovaná úžasnou hudbou! V době Bill Killů ve žlutých kombinézách, pomazaných Filipů s odkazy na bůhví co a pytlíků běhajících v novozélanských horách, jsem konečně shlédnul film, který má většinu atributů, jež mám na filmu rád: zajímavý příběh, výborné herecké výkony, příjemný humor, trochu napětí, trochu akce, trochu... všeho trochu (až na milostnou romanci - člověk ale zase nemůže mít úplně všechno), a přitom tak akorát aby to dalo dohromady velmi zdařilé dílo. Russell Crowe je opět výborný a ani nikdo ze sekundantů se nenechává zahanbit. Relativně drastické scény, při kterých by v rukou jiných režisérů naprázdno prasklo na tisíce kondomů, nejsou vlastně nijak drastické, o to však působivější. Po shlédnutí Mastera a Commandera zjistíte, že i jindy dlouhé dvě a čtvrt hodiny dokáží velmi rychle a příjemně utéct.

plakát

Mazaný Filip (2003) 

Mazaný Filip mi připomíná (snad i díky šlachovité Vilmě Cibulkové) vyzáblou chlapcoidní modelku, na jejíž krásu pějí ódy jen lidé z branže. Co na tom, že má být ve filmu desítky odkazů na autorovy oblíbené bijáky, když mezi pár povedenými štěky můj pohled často sklouznul na hodinky, protože jsem se neubránil nudě. Zatímco drsňák Hanákovi vizuálně sluší, po hlasové stránce mu podle mého názoru vůbec nesedne.

plakát

Tajemná řeka (2003) 

Hodně zajímavá podívaná, která se sice neobejde bez pár filmových zkratek a slabších momentů, ale díky skvělým hereckým výkonům (snad až na poněkud přehrávající Marcií Gay Harden) se podle mě řadí mezi prvotřídní dramata. Především Tim Robbins dokáže zahrát vyšinutého podivína dost přesvědčivě.

plakát

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (2003) (seriál) 

Chtěl jsem s hodnocením počkat až shlédnu všechny nové díly, ale protože to nedokážu, hodnotím už po čtvrtém díle: Je to hrozně, hrozně slabé! Katastrofální hudba, trapné herecké výkony, trapné dialogy, nepochopitelné zvraty v jednání postav,... I přes slabost pro české filmy a seriály nemohu dát víc než jednu hvězdičku.

plakát

Matrix Revolutions (2003) 

Co vznikne kombinací stříleček z hvězdných válek, soubojů transformers a věčného souboje mezi dvěma věžemi? Matrix Revolutions! To, co bylo na psychologii postav v jedničce roztomilé a zajímavé, ve dvojce snesitelné, se ve trojce zajídá. Vrcholem je slovní přestřelka nejromantičtějšího páru štříbrného plátna! Neovo "ne" nad hasnoucím plamenem Trinitina života zní jako povzdech nad nedostatečně osolenou polévkou a Trinitino vyznání jako reklama na Azurita. Nejvíc emocí projevují samotné stroje a opravdu vřelého citu se dočkáte jen od androidního programu, který má starost o svou krásnou dceru. Střílečka na sentinely je tak bombastická, že bych jí zkrátil na polovinu. Ani Carrie-Anne Moss jako taková a její několikrát rotovaná zaplášťovaná Trinity mě nedokázala probudit z letargie.

plakát

Srdečně vítáme (1990) 

Jeden z nejlepších dětských hereckých výkonů (mám samozřejmě na mysli malého Fritze), které jsem kdy viděl. Dospělí herci sekundují Fritzovi zdatně a velmi přesvědčivě. Film má zvláštní podmanivou atmosféru, která nedovoloje divákovi vydechnout... Slečna vychovatelka je navíc krásná dračice.

plakát

Kurs sebeovládání (2003) 

Po půl hodině filmu jsem myslel, že do konce nevydržím, ale pak jsem tomu dal ještě jednu šanci a nakonec můj výsledný dojem nebyl úplně špatný. Párkrát jsem se i docela zasmál.

plakát

Prci, prci, prcičky 3: Svatba (2003) 

Některé scény nadbytečné a snad i trochu nudné, ale najde se tam i dost skvělých gagů! Řekl bych, že trojka je lepší než dvojka, takže je asi zaděláno na čtyřku - že by American Parents?

plakát

Kill Bill (2003) 

Kung fu žádné, řežba samurajů vyznívá ve srovnání s jinými bojovými filmy směšně.. "Smrtící" pohyby Umy se dají vstřebat pouze tehdy, když si představíte místo meče basaballovou pálku. Vizuálně to celkem ujde, ale občas jsem se nudil. Všechny náznaky emocí, které jsem zaregistroval byly předem odsouzeny ke sklouznutí po povrchu. Povrch kam se podíváš - ani stříkající krev z útrob hloubky nedodala. Odhodím-li, co se mezi filmovými snoby nosí - totiž obdiv ke genialitě Tarantina, je to podprůměrný mišmaš o ničem a bez vtipu. P.S. Vám všem, co jste dali čtyři hvězdy a více: Kdyby to nenatočil Tarantino, dali byste kolik?

plakát

Incident (2002) 

Jestli se už dlouho vyhýbáte zrcadlu, abyste si o svém obraze mohli stále něco namlouvat, pak se připravte na to, že vám tenhle film naservíruje pestrou paletu obrazů, které nebudou zrovna lichotivé. Po jeho shlédnutí jsem se díval na tu svou hromádku špinavého prádla a říkal jsem si, jestli není na čase ji alespoň vyvětrat, když už ne vyprat. Ač je to film o morálce, nemoralizuje. Ač bych jindy kritizoval konec, neučiním tak, protože ho berou jako nutnou součást očisty po tak náročné inventůře. Skvělé herecké výkony, skvělá psychologie postav, hodně realistické!