Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (910)

plakát

Kráska a zvíře (1991) 

Dneska je to klasika od Disneyho. Příběh sice není příliš originální, ale rozhodně je hezký, vtipně a poutavě podaný, krásný hlavní postavy tak i vedlejší a především animace nádherná. Krásná Disneyovka, ostatně jako všechny, ale Kráska a zvíře patří mezi top nejlepší. Příběh je romantický se spoustou hudebních čísel, které ač přezpívány do češtiny neztrácí své kouzlo. Nominace na Oskara za nejlepší film určitě zasloužená. Byl jsem skutečně dojatý. Je vidět, že staré kreslené filmy mají pořád co do sebe.

plakát

Cizinec (2010) 

Nuda , nuda , nuda. Neočekával jsem sice žádný velký zázrak, ale toto? Strašně stupidní scénář, nevím, jestli se tady snažili o vtip, ale vtipné mi nepřišlo absolutně nic. Chybí tomu švih, lehkost, energie. Na Angelinu Jolie jsem zvyklý , že točí braky. Ale Johnny Depp , který vezme tohle... to nechápu. No jo peníze nesmrdí.. Film, který absolutně nijak negraduje, po celou dobu filmu si drží jedno stále tempo a snaží se o chytrost. Říkal jsem si , že to aspoň zachrání konec , ale ten tomu ještě dodal třešničku na dortu. To ale vůbec nevyšlo.

plakát

Medvědi (2014) 

Úžasné záběry na medvědí rodinku, dokonalé zachycení Aljašské přírody a to vše doplněno příjemnou hudbou a kvalitním komentářem. Už dlouho jsem nefandil, tak jako této zvířecí rodině, aby našli potravu před zimním spánkem.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Velice příjemné, krásné, milé a pro mě i nostalgické pokračování původní pohádky Anděl Páně. Recenze neklamaly, druhý díl se mi opravdu líbil víc než první, což je poměrně nebývalý jev. Příběh.. sice jednodušší... ale Vše funguje..jak má. Super lokace města Krumlov, kvalitní zvuková stopa..nádhera.. Ivan Trojan a Jiří Dvořák je stále sehraná dvojice , i ta Bohdalová pobavila. Práce s postavami je skvělá, hlavně ústřední dvojice a jejich vzájemná interakce, partička zlodějíčků nebo Bolek Polívka, v nebi konečně pořádná sranda a odkazy na události a postavy z Bible příjemně pobavily. A sexy Vica Kerekes. Výborná pohádka. Klidně bych tuhle pohádku snesl delší a rozhodně se těším, až si ji zopáknu. Myslím si, že Anděl Páně je nejlepší novodobá vánoční pohádka, která byla v posledních letech natočena, včetně tohoto pokračování... ;-) Vánoce bez ní si už pomalu nedokážu představit! ...

plakát

Doktor Strange (2016) 

Ač mám DC komiksové universum radši, tak Marvel své hrdiny umí přenést na plátno excelentně. Rozhodně lepší marvelovka. Určitě nejlepší za posledních několik let co jsem viděl. Doctor Strange se opravdu povedl. Už chápu, proč se to hodně lidem tak líbí. Ohýbání reality bylo cool, akční scény sem tam překvapily fajn nápady a i ten humor fungoval tam, kde měl. Ani mi to nepřišlo nijak moc dlouhé. A oceňuju, že to nebyl klasický akční film typu bum bum prásk třísk. Nedaří se mi najít slabé místo, užil jsem si film jako celek. Cumberbatch příjemně překvapil, Tilda jako vždy dokonalá, Mikkelsen mi nevadil. Samozřejmě nemůže chybět ani cameo Stena Lee. Suprová popcornová zábava.

plakát

Želvy Ninja 2 (2016) 

Mám podobné pocity jako u jedničky, je to zábavné. Díky mutantům Rocksteadymu a Bebopovi je akce hned zajímavější. Efekty jsou opět skvělé, prostě zábava. Trhač je tam zbytečný kdyby byl hned hlavním záporákem Krang bylo by to lepší. Casey Jones má hodně málo prostoru. Nesmí se u toho moc přemýšlet. Megan Fox jako April O'Neil je sexy jako vždy. Od jedničky konečně přibyly původní postavy ze starého seriálu a znělka v konečných titulcích pěkně štípla nostalgické srdíčko. Nebude mi vadit když bude i trojka.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Film, který se jen těžko popisuje slovy, ten se zkrátka musí vidět. Už nějakou dobu jsem o tomto filmu slyšel prakticky jen to nejlepší, tak jsem si konečně našel čas, abych tento snímek zhlédl a výsledek mě neskutečně potěšil. Dvojice Cluzet-Sy předvádí vynikající výkon a divák si je po pár minutách oblíbí. Samozřejmě se musím zmínit i o doprovodné hudbě, ta je unikátní a hodí se do každé ať už dojemné či vtipné situace. Na konci filmu jsem byl naprosto spokojený, šťastný a dojatý. Moc moc moc krásný film.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Velká spokojenost na všech frontách a s časem to ještě zraje. Star Wars se ubralo zajímavým směrem, během filmu jsem se docela dost nasmál a přitom byla zachována filozofická hloubka dřívějších dílů. Rey a Kylo... skvělé postavy a jejich příběh a vztah je zajímavý, dramatický a výborně podaný, Mark Hamill si návrat ke světelnému meči jaksepatří vychutnává. Daisy Ridley je taky dost dobrá a vidím v její postavě velký potenciál. Občas jsou zvraty až přehnaně naivní, nicméně často se zpětně ukáže, že to byl scénáristický mistrovský záměr. K dokonalosti tomu přece jen ještě něco chybí, ale těšil jsem se na Luka a dostal jsem ho v takové podobě, který se mi líbil. Finn tam vlastně nic moc nedělá. Bylo to epický! Princezna Leia je Superman, největší zvrat (blbost). První řád asi nikdy nebude tím, čím bylo Impérium a Kylo Ren se nikdy nestane takovou legendou jako Darth Vader ale i tak musím říct, že jsem byl z osmé epizody nadšen. Snad devítka bude o vlásek ještě lepší.

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) 

Když se řekne Hercule Poirot ihned si představím tvář Sucheta. Nejdřív jsem si říkal, jak asi dopadne Branaghův Hercule. A dopadl dobře. Vražda v Orient expresu je poměrně lehká oddechovka a je potřeba ji tak i brát. Výtečné provedení, skvěle vybraní herci a dobře napsané postavy. Kamera a záběry na okolí a vlak neměly chybu. Ve filmu obrovské množství hvězd, bohužel každá má jen pár větiček. Film byl příjemný a napínavý až skoro do konce. Pokračování bych oceňil.

plakát

Agent WC 40 (1996) 

Celkem dobrá a zábavná parodie nejenom na Bondovky. Bohužel, toto je jasně jeden z těch slabších filmů s Lesliem. Oproti Bláznivým střelám slabota.