Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Biografie (7)

Matěj Hádek (herec)

03.12.2023

Roku 1975 paní Jana Hádková, dokumentaristka a publicistka, se svým manželem Zbyslavem přivítala v Praze na svět svého druhého syna, Matěje. V té době už měli doma staršího Ondřeje a mladší Kryštof byl ještě dlouho na houbách. Dnes je Ondřej lékařem, ale to neznamená, že by se mu umělecké sklony vyhnuly úplně, vystudoval také… (více)

Alastair Mackenzie (herec)

04.02.2014

„Strašně rád nosím kilt. Je to přímo magické, když se tartan dotýká vaší kůže, cítíte se jako hrdina."Skotský herec Alastair Mackenzie, mladší bratr režiséra Davida Mackenzieho, se narodil roku 1970 v Trinafour, nedaleko Perthu, v rodině námořního důstojníka. Vystudoval Westbourne House School a Glenalmond College v Perthshire.… (více)

James Fleet (herec)

04.02.2014

Ronald James Fleet se narodil 11. března 1954 nedaleko Birminghamu. Po otcově smrti se v deseti letech s matkou přestěhoval do Aberdeenu, kde studoval strojní fakultu a zároveň se stal členem univerzitního dramatického kroužku. Odtud vedly jeho kroky na Royal Scottish Academy of Music and Drama v Glasgow. Svou hereckou kariéru… (více)

Elizabeth Spriggs (herečka)

04.02.2014

Jedna z nejvýznamnějších britských shakespearovských hereček se narodila 18. září 1929 v Buxtonu, v Derbyshiru, jako Elizabeth Jean Williams. Herectví se začala věnovat poměrně pozdě, přestože herectví soukromě studovala už do jedenácti let a vždy prý snila o kariéře divadelní herečky. Ve studiích však nepokračovala na žádné… (více)

Daniel Betts (herec)

12.01.2014

Anglický herec, jenž se do povědomí českých diváků dostal především díky roli Mickey Muldoona v dvoudílném televizním filmu KOUZELNÁ ZEMĚ SKŘÍTKŮ. Jeho televizní a filmová kariéra, kromě této, už zahrnuje jen dvě větší role, a to ve filmech KOUZELNÁ ZAHRADA a STRAŠIDLO CANTERVILLESKÉ. Jinak se objevil jen v epizodních rolích v… (více)

Greg Wise (herec)

01.12.2013

Anglický herec a producent, známý našim divákům zejména jako John Willoughby z oscarového filmu ROZUM A CIT a jako manžel Emmy Thomson. Je zároveň také zetěm britských herců Phyllidy Law a Erica Thomsona a švagrem Richarda Lumsdena (mimochodem, představitele Roberta Dashwooda z téhož filmu) a Sophie Thomson.Narodil se 15.… (více)

Daisy Donovan (herečka / tvůrkyně)

01.12.2013

Anglická televizní moderátorka, herečka a spisovatelka se narodila 11. července 1975 v New Yorku ve Spojených státech módnímu fotografovi a televiznímu režisérovi Terenci Donovanovi a jeho druhé ženě Dianě, důvěrné přítelkyni princezny z Walesu a šéfce English National Ballet School. Jejím bratrem je jeden ze spoluautorů slavné… (více)

Reklama