Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (1 198)

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Taková béčková klasika zkoušející mít nápaditost a příběh. Nemá ani jedno. Ani Gyllenhaal a ani McGregor to nespasí. Možná by to mohl být nářez, kdyby se trochu víc šláplo na plyn, ale ani to ne.

plakát

Barbie (2023) 

Vizuální dílo. Měla to asi být sonda do ženské duše, ale spíš se tu alegorie na feminismus vysmívá ženským problémům. Nebo je bere tak s nadsázkou, že to až rve k..., tedy vlasy. Ryan Gosling naprosto boží, skvěle zahrál jak hňupa, tak macho.

plakát

Bastard (2023) 

Kapitán, který chce mít titul a kolonii v zúrodněné půdě ve vřesovišti, kráčí doslova přes mrtvoly a přes problémy, aby dosáhl úspěchu. Potká pár lásek. Nemůže si vybrat a na konci toho všeho při dosažení možného a nemožného si vybere. Svým způsobem harlekýnka pro psychopaty.

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

To měl být Indiana Jones v podání barda ve světě Fantasy? Celé je to takové komické, má to tak být, a je to asi super. Možná. Nicméně není to dostatečně komické, aby se člověk smál, ale ani seriózní, aby se koukal dál. Útrpně jsem to vydržel do konce. Fantasy svět mě ale vždy baví.

plakát

Ještěr (2023) 

Sytě temné, až Skandinávsky uhrančivá atmosféra, tíživé.. takové je neskutečně povedené krimi od Netflixu. Vražda realitní agentky skrývá spletité zločiny prorůstající do zkorumpovaného vedení policie. Minimalistické herectví Benicia a naprosto fantastický soundtrack zvedají snímek do 5* úrovně.

plakát

Modrooký samuraj (2023) (seriál) 

Kill Bill v animovaném emancipovaném podání animovaného provedení. Cesta za pomstou dlážděná krví a oplzlým světem úchylů. Těším se na pokračování.

plakát

Na útěku (2023) (seriál) 

Velmi zvláštní počin pojednávající o teenagerském životě, kde se nejen musí parta puberťáků vyrovnávat se svými superhrdinskými schopnostmi, ale taky s tím klasickým dospíváním.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Moc politické, zbytečně občas černobílé, dějově roztrhané, aby se podařilo udržet napětí, za mě nefunkční. Jsem milovník Nolana, ne úplně životopisů. Nicméně ten výbuch byl fenomenálně magnificentní.

plakát

Sound of Freedom (2023) 

Tohle jde každému rodiči hooodně těžce silně pod kůži. Velmi strhující příběh o únosech a obchodování s dětmi. Neskutečné nasazení hlavniho hrdiny dle opravdové předlohy napsané životem samým.

plakát

The Last of Us (2023) (seriál) 

Až na ten jeden absurdně zbytečný díl s párečkem gayů, který si scénáristi vycucali z prstů, aby to ještě více udělali společensky přijatelným seriálem(?), to byl nářez. Absolutní nářez! Tak jak to známe ze hry. Trochu se to ztratila akce, ta je tu spíš lyrická, nežli epická jak ve hře, chybí i lekačky. Nicméně příběh je natolik silný, že i tak pevně drží s celou tou charakterově silnou cestou za možností léčby zombie postapokalyptického světa.