Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (324)

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

A tohle se teda hardcorovým fanouškům SW líbilo, panuje nějaký konsensus? Pohřbení slavné značky a povedeného 8. dílu. Síla pro mě po této epizodě představuje něco, co scénárista použije, když si neví rady kudy kam, respektive si nechce příliš lámat hlavu s nějakým smysluplným posunutím děje. Přes dvě hodiny otravných soubojů mezi Kylem a Rey, které nakone vyústí v... Hanba ti, Disney.

plakát

Nepřátelé (2017) 

Jako fanouškovi westernů a příběhů o Indiánech je mi to nesmírně sympatické (exteriéry, syrovost), ale nějak mě ten příběh do sebe vůbec nevtáhl, a ani charaktery mě nijak zvlášť neuhranuly. Možná jsem toho viděl už moc...

plakát

Hardcore Henry (2015) 

Pro fanoušky videoher možná událost, pro fanoušky FILMŮ zas tak moc ne. V tom zběsilém tempu se po nějakém čase vkrade monotónnost, která zůstane až do konce. Střelba, krev, výbuch, urvaná končetina a tak stále dokola. Je to jako sledovat někoho hrát videohru bez možnosti sám si zahrát, což jak mi někteří dáte za pravdu, zas taková zábava není.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Iñárritu mi tímhle filmem splnil sen, o kterém jsem netušil, že ho mám. Tedy ne že by mě překvapilo, že mě zaujme dobrodružný survival western částečně šmrncnutý indiánskou tématikou, ale tady se zkrátka všechno sešlo dohromady v tak podmanivém provedení, že si živě vybavuji své opojení z kino projekce při každém dalším zhlédnutí tohohle masterpiecu. Ale nejen tématika samotná je tím, co mě k tomuhle vábí. Samotné provedení pod taktovkou režijního perfekcionisty - ať už je to dokonalá kamera E. Lubezkiho, podmanivá hudba, výprava i exteriéry, fyzické herectví Lea DiCapria i pro diváka nezapomenutelná postava Fitzgeralda ztvárněná výborným Tomem Hardym či mnoho zapamatování hodných scén (úvodní přestřelka, grizzly, závěr…), které zvednou ze sedačky. Asi bych s těmi superlativy mohl pokračovat ještě dlouho. Příběh - ne zbytečně složitý, poměrně přímočarý, který zřejmě někoho může iritovat tím, "jak tohle mohl všechno přežít," pro mě však poutavý a ani chvíli nenudící. Mohu vidět kdykoli, díky Alejandro.

plakát

Bídníci (2012) 

Hugh Jackman mě svým zpěvem příjemně překvapil, Russell Crowe mě pro změnu zklamal jak zpěvem, tak herectvím (kurňa on se snad celý film tváří furt stejně!), Anne Hathaway si pro Oscara za vedlejší roli dojde zaslouženě. Její I dreamed a dream je nejsilnějším momentem filmu (z mého pohledu snad jediným silným vůbec). Hooperovo "experiment," při němž se po drtivou většinu stopáže jen zpívá a zpívá (i naprosto obyčejné jednoduché větičky), může někoho zvednout ze židle, já bych si ale býval přál, abych z ní spíše spadnul, a nemusel nadále trpět při sledování tohohle filmu. Nikdy jsem nebyl fanouškem muzikálů, ale přesto se mi jich několik (je jich jako pověstného šafránu) líbilo. Nejsilnější stránkou muzikálů by měly být písničky - každopádně tady mne nadchla jen ta jedna zmiňovaná + asi 3 další mne trošičku zaujaly, což je na muzikál s dlouhatánskou stopáží uboze málo. Kouzlo muzikálů dle mého spočívá také v tom, že když dozní písnička a zase se "kecá," tak se těšíte, kdy že to na vás "vybafne" další. Avšak když se zpívá 2,5 hodiny v kuse, tak to začne být problém. Když odešla Anne Hathaway ze scény, má pozornost odkráčela s ní... PS: Aby mne nechal takhle chladným vztah Jeana Valjeana a Javerta, to je k pláči.

plakát

Ladíme! (2012) 

Kdyby měl tenhle film v sobě alespoň kousíček ze Snídaňového klubu, na který se snaží neustále odkazovat, byl by o trilion procent snesitelnější. Takhle můžu jen konstatovat, že pokud mě někdo někdy bude chtít mučit, může mi ještě jednou pustit tenhle skvost, protože v náručí tohohle filmu by mne čekala pomalá a ukrutně bolestivá smrt. Myslím, že se bez zhlédnutí druhého dílu a dalších potenciálních pokračování obejdu...

plakát

Total Recall (2012) 

Je to vykrádačka a generický blockbuster na hollywoodskou objednávku bez atmosféry, zajímavých postav, jehož vizuál mě za srdce nechytl, ale SPOILERY!!! jelikož jsem na film v podstatě od první do poslední minuty koukal s tím, že je to všechno jen výplod mysli, fantazie člověka, který si díky vynálezu Recallu chce ozvláštnit život, tak mě nijak neurážela ta všelijaká klišé; to, jak všechno vychází tak, aby hlavní hrdina zůstal bez úhony, to, jak se chovají záporáci či jak to s nimi dopadne... Protože to byl přeci prožitek hlavního hrdiny na objednávku. A závěrečný záběr extended verze mi dal za pravdu. Konec nám zkrátka nedává více možností interpretace, ale z mého pohledu tomu tak vlastně bylo celý film, a tohle vědomí mi paradoxně usnadnilo přežít ty dvě hodiny snadněji.

plakát

Albert Nobbs (2011) 

Neprávem trochu podhodnocený film. Přitom se jedná o film s velice zajímavou tématikou, výbornými hereckými výkony a slušným zpracováním. Byl jsem hodně zvědavý, jak si Glenn Close povede v tak náročné roli a nebyl jsem zklamán, protože podala jeden z nejlepších výkonů její kariéry (oprávněná nominace na Oscara). Dále mě potěšila (mně neznámá) Janet McTeer, masky či nádherná scéna na pláži, kterou si budu opravdu dlouho pamatovat. Ta, společně s celým příběhem, se mnou docela silně emočně hnula. Slušné 4 hvězdičky.

plakát

Černobílý svět (2011) 

Krásný film ze zajímavého období amerických dějin. Musím říct, že trailer byl naprosto šílený oproti tomu, jak film vypadá v konečné podobě. The Help pohladí na duši, pobaví, rozbrečí, všeho tak akorát. Krásná hudba, nezapomenutelné scény (nejen Minny´s Special Pie), emoce. A hlavně výborné herecké výkony. Emma Stone si mě jako Skeeter získala, stejně tak Jessica Chastain. A záporačku Bryce Dallas Howard jsem musel nenávidět. Ale vysoko nad nimi se tyčí výkony Violy Davis a Oscarem oceněné Octavie Spencer, s jejichž těžkými osudy prostě musíte soucítit. To jsou prostě správňácké černošky! Já vás chápu, (nejen) cynikové, přesně vím, co vás na tomhle filmu dráždí, ale já se strašně rád nechal dojmout a pobavit touhle tak trochu "pohádkou". A zamiloval si ji.

plakát

Den zrady (2011) 

Vynikajíící politické drama George Clooneyho, které nám sice sdělí jen to, že politika je sviňárna (což už nám sdělila pěkná spousta filmů předtím), ale to ve výsledku vůbec nevadí, protože je to zatraceně zábavné a nenudící. Navíc perfektně zahrané. George Clooney je v podobných rolích naprosto bezchybný (mnohem radši ho mám jako politika s nosem nahoru, než jako tatínka procházejícího se po pláži). Ani zbytek osazenstva nezaostává, dokonce i Ryan Gosling (kterého jindy příliš nemusím) mě příjemně překvapil(až na jednu situaci, kterou podle mě zahrál špatně). Ale hlavním kladem je prostě příběh a jeho spád. Snad největší překvapení roku.