Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (2 318)

plakát

UFC 181: Hendricks vs. Lawler II (2014) (pořad) 

Ferguson vs. Trujillo 4,5* Pěknej celkem rychlej zápas ukončenej submisí. ........... Duffee vs. Hamilton 4,5* Hodně rychlej zápas ukončenej K.O. ............. (3) Browne vs. Schaub 5* Další rychlej zápas ukončenej trochu krvavým TKO. ........... (c) Pettis vs. (1) Melendez 4,5* Povedenej zápas, taky celkem rychlej ukončenej pěknou submisí. ........... (c) Hendricks vs. (1) Lawler 5* parádní bitva s masláplým koncem. Vítěz si to podle mě určitě zasloužil. Škoda, ještě chvíli a mohlo to skončit asi jednoznačně. ............ Pennington vs. Evans-Smith 5* Pěknej, rychlej, krvavej zápas ukončenej parádní submisí. .............. Pěknej event, zápasy většinou ukončné před limitem. Jedna obhajoba titulu a jedna ztráta. Mě se poslední číslovanej event tohoto roku hlavní série líbil a dávám mu 90% :)

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

Tak druhý díl restartu planety opic je opět parádní podívanou, která je o dost velkolepější než první film. Po deseti letech od jedničky se San Francisco pořádně změnilo. Ve filmu jsou dva tábory (nebo města?). Jeden lidský zarostlé město je parádně vytvořené a bez docházející elektřiny lidi začínají pomalu hledat zdroje které jim jí mohou obnovit. Na druhé straně za mostem se nachází džungle, kde je pěkně opevněné opičí město, které má to co lidé potřebují. Setkání obou druhů je nevyhnutelné. Příběh je pěkný a nenudí. Obsazení se povedlo. Co je opět bomba je počítačová animace a všechny efekty ve filmu. Hudba se povedla a k filmu sedí. Za mě 90% :)

plakát

Všechny cesty vedou do hrobu (2014) 

Tak takhle jsem se u komedie dlouho nenasmál. Po celý filmek padají luxusní hlody a je to sámá vtipná scéna. Dokonce jsou zde narážky na slavné filmy tohoto žánru a jeden díl slavné trilogie zde má i jednu scénku (ta mě hodně dostala). Obsazení filmu je taky skvělý až Neila, kterýho osobně nesnáším a jeho podání bylo víc než trapný. Příběh je jednoduchý, ale chytnul mě. Hudba je stylová a k filmu se hodí. Za mě prostě komedie roku. 100% :)

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

X-Meny mám hodně rád a tak jsem čekal co z tohohle mixu budoucnosti a minulosti nakonec vzejde. Nakonec jsem spokojený, i když to překopalo vše, co bylo do teď natočeno a rozjelo to novou éru této ságy. Jako celek to působí svižně a uceleně, i když by se zde určitě nelogičnosti našli. Ono spojit vše aby to dokolale hrálo v těch dvou rovinách ve ktrých film je, ani nejde. Co se týče mutantů a jejich počtu ve filmu, tak jsem spokojen. Určitě bych rád viděl u některých větší prostor. Ať je to jakkoliv, pořád je tu nejdůležitějším článkem Wolverine, díky kterému se obě časové roviny propojují. Co se akce týče, tak té jsem čekal o něco víc, ale i tak je povedená a film ani minutu nenudí. To i díky parádním efektům a povedenému soundtracku. Za mě spokojenost a 90% :) Na BD by mohla být i zajímavá directorka.........

plakát

Zátah 2 (2014) 

Po jízdě jakou nastavila jednička jsem čekal v něco podobného. Dostal jsem to tak na půl. První půlka filmu je spíš taková rozjezdová, kde pár bitek je, ale dost to brzdí to ostatní (Tady by nevadilo sestříhat to na polovic). Druhá půlka je zas naprostej náhul, kde je to jak v jedničce samý lámání všeho možného. Navíc zde přibyli tři našlápnutý protivníci s různými zbraněmi se kterými samozřejmě čeká hlavního hrdinu nekompromisní a krvavý střet. Ono o krev tu opravdu není nouze a je to snad ještě větší mazec, než v jedničce. Iko jede řezničinu s parádní choreografií a je radost se na něj koukat. I přes tu pomalejší část na začátku nedávám plnej počet hvězd, i když ta řezničina, co potom přijde si to i zaslouží. Za mě 85% :)

plakát

Zimní příběh (2014) 

První dvě třetiny filmu jsou pěkné a vtáhnou diváka do děje. Poslední část je zajímavá. Hudba je pěkná, efekty také. Obsazení se vydařilo. Za mě 80% :)

plakát

Zloba - Královna černé magie (2014) 

Další předělaná klasická pohádka tak tochu jinak, dospěleji natočená a místy i s hororovými prvky. Pro mě je to parádní fantasy filmek, krerý si upravil známou pohádku do dospělejšího hávu, kde nechybí různí tvorové jak hodní, tak zlí. Kdo je vlastně hlavní záporák je zřejmé od začátku. Oměna hlavní hrdinky v průběhu filmu je fantastická a Angelina do role zapadla skvěle. Růženku bych obsadil jinou herečkou, protože pro mě krásná vůbec neni, ale to je jen můj názor. Příběh je pěknej a pěkně utíká. Atmosféra filmu je působivá a všechny ty krásný efekty jsem si opravdu užíval. Hudební podkres je taky pěknej. Za mě 100% :-)

plakát

Zvonilka a piráti (2014) 

Další Zvonilka nás tentokrát zavede jak název říká za piráty. Je to opět krásné dobrodružství, ve kterém je spousta kouzelných momentů, roztomilých zvířátek a i vtipných situací. V tomto jsou příběhy o Zvonilce vždy srdce chytající. V tomto příběhu není zdaleka hlavní hrdinkou Zvonilka, ale kolektivní spolupráce známých víl, které musí spojit síly, aby se jim podařilo napravit vše tak jak má. Z celého filmu vyzařuje taková milá hravost. Opět zde nenajdeme žádné chmury působící pasáže, vše je natočeno s citem a krásná animace tomu dodává cit pro zahřátí na srdci. Příběh je prostý a bez větších překvapení, u kterého se nebude ani dospělý divák nudit. Já jsem opět spokojený a dávám 100% :)

plakát

Zvonilka a tvor Netvor (2014) 

Tak pro mě jednoznačně nejlepší díl, hravé a roztomilé série, který končí velkými emocemi. Půl filmu je takový roztomilý, s všelijakými zvířátky, jak je u Zvonilky zvykem, druhá půlka je působivá se spoustou nápadů. V tomto díle je hlavní hrdinkou víla Fauna, která svou láskou k nebezpečným zvířátkům způsobí nejeden malér. Gruff je takový dobrák, že si ho postupem času musí nejen malí oblíbit. Konec pohádky je hodně emotivní, ale myslím si že je to ku prospěchu věci (a malým dětem to asi ani nepřijde). Animace je opět pěkná a nabízí i hodně povedené efekty. Hudba je opět chytlavá a skvěle se do pohádky hodí. Mě se pohádka hodně líbila a dávám 100% :)

plakát

Železná srdce (2014) 

Příběhově hodně prosté podívání do druhé světové, tentokráte z pohledu posádky tanku, kde hlavní roli hraje místy až přehnaná, ale hlavně pěkně syrová akce. Herecky je to navíc parádně obsazené a postavy se v průběhu filmu pěkně mění, tak nakonec mají všechny šanci, vetřít se divákovi do přízně. Efekty jsou hodně povedené a místy hodně krvavé ( nechybí zde nejrůznější porcování nácků všemožnými kalibry). Do toho všeho jede pěkně padnoucí hudba, která navozuje vtahující atmosféru. Za mě prostě 100% a po dlouhý době skvěle našláplej film z druhý světový :)