Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (1 198)

plakát

Kytice (2000) 

Vizuálně krásné dílko dle české poezie hororového ladění od pana Erbena.

plakát

Ozark (2017) (seriál) 

Finanční poradce s nepříliš ostrými lokty, ale s vyloženě nabroušeným jazykem a ještě ostřejší manželkou, se dostane do spárů narkomafie a vymyslí plán, jak si zachovat život praním špinavých peněz. No a tak se dostáváme do jižanské Ameriky v USA hezky mezi hillbillies a rednecks, stále s dýcháním mexické narkomafie na krk.

plakát

Zatracení (2017) (seriál) 

V podstatě si to tu rozdávají bezskrupulózní kapitalisti (čtěte stávkokazi) souboj s komunisty (čtěte stávkaři), a to prostřednictvím dvou bratrů, kteří se na střídačku navzájem zabíjí a zachraňují si životy. Bratr na straně kapitalismu si vzal za vzor herectví Toma Hardyho, což je na jednu stranu dobře, na druhou úplně ne. Originál je jen jeden. ... Divoký západ posypaný agitkou na téma ranný komunismus a kapitalismus. Jo a srovnání s Peaky Blinders mě vyloženě bolí.

plakát

Zprávy ze světa (2020) 

Tak tenhle neotřelý western určitě nese inovativní zápletku. Hanksovi ta role zprávaře bezvadně sedla, všechno jsem věřil, takřka bez síly krásně odehrané řemeslo. Mala Johana skvěle předvedla zmatení mysli indiánskou výchovou, následnou převýchovou od Hankse, celý její těžký úděl vyvraždění původní rodiny, ujmutí indiánů, celá ta krvavá vřava divokého západu v jejím kratičkém životě byla vepsána do její tváře.

plakát

Mosul (2019) 

Irácká jednotka speciálních sil - so called SWAT - se snaží splnit misi, která je možná jako jediná v té válce s isisem na blízkém východě oduševnělá. Celé to vyvolává písečné deprese, divné pochmurno mrtvých měst a teskno po životě. Doneste mi vodu, z tohohle filmu člověku vyprahne.

plakát

Spása (2014) 

Celé mi to připomínalo Sin City na divokém západě, možná to bylo Evou Green, možná ty lyrické scény, možná to bylo tím, že celý film byl vyprávěn stylem jednoduchých vět. Tečka. Příběh se nesl. Tempo divoké. Charaktery ostře řezané. Krásné zakončení.

plakát

Fauda (2015) (seriál) 

Problematika terorismu na blízkém východě a celý ten Palestinsko-Izraelský konflikt je velice senzitivní záležitost, v které mají obě strany trochu pravdy. Jednotka obranných složek Izraelských sil se snaží před teroristy ochránit civilisty a v konečném důsledku i sami sebe a svádí u toho sofistikovaný a psychologický boj.

plakát

Joe Dirt 2: Beautiful Loser (2015) 

Co jsem to jenom viděl? Moje oči. No, nedoceněná jednička byla fakt znásilněná jak nejposlednější sirota. Film, co je tripem sám o sobě. Tím špatným ale. Chudák Joe Deertay.

plakát

Jako ryba v síti (2016) 

Zrcadlově položený snímek o rybáři, který se dostane mezi mlýnské kameny dvou znepřátelených zemí (S. vs J. Korea). Na obou stranách se ukazují charaktery ryze pozitivní a ryze negativní. Snímek je prvoplánově polarizovaný a politicky ideovaný.

plakát

Jaro, léto, podzim, zima... a jaro (2003) 

Poetické, lyrické, příběhová linie založená na vášnivých pocitech lidského života a měnících se v jeho průběhu, až dospějí do zralosti a určité vyrovnanosti - smíření. Kouzlo filmu tkví v malebné krajině. Pastva pro oči.