Reklama

Reklama

Blade Runner 2049 - 2036: Nexus Dawn

  • USA 2036: Nexus Dawn
Celý film

Obsahy(1)

Režisér Denis Villeneuve požádal své oblíbené umělce, aby vytvořili tři krátké filmy, jimiž ztvární některé klíčové události předcházející ději filmu Blade Runner 2049. Všechny tři snímky, k nimž patří i 2036: Nexus Dawn, byly uveřejněny několik týdnů před premiérou celovečerního filmu a sloužily tak k jeho propagaci. V tomto mikropříběhu sledujeme Niandera Wallace (Jared Leto), který představuje svou sérii nových replikantů typu Nexus, aby obhájil zrušení zákazu jejich výroby. (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Celý film

Recenze (47)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Původní Blade Runner mě vnitřně strašně minul, což mě dodnes mrzí. Villeneuve se ale chystá na reboot jako svině a sype do nás napřed malinké ochutnávky. Rok 2036 má perfektní atmosféru, nápad a především důležitost pro hlavní film. Uvidíme, co nám přinesou další dva prequely. Tenhle byl skvělý. 90% ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Na pokračování Blade Runnera jsem se těšil dlouho dopředu. A tento předfilm mě na něj nalákal ještě víc. Atmosféra fungovala ještě před příchodem Jareda Leta a potom už se dusno jen a jen stupňovalo. A dokázal bych si představit, že by tahle ukázka šla smysluplně rozpracovat do delší podoby. ()

Reklama

PEZ 

všechny recenze uživatele

Syn Ridleyho Scotta, Luke Scott, natočil po kraťase k Alienovi aj dva kraťasy k novému Blade Runnerovi. A vydarené. Tento prvý nám prvýkrát odhaľuje postavu tajomného Niander-a Wallace-a. Nie je úplne nutné vidieť pred pozretím dvojky, ale dotvára nám to príbeh a to ako Wallace vstúpil na scénu, ako aj ukážku novej verzie Replikantov. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* zkouknul jsem tři krátké filmy, které zobrazují zásadní události mezi oběma filmy, díky nimž je lépe pochopitelný děj v tom nejnovějším Blade Runneru 2049. Kvalitativně jsou všechny na slušné úrovni a sami o sobě smysl nemají, takže pokud chcete být v obraze, tak si je přehrejte ve správném pořadí - tento z roku 2036 najdete v češtině třeba tady. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Krátký film, který se mi líbil méně než druhý "2048: Není úniku", který je také ze světa "Blade Runner 2049". Jared Leto tu sice prezentoval velmi zajímavý charakter, ale dle mého názoru tenhle kraťas zase tolik nového nepřináší a nějak více neprohlubuje specifika této postavy. Na jedno kouknutí fajn, jako bonus. ()

Reklama

Reklama