Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (554)

plakát

Agent na útěku (2012) 

Kdyby blbost nadnášela ... zřejmě by se film umístil mnohem výš. Takto je to jen další hloupost o drsném emerickém papínkovi, který je nejlepčím fotrem-bodyguardem a grdým patriotem v jednom. Jeho nešikovná dcera, kvůli které z nějakého zvráceného důvodu riskují lidé život je pak samostatnou úžasnou kapitolou. Suma sumárum: ztráta času u podprůměrného neakčního předvídatelného filmu. F*CK CIA!

plakát

Wanted (2008) 

Bylo to slibné a na první pohled lákavé a originální. Po bližším prozkoumání se ale člověk přestane soustředit na ten první dojem a ty úžasné křivky balistické i ty křivky Foxové nezakryjí tu tupost mnoha a mnoha momentů. Příběh o tkalcovském řádu zabijáků, lži, zradě a výcviku by nebyl špatný, ale i když je vtip dobrý, tak pokud se ho chopí blbec, nikdo se nezasměje. Třikrát opakovat Bocceliho, aby konečně v daný moment mohlo zaznít "Time to say goodbye", to nějak kazí ten vtip. Moment "Luke, jsem tvůj otec" to taky nevylepšil. A dalo by se pokračovat. Netuším co ve dvojce chtějí tvořit a pokud tam nebude Jolie, Freeman nebo další hvězdy, zřejmě se obejdu bez ní, ale za jedničku to byli oni, kteří trochu pozvedávali promrhaný potenciál.

plakát

Spider-Man 2 (2004) 

Někde jsem četl ty ufňukané kecy k hlouposti jistých českých filmů. Tady blbost čiší z každé minuty, ale stejně to vychválíme do nebes. Je to totiž Spider-man! Je jedno, že v jedné z nejtrapnějších scén ukazujou defilaci slizouna a ještě u toho przní jednu z nejslavnějších filmových melodií. Tady se to odpouští. Je to totiž Spider-man. Vřískající ťamanka, kterou by Homer dokonale zazdil (zpěvem i textem) se rázem promění v roztomilého herolda, létající ječící bába-hrdinka s deštníkem, stupidní příběh o zabouchnutém idiotovi, jehož holka má jiného a který trpí samomluvou a spider-impotencí a mnoho dalšího posílá tuhle blbost pod šedivý průměr. Dialogy jsou tak pitomé, že by i Esmeralda ještě víc zezelenala hanbou, kdyby něco takového musela pronášet. Nejspíš by nerozdýchala ani ten emerický patos. Tak už zbývá jen ten kostým "všech teploušů král" a dostatek materiálu pro mnohem kvalitnější parodie. Ale jen když je tam trocha komiksové kamery a dostatečně jednoduchý příběh pro pravé komiksové fandy.

plakát

Ocelová pěst (2011) 

Emerická slaďárna s tupým příběhem a infantilním koncem. Takováto tupá pohádka se hodí přesně pro emerické děti. Je tam prototyp úžasného vojáka a pravého hrdiny jůesej, který se nebojí ukázat slzy a otevřít srdíčko malému chlapci a samozřejmě má doma v posteli modelku. Pak jen stačí najít vhodného sponzora - třeba HP by se mohlo hodit. A můžeme splácat klasický příběh o shledání otce s potomkem, hledání společné cesty, prodělaných dobrodružstvích, krizi vztahu a happy-endu. Už není ani směšné, že záporáci jsou kupodivu zřejmě Rusové a asiati. A teď se ptám, proč by někdo měl dávat více než jednu hvězdu za tuhle stokrát zopakovanou blbost bez jakékoli přidané hodnoty? Jednu skupinu bych našel - malí příslušníci nejvíc nejlepčího a nejdrsnějšího národa tu mají další porci násilí bez kapky nahoty, která by je mohla kazit. Ti i s rodiči schlamstnou tohle hovno, které je ovšem úžasně rozmázlé a s třešničkou a ještě si pochutnají.

plakát

The Hike (2011) 

Další bezduchá vyvražďovačka. Samozřejmě s velmi originálním námětem - parta holek v hlubokém lese, kde není signál narazí na partu psychopatů...

plakát

MasterChef (2010) (pořad) odpad!

Sdílím zhnusení některých místních komentátorů. Asi bych musel být pravý gurmán, abych ocenil (zřejmě věhlasného) špekouna, od kterého bych si nenechal připravit ani topinky, protože bych se bál, že kromě tuku mi k tomu ještě dá přednášku o tom, jak moc slavný vlastně je a jaké štěstí já mám, že smím ochutnat jídlo od něj. On a dva další si pak navzájem nastavují pr**l a vzájemně se kouří, jen aby ukázali jak moc převyšují soutěžící. Když ani to není dosti dramatické, stačí trochu upravit scénář pro "soutěžící" a vnést tam trochu šarvátek. Tak se i kuchařská soutěž dá proměnit v bezduchou reality-show. No a když ani toto nestačí, hodíme do jídla vlas a ztropíme scénu. Nebo ještě lépe - počkáme až někdo nedopeče maso - pak totiž nastává ten pravý horor. Normální člověk by soutěžícího (laika, který vařil jen doma a který nemá kuchařské školy) upozornil, že je to špatné a snad i nebezpečné. Naše trojka ..erantů se s dopomocí sjetého kameramana ale zhostí divadelního představení, které zdatně konkuruje Mrštíkům. Mít tam i gilotinu, už by bylo po soutěžícím! Možná jsem jen naivní, ale v soutěžním pořadu o vaření očekávám nějaké soutěžení a vaření. Místo toho mám Big Brothera v kuchyni říznutého Dnem D s partou snobů, kteří buďto milostivě shlédnou z výšin a požehnají dotyčnému nebo ne. Samozřejmostí je dramatická hudba, drsné pohledy a protahování verdiktu za únosnou mez. Musím říct, že u Milionáře (budiž mu země lehká) mi to napínání nevadilo - třeba už kvůli občasnému odlehčení a vtipu. To zde chybí. Je to jen přehlídka arogance.

plakát

Nebezpečná sopka (2005) odpad!

Jediné, co je na tomto filmu pozitivní, je fakt, že vás milosrdně upozorní na to, jaká kravina to bude, už v úvodu. Člověku to ušetří čas i nervy, když jasně ví, že to po pěti minutách může s klidem vypnout a zodpovědně dát "odpad!" Kdyby to dítě přiložili do ohně a raději tak zachránili krásnou ženu, dal bych tomu šanci. Takhle ale ne!!

plakát

VyVolení (2005) (pořad) odpad!

Lepší vypadnou ..a nebudou čekat ani do druhého dílu. Ti ostatní - těm zřejmě stačí cokoli, aby se zabavili.

plakát

Výměna manželek (2005) (pořad) odpad!

Dobré by bylo, kdyby si diváci uvědomili, že výběr účinkujících v takovýchto pořadech není čitě náhodný. Ale to je jen první krok k tomu, jak přinést trochu dramatu před hladové idioty u televizních obrazovek. Pak už to chce jen trochu pomoct vhodným scénářem a drobnou klauzulí o mlčenlivosti. Ale jinak samozřejmě - pro ty jednodušší: Jedná se o vynikající a naprosto realistický pohled do dvou naprosto spontánně jednajících rodin a jejich takřka bezchybnou psychologickou analýzu.

plakát

Farma (2012) (pořad) odpad!

Další krok k západní kultuře, hurááá. Inteligence diváka sice musí být nižší než počet jeho zubů, ale to nevadí, však my si postupně diváky vychováme. Už Goebbels přece tvrdil, že stokrát opakovaná pičovina se stává populárním pořadem (nebo tak nějak). Takže sem přitáhneme Vyvolené, Farmu, Big Brothera, do všech narveme konfliktní buzny, kurvy a další bezcharakterní hrdiny, kteří se budou celou dobu štěkat kvůli kravinám. V tomto případě to jen posadíme na farmu. Vylízanci, kteří v životě neviděli krávu, pak budou ze všeho naprosto u vytržení. Ale hned, jakmile si ujasní za jaký konec se drží hrábě, se pustí tvrdě do díla a všem ukážou, co v nich vězí. Každý, kdo viděl více než dva díly této a podobných sraček, by se měl jít neprodleně léčit.