Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (2 541)

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Smolař Parker si šlape po štěstí, pro dobro všech ostatních. Velké finále se vším všudy. Přitáhnout do Spider-Mana magii má na svědomí mnoho efektních scén se starými známými padouchy, ale vrcholem zůstává skákání v zrcadlové dimenzi. Příchozí ze starých sérií pak pumpují do žil nostalgii kombinovanou s plněním snů přičemž všichni působí mnohem lépe než ve svých původních sériích. Démonický Dafoe hraje ještě o třídu lépe než před tím a jeho Goblin je v roli Parkerova školitele tím největším esem. Bezdomovec je narvaný až k prasknutí (přišli opravdu všichni kdo mohli) a občas zamrzí, že snímek není delší a to i přesto, že se místy malinko táhne. Vnadidlo na pokračování Strange, který to tentokrát pěkně posral šponuje očekávání až k hranicím našeho vesmíru a možná i za něj.

plakát

Shoky & Morthy: Poslední velká akce (2021) 

Český film má naději... Kozub se Štáfkem proplouvají brakovými inspiracemi úspěšně a dělají si z nich legraci u které je do smíchu tím správným způsobem. Andy Fehu má cit pro komediální timing a nechává Kozuba improvizovat jak je zvyklý u Tří tygrů, když je třeba, ale čas od času ho i malinko krotit. Výprava za hledáním mrtvé nevěsty prodchnutá příběhem o rozpadajícím se kamarádství však z kabely vytahuje ještě jedno eso a to je Magnuskův Pán Hoven, který ukazuje Youtubery v ničím nezkalené kráse. Po dlouhé době opravdu vtipný český film. P.S: Viděno na Netflixu, kam se dva hlavní pánové toužili dostat.

plakát

Severní vody (2021) (seriál) 

Křehká slupka civilizace praská pod náporem chladu a hladu... Bývalý vojenský chirurg nucený připojit se k velrybářské výpravě zvolí konflikt s lidskou zrůdou, jejíž největší umění je přežít. Colin Farrell exceluje v roli harpunáře Henryho Draxe a povznáší sledování Severních vod na zvrhlou zábavu ukazující člověka v celé jeho nahotě. O'Connellův Sumner se to snaží balancovat filozofováním pod vlivem laudana a z bible naučeným miluj bližního svého, ale pouze prohrává předem prohraný boj o svou morální integritu. Krásná příroda, syrový přístup k zobrazení násilí. Něco mezi Zmrtvýchvstáním a Srdcem temnoty. Nejsem vybíravej. Já sežeru všechno. Mozky, střeva, koule.

plakát

Psí kusy (2021) (seriál) 

Tyhle kraťasy jsou parádní. Disney+ válí. Reakce dcery na díl se štěňátky se snad ani nedá popsat. Koncentrovaná radost. Samozřejmě je tam i nějaké to ponaučení, ale je to hlavně zábavné blbnutí pro děcka. Linka o výchově i o tom, že nejlepší kámoš člověka je pes výborně pasuje do celého konceptu Vzhůru do oblak.

plakát

Poslední souboj (2021) 

Chytře napsaná a mistrně zrealizovaná rekonstrukce posledního rytířského duelu ve středověké Francii. Parádní dialogy a různé druhy pohledů na trojici hlavních protagonistů budují atmosféru až k závěrečné rubanici. Intenzivní, krvavý duel je korunou hereckého koncertu Damona, Drivera i Jodie Comerové. Stejně tak Affleck si zhýralého šlechtice maximálně vychutnává. Scott naservíroval dost možná film roku. P.S: Zase jednou parádní soudtrack Harryho Gregsona-Williamse. PŘIZNEJ SE!!!

plakát

Krtek ve snu (1984) 

Viděno teď po letech znovu s dcerkou a děsí mě ta mrazivá autenticita. Dystopická sci-fi podle Millera se musí odehrávat v Británii někdy po Brexitu. Došel benzín a Alexa se zbláznila. Energetická krize a tuhá zima vyhubí většinu populace a přežívá jediný člověk zachráněný krtečkem. Pointa a závěrečný krtkův smích jsou brutálně mrazivé.

plakát

Pryč od minulosti (1947) 

Skvělá žánrovka s výbornými dialogy a hláškujícím Mitchumem v hlavní roli. Formálně nečekaně experimentální. Střídající se typy i tempo vyprávění, které rozbaluje podstatu celého příběhu až k překvapivému konci. P.S: Starý Douglas už v jedné ze svých prvních rolí válí.

plakát

2048: Není úniku (2017) 

Bitka a bonzák, který nastartuje Goslingův případ z filmu. Bautista hodně solidní a svou velkou šanci rozhodně nepromarnil. Na krátké ploše slušně představuje postavu i běsy, které ho trápí. Přece jen je ale škoda, že se jeden z kraťasů nepověnoval Deckardovi. Klidně mohlo jít o anime. Přece jen celou dobu neseděl se psem ve Vegas a nechlastal Johnnieho Walkera Black Label The Director's Cut Blade Runner 2049 limited edition. Nebo jo?

plakát

Blade Runner: Black Out 2022 (2017) 

Velký výpadek v roce 22 je ještě efektnější než jsem si představoval. Watanabe se s ničím nepáře. Načrtne známou ponurou atmosféru a sype jednu efektní akci za druhou. Kraťas, který obstojí sám o sobě.

plakát

Blade Runner 2049 - 2036: Nexus Dawn (2017) 

Uplatit nebo vyděsit? Co je levnější? Leto ve své démonické kreaci předvádí jak se šetří peníze. Vezmete testovací vzorek a efektivně ho zlikvidujete. Scott není Villeneuve a jeho nejisté střihy a třas malinko kazí výsledný dojem, přesto velice dobré.