Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (220)

plakát

Život (2017) 

Na toto téma se natočilo dost filmečků, ale jen několik se opravdu povedlo. Vizuálně se to podobá jako scenerie z Gravitace, napětím z Vetřelce, a technologicky z Marťana z Herma. Kdyby se na konci přidalo půl hoďky děje z boje s emzákem na Zemi, tak by to byl docela zářez, takhle snižuji hvězdu za slabší příběh, který měl sice hodně našlápnuto, ale od poloviny mě bylo jasné jak to bude, škoda. 65%.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Říkal jsem si, to bude něco ve stylu "dílu 7", ale přátelé, velký omyl. Toto je naprostá pecka, která vám vyrazí dech skvělými efekty, hudbou a dokonale propracovaným příběhem, který nám krásně zapadá mezi Pomstu Sithů a Novou Naději. Jako velké plus hodnotím skutečnost, že film ani příběh samotný nám "nekrášlí" žádný příliš známý herec, a tudíž z mého pohledu to bylo zaměřeno na přesnost příběhu, s návazností na IV.díl. Ale co opravdu žeru je, že se drží přesnosti designu kostýmů a lodí á-la IV.díl s propracovaností do maximální hloubky a efektů výbuchů které nám díl IV. neumožní... Jak se mi 7díl nelíbil, tak tady jsem přímo ohromen. 92%.

plakát

Metro (2013) 

Po hodně dlouhé době jsem viděl Ruský film, a musím konstatovat že se Ruská kinematografie posunula dopředu, ale zas nějak moc né, je to tak na úrovni malého Pitavalu z Velkého města z roku 1982, přišlo mi to jako nepovedená kopie filmu Denní Světlo, i když tam nešlo o Metro, ale tunel... ale dost kritiky, efekty s vodou byli docela dobře natočené, hudba byla také vcelku dobrá, výkon herců ale dobrý nebyl, a Ruským metrem cestovat nebudu, to film zachytil asi velmi přesně. :-) 45%.

plakát

Návštěvníci (1993) 

Jedním slovem paráda, tohle byl opravdu zářez který se povede jen zřídka. Když jsem komedii viděl poprvé, tak jsem se opravdu válel a slzel smíchy, Žakuj a Godfrua versus dnešní doba (1993), to byla konfrontace která rozhýbala bránice spoustě lidí a to plným právem, vše bylo originální a komedii nedržely jen oba hlavní hrdinové ale vše bylo "vyladěné" . 95%.

plakát

Návštěvníci 3: Revoluce (2016) 

Od natočení prvního dílu uplynulo již třiadvacet let, a musím říci že jsem na tento film opravdu nezapomněl, na všechny ty syrové "frky" a podání celé komedie, která byla opravdu mistrovská. Znovu spatřit Žakuje a Godfrua byl pro mě důvod proč jsme se vydaly kina v očekávání skvělého zážitku. Nicméně musím konstatovat, že oba hlavní hrdinové opakují sami sebe a tyto "frky" které byli naprosto originální před více než dvaceti lety, dnes již tak vtipné nejsou, celá dějová linie se nese v duchu Francouzské revoluce která nám Čechům zas až tak moc neříká a rozhodně komedii nepřidává... abych to shrnul, tak film zapadá do slabšího průměru kterému nepomůže ani dobrý herecký výkon Jeana s Christianem jelikož neměli vlastně co hrát, film se natáčel převážně v Česku a ani minutový kompars Marka Vašuta v úvodu filmu mě nepřinutí zvednout hodnocení, takže 50%.

plakát

Město Ember (2008) 

Máme tady "akčňák" pro děti jako z praku, je to skvělá jízda, která nedá vydechnout až do konce, celé se to odehrává v silně depresivním prostředí podzemního města, kde se musela "lidstvo" schovat před smrtícími vlivy země, a v tomto prostředí je skvělá dvojka dětských hrdinů v hlavních rolích, která jim opravdu padla a táhnou celý film až do konce. Ve vedlejších rolích můžeme vidět známé tváře, které svým výkonem nepředstihují hlavní hrdiny a je to skvěle sladěné. Film provází podmanivá hudba a celé je to zabalené, do roušky tajemna jak to celé dopadne. Paráda. 95%.

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

Já v tomhle filmu viděl podobnost s Městem Ember, nicméně pouze v audiovizuálu. Tyto filmy jsou si podobné právě v tomhle, oba mají podobný námět a hlavními hrdiny jsou děti, nebo mládež chcete-li, jenže Město Ember je parádní příběh s dechberoucí akcí, spolu se skvělou hudbou a hlavními hrdiny kteří táhnou film, a tady máme hlavního hrdinu, který mi přijde že se celý třese a bojí se snad i promluvit, prostě ta role mu vůbec nepadla, vedlejší role byli osobitější a silnější než-li jeho hlavní, a bylo to opravdu vidět, film měl velký potenciál, ale podání hlavního hrdiny to celé shodilo, zachraňuje to celé pouze nádherné zpracování vizuálů a hudby včetně vedlejších rolí, škoda. 40%.

plakát

Everest (2015) 

Filmeček rozhodně dobrej, podle skutečný události, nicméně jsem žil v představě, že na vrchol může nejen ten kdo na to má peníze, ale i pořádnou fyzičku a zdraví... Celej film mě přišel docela depresivní, ale s parádními záběry Himalájí. 70%.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Skvělá komedie, která se rozhodně nedá nazvat "tuctová", svým pojetím jistě originální, humor který provází celou stopáž je totiž velmi kultivovaný, dokonce se uchýlím k termínu mistrovská, z mého pohledu i "Cimrmanovská" bez slabého místa, nicméně každý ji nedokáže docenit, jelikož se nejedná o laciný humor. Za mě 93%.