Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (321)

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Velmi dobře vybraný název - Dark Knight rises! Poslední Nolanův Batmanovský příběh je opravdu velmi dynamickou podívanou, která vás dokonce několikrát zastrčí hlouběji do křesla před plátnem. Film má mnoho předností, které se objevovali už u jeho předchůdců. Co je podle mě dovedené do dokonalosti je však záporák. Povstává podobně jako Joker skrytě a teprve ve třetině filmu odhaluje své pravé ambice, které sice byly jasné od začátku, ale stejně jsem byl ohromen stylem, jakým se vyhoupl do nejvyšší pozice. Tom Hardy je na tuto roli jako stvořený a dokonale vystihuje slovaBruce Waynal: "You are pure evil!". Je silný, je brutální a je velmi agresivní, řekl bych velmi nakažlivým způsobem, protože do určité chvíle je naprosto sebejistě nepřemožitelný. Poněkud jsem se pozastavil nad vyvrcholením, kdy se nejvyšší zlodušské místo opět mění a trochu v rozpacích jsem pozoroval tu nepříjemnou ženu, jak dosedá do pozice vládkyně...(překombinované?) Nicméně vše nakonec vrcholí dokonale naprostým obětováním a tím také nejsilnějším způsobem, jakým lze film zakončit. Byl jsem navýsost spokojený, jak by řekl dobrotivý Alfréd.

plakát

Notre-Dame de Paris (1999) (TV film) 

Souhlas s uživatelkou Theresia, až na to, že Phoebus a Frollo jsou postavy, které svůj zápas mezi dobrem a zlem okamžitě prohrají a zase tak zajímaví mi nepřijdou, až na úžasný zpěv obou. Zpěv je v celém muzikálu skvělý, ale i když muzikál, není to jenom o písních...

plakát

Rozum a cit (1995) 

Jane Austenová měla v hlavě rozhodně velmi mnoho myšlenek na vdavky a jak docílit toho, aby si jí někdo všiml. Byla to vlastně profesionální honba za ženichy s puncem upejpavosti, se kterou si vždy sednou, když přijede nějaký muž do domu a předstírají, že vyšívají, čtou a hrají na piáno. Rozum a cit je mnohem horší, než pýcha a předsudek, možná proto, že je to v mém pořadí až druhý (ale naprosto stejný) příběh. Také jsem zde velmi litoval většinu mužů, kteří se chovali mile, neboť žena, která seděla naproti němu, většinou měla zrovna "nahozeno". V případě, že v ní vyvolal "mylné naděje", k čemuž mohlo dojít i tak, že se na ni podíval, musel se z oprátky nesmyslů nějak vyvléci, bohužel potom sebou příslušná dívka práskla na postel a bulila tak dva až tři roky, než ji začal hon znovu zajímat. O tom je asi Rozum a cit. Ale je to film, který utíká a nejde o slátaninu. Díky dobrým dialogům se člověk bez obav dočká konce...

plakát

Svět podle Prota (2001) 

Začíná to oloupením postarší ženy na letišti, které podá ruku muž v černých brýlích, který je po policejním výslechu odvezen na psychiatrii, protože tvrdí, že je mimozemšťan pocházející z planety K-PAX. V ústavu se však ukáže, že jeho argumenty, znalosti a vůbec veškeré chování je tak trošku úžasně mimozemské a divák i hlavní psychiatr se ocitají na půdě, kdy mohou buď nezodpovědně stanovit diagnózu, nebo mu naslouchat a jeho výpovědi si ověřit. Toto drama se opravdu rozvíjí velmi sugestivně a já jsem byl vtažen do tohoto mysteriózního díla.

plakát

Warrior (2011) 

Rocky s příběhovou nadstavbou - aneb dokonalé :) Tom Hardy !

plakát

Ulička zázraků (1995) 

Ulička zázraků je velmi autenticky provedená sonda do maloměstského života. Vypráví příběh o mnoha postavách, které žijí v jedné Uličce zázraků. V mnohavrstevnatém příběhu vystupuje na povrch příběh lásky mladé dívky a nešťastníka, co se do ní zamiloval. Jde o příběh velice smutný a výjimečný. Je naprosto šokující, si na konci filmu uvědomit, kam se děj posunul. Pro mě osobně je to velmi pohnutý příběh a do jeho děje jsem byl vtáhnut a zúčastnil jsem se ho možná víc, než bych si sám přál. Pro mě rozhodně film, co má potenciál se dotknout. Bude dlouho v mých myšlenkách.

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Je to samozřejmě už ohrané a je pouze naivní představou tvůrců a Deppa, že si myslí, že na tom najde něco dalšího. vyčerpaný žánr, ale jako oddechovka je to naprosto ideální - má vše Jacka a jeho "divnost", akci, fantasy, zajímavost a Penelope samozřejmě :)

plakát

Rambo: První krev (1982) 

Není tady moc slov. To, jak víme z Rockyho není Stalloneho schopnost ani priorita. Dokáže ale ve svých filmech vyjadřovat to, co by se do slov nedalo poskládat ani tak. John Rambo je oběť války a společnosti.

plakát

Má mě rád, nemá mě rád (2010) 

V dětství se odehraje mnoho událostí, započnou mnohá přátelství, ale především se utvoří naše osobnost. Film o tom, jak jedna dívka zachraňuje ze šikmé plochy kluka od vedle je pojatý vskutku originálním a podle mě podnětným způsobem. Je totiž souhrou dvou vnitřních monologů. Jde zkrátka o toto: Akce "1": Jedna mysl komentuje dění a vidíme přesně činy v jejich osobním kontextu (s motivy, emocemi, prožitky). Akce "2"...a jak film pokračuje, začne druhá mysl podávat svůj komplexní pohled na naprosto tu samou realitu s naprosto jiným kontextem. Je to zde samozřejmě vyhrocené a černobíle kontrastní, ale třeba opravdu nelze chápat realitu okolo sebe pouze podle vlastní interpretace. Možná, že jsem se moc zamyslel, ale možná je to jeden z těch uměleckých skvostů, který vás přemýšlet a doplňovat vlastní pohnutky k filmu nutí... a co je potom lepší, než film ušitý na míru? ....Skvělý výkon Madeline Carroll

plakát

Rocky IV (1985) 

Ne, že by byl scénář perfektní - to se u Stalloneho opravdu nedá říct :) Ale oblíbíte si film a box a Rockyho prostě kvůli tomu, že v naprosto vyhrocené situaci, kdy proti sobě stojí na vyvýšeném podiu pouze dva bojovníci se začíná nový jiný rozměr, něco, co normálně člověk nezakusí. Myslím, že je to tak, protože ten pád, který následuje po vyvrcholení zápasu je ohromný a uvědomíte si, že napětí, které vás v minulých minutách vtáhlo a ovládalo, bylo něco jiného !