Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Romantický

Recenze (1 728)

plakát

Hawkeye (2021) (seriál) 

Moc pěkný a sympatický seriál, na kterém mi sedl méně jen posledně úplný díl, který mi připadl být trochu roztříštěný.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Prostě brilantní. Výborné a na Bonda netradiční finále (a to jsem neviděl Skyfall ani Spectre). Souhlasím se vším, co napsal sniper18. Pokud něco mohlo být víc dotaženo, tak proč hlavní padouch dělá, co dělá, vše ostatní však bylo dokonalé. Jsem zvědav, co bude dál.

plakát

Rodeo a Julie (2015) 

Šlo to mimo styl, který běžně sleduji, nicméně bylo to pro mě osvěžující westernovým ježděním, westernovým stylem (film je ze současnosti) a také se tam vyskytuje barn dance. Červená knihovna, která bude v USA pravděpodobně hodnocena lépe, než u nás. P.S. Viděno víceméně omylem :).

plakát

Hanna (2019) (seriál) 

Jen 3*, protože třetí série se už jen vlekla. Přitom první dvě série byly i o hvězdičku výš.

plakát

Lupin III: The First (2019) 

Dosud jsem znal pouze o 40 let starší miyazakiho verzi. Nebylo to zlé - je to zábavný a bláznivý Lupin. Jen děj je takový otřepaný, ale dobře. P.S. Poslouchal jsem originální japonskou verzi se Suzu Hirose.

plakát

Nadace (2021) (seriál) 

Mám velmi smíšené pocity. Nevypadalo to vizuálně zle. Líbila se mi Lou Llobell. Místy to mělo pěknou hudbu. A sledoval jsem to s manželkou a dcerou, které knihy neznají a vnímaly to jinak. Asi by také bylo lepší, kdybych knihy neznal. Takto mě stále lezlo na nervy, nakolik se děj odchyluje od předlohy. Přestože jsem si na čtvrtém díle řekl, že sleduji něco, co neznám, nešlo na knihu úplně zapomenout. Škoda. Přitom nerozumím, proč museli překopat doslova všechno - x věcí u Asimova vypálilo logičtěji.

plakát

Misyeon paseobeul (2021) 

Slušné 3*. Nejvíc mi tento špionážní parťácký počin cílením a komikou připomíná zábavné akční francouzské komedie ze začátku 80. let. Poněkud nerealistické, ale všichni to vědí a koho to zajímá? :-)

plakát

Amina: Bojovnice (2021) 

I přes nízké hodnocení jsem se na to podíval a minimálně mohu říci, že to je zajímavé. Jiný filmařský jazyk, herecké výkony, které by neafričan označil za amatérské, nicméně africká mentalita je jiná, takže jsou amatérské jen trochu a někdy - Nigérie prostě není země s rozvinutým filmovým průmyslem. Na druhou stranu je to zajímavé ve více ohledech. Víra v kouzla (přičemž to není pohádka - afričané v kouzla doopravdy věří), prostředí, společnost (vlastnictví otroků), děj, který není pohádkový ani trochu a pro člověka neznalého nigérijské historie se vyvíjí nečekaně. Kolik známe filmů ze středověkých afrických království? ■ P.S. Víc by se mi líbilo, kdyby to namluvili ve vlastním jazyce, ale vím, že globálně budu s tímto názorem v menšině. ■ Trailer vypadá akčnější, než film doopravdy je.

plakát

Moojungdoshi (2013) (seriál) 

Hm. A ještě jednou hm. Bez srdce (originální název seriálu přeloží Google jako "Bezcitná báseň"), syrové, výborný scénář a děj. X-krát jsem si říkal: "Stane se toto a toto" a stalo se něco jiného. Velmi kvalitní dějové zvraty. Ne vždy standardní kamera. Postavy a charaktery, které se vryjí do mysli. Vavča měl pravdu, když tento seriál doporučil jako špičku gangsterského undercover žánru. Trailer.  Jedinou poznámku mám a to, že trvá několik epizod, než se divák zorientuje. A romantiky jsem si přál o špetku víc. Ost.