Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (523)

plakát

Krásno (2014) 

Vystihl to Gilmour93. Jeden z mála komentářů, který srovnává srovnatelné a není tupě zaměřen jen na Partičku. Kdybych tenhle komentář četla dříve, tak na film zajdu i do kina. Vidět McDonaghův humor na plátně je v českých vodách osvěžující a docela nečekané. Čím to je, že Jedna ruka netleská má takový ohlas a Krásno sklízí jen negativní komentáře? Možná to je rozvleklostí a spletitostí civilních příběhů, které někdo bere za nudu a jiný si je neskutečně užívá. Rozhodně je tu méně prvoplánového humoru. Dle některých to působilo jako improvizace, dle mého to vypovídá o tom, jak nestrojené dialogy dokáží scénáristé napsat. Bylo to mírně rozvleklejší, ale sebemenší hloupé příběhy (auto v kině, "sbližování" Adama s dcerou Monikou, ...) vyústily v absurdní závěr všech událostí. Vše nebylo dokonalé, a retrospekce bylo málo, ale ta co byla použita, dokázala mnoho. Velmi dobré 3* plus jedna za odvahu. Už po prvních 5 minutách mi bylo jasné, proč tohle nikdo nepochopí. Ti, co by to mohli ocenit se vyhýbají českým filmům a dle komentářů je zbytek diváků ze škatulky, ti co šli na toho borce z Partičky, aby se hezky pobavili. Je to velká škoda, doufám, že ohlasy sponzory neodradí, protože Sokol/Finger/Vydra se zdají být dobrou scénáristickou partou. Škoda jen, že celé dílo nebylo kompaktnější. Snad příště.

plakát

Stmívání (2008) 

Kam zmizel můj komentář? Ach jo, po letech už nemám slov znovu komentovat to neskutečné osvěžení, které tenhle film přinesl do kin. V americe už knihy mnozí znali, vznikl nízporozpočtový film na koleni jedné naivní a bláznivé režisérky. Zelenomodrý filtr, sakra dobrý soundtrack a ultimátní láska. Dlouho nedošlo k puse, a atmosféra si hrála na děsivou, ale to celkové napětí a upíří baseball, vtípky opatrného otce, to bylo něco. Nevím, že by na to někdo chodil do kina, já šla náhodou za 39 Kč v letní akci "pro mladé", i když už mi náct dávno nebylo. A chytlo mě to za srdce, a pouštěla jsem si soundtrack stále dokola, a začla jsem číst. A začla se bavit tím nenávistným tažením na trapné bezduché fanynky. V té době se stále drželo hodnocení kolem 70%. Pak přišel dabing a několikáté opakování v TV, další mediální masáž a vida, je tu cena za trapnost a hodnocení 52%. Přijde mi to až komické, ale ne, určitě za to nemůže dabing, nebo snaha kouknout na film, o kterém se mluví a já už předem vím, že to není můj šálek kávy, jen abych mu mohl namastit. Jakékoliv hodnocení odpad po roce 2013 už mi nějak ani nevypovídá nic o filmu, jako o chybě úsudku hodnotitele.

plakát

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015) 

Už dlouho nebyla vidět dobrá bitka s noži, už nějakou dobu jsem nezahlédla tak sugestivní honičku na motorkách, či tak napínavou loupež. Do toho dvojití agenti, trojité podvody, humor a skvělá akce. Příběh se zdá relativně přímočarý, ale nabaluje další a další mise. Vše by mohlo být kratší a Ethan by po pádu z motorky nemusel odkráčet bez zranění, ale to ani není tak podstatné. Jde o to, že je tu opět perfektní akční film plný agentů a špionů, kterému dám vždycky přednost před Bondem. Oceňuji skvělé obsazení a mnoho drobných fórků, vítám i to, že je trochu přiznáno, že Ethan stárne a už neplní vše tak namyšleně a samozřejmě. Nakonec mám chuť i zaokrouhlit nahoru. Bojím se ale, že bez kina je MI jen 80% zábava. Uvidíme. "A vaše mise? Zachraňte si život. Víme, kdo jste." ... Ale jo, plný počet za scény z opery Turandot.

plakát

Papírová města (2015) 

Teprve 16 komentářů a 172 hodnocení? Tohle asi nebude biják, co táhne do kin davy, což je možná docela škoda, protože tahle vtipná z části road movie by si pozornost jistě zasloužila. Možná je problém v tom, že nevíte, jak to lidem popsat, jak je nalákat. Sama teď nevím, jak vám vše zpropagovat, jak zdůvodnit ten plný počet. Nečetla jsem předlohu (zatím jsem v první třetině), což je myslím spíše ku prospěchu. Je až milé překvapení, jak film vybočuje z klasických teenagerovských filmů, i když v sobě má stále stejné prvky. Dokonale jsem se vžila do příběhu, omládla jsem a s partou přátel řešila znovu první lásky, toužila po dobrodružství a hledala něco, co mě udělá šťastnou už dnes. Nejvíc mě ale baví to idealizování lidí kolem sebe, film je dokonalou ukázkou toho, jak si můžeme do svých idolů zobrazovat svá vlastní přání. Realita je často tak jiná. Občas prostě vidíme jen to, co sami chceme. Doporučuju jako letní jednohudbku pro zasmání, možná trochu k zadumání, ale pravdou je, že to je z prostředí střední školy, takže pozor na cílovou skupinu.

plakát

Co jsme komu udělali? (2014) 

Kouzelné amuse-bouche, které rádi doporučíte svým známým na pohodový večer u vína. Každý si v této lehké komedii najde to své. K závěru mi vše přišlo zkratkovité a přehnané, chtělo by vše ještě vypilovat, ale oproti jiné současné tvorbě je tohle skvost.

plakát

Já, padouch 2 (2013) 

Mimoňům bylo dáno trochu víc prostoru a nejen proto, aby bylo zavděčeno publiku. Mají i svůj fialový význam v ději a navíc, celá zápletka potřebuje trochu okořenit, protože jen slogan: "hledá se žena", by neutáhl animák podobného ražení. Takže ve výsledku sice o malinko slabší než jednička, ale pro děcka možná ještě zábavnější, barevnější a s větším prostorem pro drobné gagy a blázniviny těch žlutých potrhlíků. Těm malým ptákovinkám jsem už asi odrostla, ale tati, najdi nám maminku, to na mě funguje báječně.

plakát

Já, padouch (2010) 

A je to opět ta klasická zápletka, která mě dostane vždycky ... aneb, jak smutné oči roztomilých malých děcek rozehřejou smutné srdce padouchovo, a rodičovská láska zvítězí nad lží a nenávistí. Stačí, aby na mě ta děcka zažvatlala, kolem se mihlo roztomilé stvořeníčko a já sedím jako přikovaná. Citlivý rodinný závěr, velké objetí a já posmrkávám dojetím. Mise splněna, jsem mile okouzlena a vrhám se na pokračování. PS: Ten vtipný rozpor u geniálně negeniálního padoucha Vektora mě pobavil, stejně jako jeho piraňové či sépiové zbraně. Ostatně všechny vedlejší i hlavní postavy byly dobře zvolené.

plakát

Ant-Man (2015) 

Trochu jsem ze všeho cítila ty rozpaky, ale výsledek mě mile překvapil. Co už také vymýšlet s novými a novými superhrdiny, sázka na humor byla chytrá, a tak si nakonec jde docela snadno užít celý film bez většího zadrhnutí. Geniálním tahem podle mě bylo obsazení Michaela Douglase, jeho působení ve filmu přináší mnoho drobných vtípků navíc (dcera podobná Catherine Zeta-Jones, prohlášení "ano, ještě žiju"). Ve výsledku jsem tedy docela potěšena, ale Ant-Man asi nebude můj nejoblíbenější superhrdina, je na mě moc dobrácký, moc hodný. I do vězení se v podstatě dostal za dobrý skutek. Proto jsem nějak nepochopila, proč se nakonec pasuje do role superlupiče. Jako představení jednoho superhrdiny je film fajn, jako samostatný snímek neposkytuje dost vrstev příběhu, ani nic jiného než ostrovtip a jednu hlášku za druhou. Už aby byl v partě s ostatními superhrdiny, jistě se mezi nimi neztratí.

plakát

Voda pro slony (2011) 

Tahle romance mě nějak minula. Netuším proč. Asi nejsem tak unešená z Reese Witherspoonové. A na ní to vše stojí, na krásce, mezi dvěma muži, dvěma světy. Prostředí je dostatečně drsné a všechna vystoupení spektakulárně září skrz cirkusové stany. Je to celkově nádherná a zároveň děsivá podívaná. Vlastně ta temná stránka kočovných kejklířských životů pod šíleným principálem má i něco do sebe.... Čtvrtá hvězda možná příště. Zatím jen vellmi pěkně zabelený průměr.

plakát

2 $ocky (2011) (seriál) 

Když si chcete dopřát trochu drsného a občas nekorektního konverzačního humoru. Když fandíte dvěma holkám s bláznivým snem.