Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (39)

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Obrovské zklamání. Skoro se ani nechce věřit, že film opravdu režíroval Tim Burton. Řemeslně precizně odvedená práce, vizuálně je film typicky "burtonovský", bohužel pro mě ale postrádal to, co na Timových filmech oceňuji nejvíce a to duši. Celá podívaná je neuvěřitelně chladná a odtažitá, celou dobu jsem měl pocit mechanicky odvedené práce, do které není vloženo nic navíc. Když si pustím například Velkou rybu nebo Karlíka a továrnu na čokoládu, mám pocit, jako by ty filmy točilo přerostlý dítě, člověk, kterýho to fakt baví, a kterej do toho dává všechnu svou hravost a fantazii, což tady naprosto chybí. Navíc Johnny Depp, který měl být asi největší tahák filmu, je tady naprosto nevýraznej, tu postavu mohl hrát kdokoli jiný a vyšlo by to nastejno. Všechno tak nakonec zachraňuje skvělá Helena Bonham Carter a zajíček Březňák.

plakát

Magnolia (1999) 

Musím říct, že vydržet dokoukat tenhle film až do konce pro mě nebylo vůbec lehký. Hlavním důvodem není ani tak stopáž, ale spíš fakt, že ten film je úplně o ničem. Tři hodiny naprostý nudy, co tímhle dílem chtěl básník říct mi naprosto uniklo. Herecké výkony sice fajn, bohužel mi ale nějak po většinu času přišlo, že herci nemají ani moc co hrát. Film se sice celou dobu tvářil, že je jako nabytý emocema a že v sobě skrývá spoustu pravd a životních mouder (umírající postavy, snažící se na poslední chvíli vyrovnat se svým životem, zlatokopka, co si uvědomí, že svýho muže miluje víc než jeho prachy....), ale mě to divadlo nechávalo celou dobu naprosto chladným. Navíc tolik vychvalovaný Tom Cruise je po celý film neuvěřitelně odpudivý a postavu P.S.Hoffmana (ač mám tohoto herce jinak velice rád) jsem měl chuť praštit pěstí, kdykoli se objevil na obrazovce. Navíc dialogy jsou naprosto o ničem, u konverzačního dramatu, které má přes tři hodiny, bych si představoval přeci jen něco trochu lepšího.

plakát

Zažít Woodstock (2009) 

Vůbec mi nevadil pohled na legendární festival z této, zase tak trošku jiné, perspektivy. Krásný příklad toho, že v hlavní roli nemusí být nutně hipík zapalující jedno brčko za druhým a trousící nějaký strašně cool hlášky, aby film fungoval a uměl i pobavit. Herci byli podle mě dobří, nejvíc mě potěšila sice menší ale zato parádní role pro mě čím dál zajímavějšího Paula Dana, vůbec celý trip v autobuse byl pro mě nejlepší scénou filmu, líbila se mi i kamera a parádní výběr lokace. Paradoxně neubírám hvězdičku za to co ve filmu bylo, ale za to, co mi tam dost chybělo-hudba. Sorry, ale když se dívám na film ze 60. let (a navíc film o nejslavnějším festivalu všech dob!) čekal bych, že uslyším nějaký ty starý dobrý pecky. Nestalo se tak. Škoda, stačily 3-4 šlágry a balo by to za pět.

plakát

Californication (2007) (seriál) 

První série je totální nářez. Hank se vždycky ožere, sbalí nějakou buchtu,sem tam utrousí nějakou tu piču. Nic moc vážnýho, skvělá oddechovka, u který můžete vypnout a jen se smát řízně napsaným dialogům. Jenže s druhou sérií je tady změna. Začínají se řešit problémy (vztahy, drogy, nemoci), seriál se najednou bere tak nějak až moc vážně, čímž se defakto sám pohřbívá a zapadá do šedého průměru. Už to není taková sranda a Lew Ashby to sám nevytrhne. Jinak potom, co jsem viděl upoutávku na třetí sérii (Hank Moody jako otec, jenž sám vychovává svoji dospívající dceru, jak to zvládne...brrrrrr), jsem ještě nenašel odvahu se na to podívat.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Páni, tak tenhle biják strčí předchozího Batmana do kapsy a ještě mu tam zbude sposta místa pro hodně dalších akčňáků poslední doby. Film je vážně víc našlapanou akční kriminálkou než komiksovou adaptací. A nutno říct, že mu to jde pořádně k duhu. Hned od prvních vteřin Nolan sešlápne plynový pedál až na podlahu a dokáže ho tam udržet celé dvě a půl hodiny. Divák nemá čas si vydechnout, skvěle napsaný příběh se na něj valí jak lavina. Díky superlativům, kterými bylo zahrnuto ztvárnění Jokera, jsem měl celkem strach, jak to s tím Heathem vlastně bude (však to znáte, jak to s těmi ovacemi většinou bývá). Ale nakonec musím uznat, že si toho posmrtnýho oscara vážně zasloužil.

plakát

Ledově ostří (2007) 

Tak tohle byl mazec! Kmedie s Ferrellem mám hodně rád, a tahle bude asi jednou z mých nej. Film si dělá srandu nejen z krasobruslení, ale předebším ze všech možných sportovních dramat, které jedou jedno vedle druhé podle stále stejné šablony (ta schematičnost a předvídatelnost zde byla opravdu chtěná). Film ani na chvíli nenudí, neustále je servírován jeden vtip za druhým, a já se u toho vážně královsky bavil.... I dont want to miss you, Jimmy :)

plakát

Strach a hnus v Las Vegas (1998) 

slidjwnjsmsjdfprodeoiufhoewfnjnhfckiedhnwlswlvfjlsvgůwůwůoeflkc€fmksk...A takhle to máte s celým filmem. Většinu času vůbec nevíte která bije, prostě jen sedíte a sledujete naprostej úlet, kterej mě hodně bavil, ale chápu, že to spoustě lidí nemuselo sednout vůbec. Nepopsatelné slovy, to se zkrátka musí vidět.

plakát

Kurz negativního myšlení (2006) 

Takový pokus o komedii, jejíž humor se snaží být černý jak hadry Johnnyho Cashe, ale ve výsledku je to celé šedivé až běda. Cožpak o to, nápad je celkem dobrý, ale to je asi tak vše, co lze snímku přičíst k dobru, jo a možná ještě ty čvaňháky, co Geirr balí, ty fakt nemaj chybu. Jinak je film jedna dlouhá nuda, kde se střídají scény plné citových výlevů a scény citových výlevů. Chování postav je naprosto! iracionální (a to tak že všech), navíc většina z nich mi byla celkem nesympatická. Na to, jaký měl film potenciál, je to slabota.

plakát

Malá Miss Sunshine (2006) 

Tenhle film mě hodně potěšil. Pohodová road-movie o jedné povedené rodince, která cestuje na soutěž krásy v trochu netradičním automobilu:), kde ani jeden její člen není úplně normální. Největší americký odborník na Prousta se sebevražednými sklony, děda šňupající koks, synátor, co už devět měsíců nemluví... Každý je zkrátka něčím zvláštní, a právě to je ten důvod, proč jsem si postavy tak zamiloval. Nejvíc se mi líbila malá Olive, v podání vynikající Abigail Breslin, která by si toho oscara vážně zasloužila (na rozdíl od Alana Arkina, který toho podle mě moc nepředvedl). Zhruba poslední půl hodinka filmu mě pak dostala do kolen úplně a vše jenom podtrhl závěrečný tanec, u kterého jsem se už vážně válel smíchy po zemi a který ukázal, co to znamená, když rodina drží po hromadě v dobrém i zlém.

plakát

Dobrý Will Hunting (1997) 

Film, který má hlubokou myšlenku a který ji, na rozdíl od mnoha jiných, dokáže podat bez zbytečného patosu a všelijakých klišé. Celý scénář je neuvěřitelně skvěle napsanej, dialogy odzbrojující, nebál bych se použít slovo hlobokomyslné (Williamsův monolog na lavičce mě fakt dostal), herecké výkony famozní, já si nejvíc užíval Minnie Driver a její smích :) Kdo ještě neviděl, měl by tak rychle učinit, protože to vážně stojí za to.