Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (2 318)

plakát

Apokalypsa (1979) 

Tři hvězdy dávám hlavně za první půlku filmu, kdy je to celkem zajímavý a svižný válečný film. Jak hlavní hrdinové putují za svým cílem dál a dál, tak tempo upadá a stává se z toho utahaná bláznivina a zvlášť poslední část filmu mě vůbec nebavila. 46% :)

plakát

Apollo 13 (1995) 

Pěkný drama filmek podle skutečné události, mě hodně rychle uběhl i přes svoji délku. Pro mě byl na první shlédnutí hodně napínavá podívaná. Herecky skvěle zvládnutý a uvěřitelný. Efekty jsou i po letech špičkový. Za mě 80% :)

plakát

A Prayer Before Dawn (2017) 

Film, který mě dostal pochmurnou atmosférou, tvrdým thajským vězením a ukázkou, jak to tam vypadá. Příběh je zajímavý a kamera mu dodává na realitě. Za mě 90% :)

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

Za mě jsem to teda čekal o dost horší. Nakonec mě to příjemně překvapilo. Jednička je sice lepší, ale dvojka i přes svou problematickou výrobu ostudu nedělá. 80 % :)

plakát

Aréna (2011) 

Tento film je podobný arénovkám 90. let. Hlavní hrdina David Lord má havárii autem, při které umírá jeho těhotná přítelkyně a on smutek neunese. Ve všemožných barech se opíjí a vyhledává bitky. Zde si ho vytipuje organizace, která pořádá ilegální zápasy na život a na smrt, unese ho, nadopuje svinstvem, aby byl abresivnější a pošle ho do arény, ze které přenáší placený přenos do celého světa. Davit zabíjet nechce a prvního protivníka sejme v sebeobraně. Poté už mu za příslibu svobody nezbívá, než vyhrát sérii devíti zápasů (ve svobodu však stejně moc nevěří). Filmek je plný brutálních soubojů plných krve a usekaných hlav, ale neobsahuje nic, co by už nebylo v jiných filmech. Ale všechno pěkně funguje a mě se to líbilo. Za mě 70% :)

plakát

Armáda temnot (1992) 

Sice je to asi nejslabší film série, za to je to furt bláznivina se spoustou vtipných scén a pěknými, dnes již zastaralými efekty. Kostlivci a finální bitva je pěkně udělaná. Příběh navazuje tam, kde skončila dvojka a i když je jednoduchý, díky dění ve filmu nenudí. Obsazení v čele s Campbellem podařené. Hudba taky není špatná. Za mě 85% :)

plakát

Armageddon (1998) 

Výborný filmek, na kterém jsem byl už v kině a mám ho na všech třech generacích nosičů jako originál. Pro mě je to filmek, který můžu vidět několikrát do roka a neomrzí mě. Je zde spousta skvělých efektů a dokonalá hudba zvýrazňující dění na obrazovce. Obsazení se taky povedlo na výbornou. Příběh je pěkný se spoustou emotivních momentů. Za mě jasných 100% :)

plakát

Arn (2007) 

Tak tento historický filmek má skvělou výpravu a pěkné souboje. V mnoha případech je podobný slavnějšímu filmu Království nebeské, protože se odehrává ve stejné době. Hudba je taky parádní a pěkně dokresluje atmosféru filmu. I přes svou délku film nenudí a příběh je hodně povedený. I konec filmu se mi líbil. Za mě 85% :)

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Seriál Arrow mě mile překvapil. Celkově jsem čekal superhrdinskou splácaninu jako Smallvile se slaboučkými efekty, nezajímavými postavami a bez pořádné akce. Tím větší bylo překvapení, když jsem si pustil pilotní díl. Seriál se odehrává ve dvou dějových linkách. Ta hlavni je o Oliverovi Queenovi, vedoucím dva životy (Společenský, kde chce působit jako rozmazlený boháč a druhý mstitelský jako Kápě) a vedlejší neméně důležitou zobrazenou ve vzpomínkách (přežití po ztroskotání na ostrově, kde je týrán a následně cvičen v různých bojových situacich). Jako ve všech seriálech i tady je to hodně o dialozích, vztazích a ostatních věcech. Když však přijde akce, je to jako by člověk koukal na film v kině. Je temná, pěkně sestříhaná a efekty jsou povedené. Seriál je plný zvratů a napínavých ukončení, které nutí diváka očekávat každou novou epizodu. Poslední dva díly jsou opravdu hodně působivé. Pro mě je i velké plus, že má seriál 23. epizod, což je pro mě v dnešní době u takového parádního seriálu opravdu raritou. Herecké obsazení mi hodně sedlo. Role zlých, dobrých a tajemných postav jsou vyvážené a kolikrát jejich vývoj překvapí. Pro mě po shlédnutí první série skvělá záležitost, kterou si rád přidávám do oblíbených seriálů. Už teď se nemohu dočkat, co pude dál. 1. série 100% :) 2. série 100% :) 3. série 100% :)

plakát

Arrow - Invaze (2016) (epizoda) 

Další díl, který je samostatně k ničemu, protože se odehrává napříč několika dílů Arrowersa.