Reklama

Reklama

A Prayer Before Dawn

  • Francie Une prière avant l'aube (více)
Trailer 3
Drama / Sportovní / Životopisný
Velká Británie / Francie, 2017, 116 min

Obsahy(1)

Drogově závislý boxer Billy Moore (Joe Cole) skončí v thajském vězení, kde si prožívá osobní peklo. Jeho situace ho nakonec dovede k pokusu o sebevraždu. Naději najde v thajském boxu. Ve vězení začne trénovat a brzy dostane šanci zápasit. Netrvá to dlouho a převedou ho do cely pro bojovníky. Billy v náročném bojovém sportu najde nový smysl života a způsob, jak se vypořádat s realitou nechvalně proslulého thajského vězení. Bude to ale stačit, aby se dostal přes svou drogovou závislost? (jkpj22)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (65)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Běloch v thajským vězení to nemá nikdy lehký. Tohle vězeňský drama ovšem neřeší úmorný vedro, ale boj o přežití mezi od hlavy k patě pokérovanejma spoluvězněma, z kterejch nikdo neumí kváknout slovo anglicky. Popravdě jsem se v první půli nudil, bylo to moc chaotický a ukřičený. Na druhou stranou autentičnost a násilí visící ve vzduchu i díky angažování skutečných ex-vězňů fungovala výborně. Zajímavější tak byla druhá půle, která se posunutím do skrytého sportovního dramatu stala divácky atraktivnější. Slabší čtyři. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

No veru, v takej thajskej väznici by som nechcel byť, ani len 10 minút - drsné, smutné, skľučujúce... Avšak na druhú stranu je trocha na škodu, že sa pozabudlo na samotný príbeh a zameranie sa na postavy. Okrem tej hlavnej, tu už nebola ani jedna výrazná, všetky mi splynuli do jednej veľkej sivej masy. Žiaden extra záporák, alebo kamarát (až na tú transku), takže emotívna stránka bola slabšia. No depresívna a skľučujúca atmosféra, ktorú snímok dokázal navodiť si slabší nadpriemer určite zaslúži. 70/100 ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Zajímavej námět, dobře obsazený neherci, ze kterej fakt jde respekt a strach, solidní Joe Cole v hlavní roli - to jsou pozitiva. Bohužel negativa ve výsledku převažují, hlavně ve druhé polovině filmu, která už je fakt hodně dějově přes čáru a začíná to i nudit. Závěr byl taky divnej, ve výsledku lepší 2 hvězdičky. (HD, orig.) ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Po minuloročných Brawl In Cell Block 99 a Shot Caller je tu ďalšia parádna väzenská rezba. Tentokrát priamo z jednej z najhorších väzníc sveta, thajského "hotelu all inclusive" Bang Kwang. Mladý anglický boxer, feťák a predajca drog Billy Moore pocíti, čo je to pád na samotné dno, keď mu na dvere zaklope nekompromisná thajská polícia a jemu nepomôže ani to, že si nelegálny obsah svojho jedálenského stolíka natlačí do prdele. Potom začína to pravé peklo. Viac ako 7000 tvrdých kriminálnikov napchatých v neskutočných podmienkach hlava na hlave ( a to doslova), na okolo sa to hemží vrahmi, násilníkmi a iným ľudským odpadom, pre ktorých je jediný beloch v base "príjemným spestrením" ich inak nudných a dlhých dní. Je potrebné si získať rešpekt, ale s tým Billy nebude mať problém. "Rozbije hubu každému v tom pojebenom väzení". Hlavne za poriadny fet... teda postačí aj ten sračkový. Vraví sa mu yaba a v Thajsku je to dobre známa s/hračka. Najmä pre mladých. A to hlavne vďaka svojej cene, dolár za kus. No nekúp to!! Keď Billy príde na to, že fetovať už nemá cenu, stane sa z neho doslova Jean Claude van Damme na druhú. Boxuje a bojuje aj za cenu svojho života. Musím priznať, že sa na to dobre pozeralo. Film je kvalitne spracovaný a nakrútený, herci uveriteľní a príbeh pútavý. Nie je to žiadne super fimové dielo ale účel to splnilo. Nemá to žiadne hluché miesta a vôbec nenudí. U mňa veľká spokojnosť. 75 %!! ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

A Prayer Before Dawn je extrémne surová väzenská dráma, plná brutality, beznádeje, potupy a prejavov najnižších ľudských pudov, vďaka čomu sa aj nechválne známe brazílske Carandiru v porovnaní s thajskou väznicou Klong Prem javí byť vcelku vľúdnym miestom... Výhrady mám voči predstaviteľovi Billyho Moorea - Joeovi Coleovi. Skutočný Moore bol drsný liverpoolský grázel a príležitostný boxer, vymetajúci už od svojich 17 rokov najrôznejšie kriminály (tieto prechádzajúce bohaté väzenské a zločinecké skúsenosti mu počas jeho "thajského dobrodružstva" dosť pomohli) a nie vyhúkaná trasorítka akou je Cole. Je jasné, že Thajsko nie je Veľká Británia, otrasné pomery v Klong Prem museli šokovať aj ostrieľaného recidivistu akým bol v tej dobe Moore a robiť tu ramená by sa mu nemuselo vyplatiť, domnievam sa však, že táto snímka ho zámerne vykresľuje ako väčšieho outsidera než v skutočnosti bol. Myslím si, že keby reálny Billy Moore vyzeral a pôsobil tak zraniteľne ako jeho filmový stvárniteľ Cole, jeho zadnica by už počas prvej noci v thajskom väzení spoznala "stredovek". ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Herci, kteří ztvárnili thajské vězně, jsou skuteční bývalí vězni. (Punisher)
  • Tetování, které má na zádech Billy Moore, je skutečně vytetované v thajské věznici a vytetovat ho trvalo celý týden. Nebyli použité jehly, ale struny z kytary spojené s kusem bambusu. (ARI50)
  • Film je natočen na základě memoáru Billyho Moora. (Punisher)

Reklama

Reklama