Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Recenze (284)

plakát

Hotel Artemis (2018) 

Hotel Artemis, je přesně ten film o kterém vůbec nevypovídá jeho hodnocení. Já se odradit nenechal a šel jsem si udělat vlastní názor. Nevím zda to ty negativní ohlasy tak moc ovlivnily, ale já jsem naprosto spokojený s tím, co jsem dostal. První půlka funguje jako hodně dobrá seznamovačka a druhá část je prostě čísté zapadnutí dílků do sebe. Jodie Foster hraje svou roli Sestry fantasticky a celá partička lidí, obývající hotel má prostě něco do sebe a já bych si klidně dal i další porci tohoto luxusního thrilleru. Just another Wednesday.

plakát

Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená (2018) 

Po dvou skvělých dílech jsem se obával, že tento už bude čistě dojení a jsem rád, že mé obavy byly zbytečné. Tvůrci servírují sice naprosto předvídatelnou zápletku, ale to všechno co se děje okolo je prostě pořád skvělé a hezky se na to kouká. Celkově je ten nápad monster, které si žijou vlastním životem, stále suprovní a jsem rád, že i dost vedlejších postav zde dostalo prostor vyniknout. Hotel Transylvánie je prostě jeden z mála kvalitních a originálních animáků v dnešní době a snad tato značka nezapadne do rutiny. Je to jako hotel, akorát na vodě!

plakát

Jurský svět: Zánik říše (2018) 

Za mě rozhodně velká paráda. Vizuálně a trikově je to zvládnuto mistrovsky a ačkoliv děj maličko pokulhává a dá se předvídat hodně dopředu, je to prostě pořád fajn zábava a luxusní letní popcornovka. Vtáhlo mě to na celé dvě hodinky a určitě jsem se nenudil. Některé scény vážně chytly za srdce a to i díky povedenému soundtracku. Jednu hvězdu dávám navíc na přílepšenou, protože tahle série je prostě kult. Welcome... to Jurassic World.

plakát

Noční hra (2018) 

Námět hodně povedený ale obávám se, že se z toho dalo vyždímat maličko víc. Každopádně to byla fajn oddychová zábava, která vás nemá jak urazit a v jistých momentech hodně pobaví! I hate game night!

plakát

Po čem muži touží (2018) 

Po několika letech jsem byl na český film v kině a musím říct, že na to jak to má tu nejprozíravější zápletku a jednoduchou myšlenku, to byla hodně příjemná oddechovka na nedělní deštivé odpoledne. Navíc Anička Polívková je má favoritka, takže to hodnocení dost podtrhuje i ona. Lehčí nadprůměr, který se u nás dost často nevyprodukuje. Chci bejt ženskou na jeden den

plakát

Raubíř Ralf a internet (2018) 

Druhý díl už prostě nemohl působit tak nečekaně jako první, ale i přesto se jedná o mega nadprůměrný animák, který je plný povedených gagů a pomrknutí a objeví se tam snad všechno, co je dnes v kurzu, od internetových věcí až po filmové postavy(Disney sekce byla naprostá bomba). Henry Jackman stvořil opět skvostný soundtrack, který ladí s každou scénou přesně na míru. Za mě velká spokojenost a rozhodně bych se nebránil ještě jednomu raubířskému dobrodružství! Chcete si vydělat hraním videoher?

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Steven Spielberg prostě dokázal, že své řemeslo stále umí a je to v něm. Fenomální jízda, která je natřáskaná všema možnýma odkazama napříč dobou a úžásným soundtrackem a navíc neskutečně rychle utekla i přesto, že má skoro dvě a půl hodiny. OASIS je dechberoucně převedeno na plátno a já hltal každou možnou sekundu a musím říct, že jsou to vážně vizuální orgie. Mé nerdovské "já" bylo prostě ukojeno do syta. Rozhodně si musím přečíst i knihu a zažít tohle celé jestě písmenkovou cestou. Rozhodně jeden z nejlepších filmů, co jsem mohl za svůj život vidět. Díky pane Spielbergu! People come to the Oasis for all the things they can do, but they stay for all the things they can be.

plakát

Sestra (2018) 

Mé očekávání byly v podstatě na naprosté nule, jelikož veškeré ohlasy a recenze psaly o průseru jako blázen. Ve finále to ale asi pomohlo k tomu, že jsem s tímto filmem docela i spokojen. I přes některé dost wtf momenty a některé zase naprosto směšné, musím říct že jsem se bavil. Věřím, že kdyby to měl v rukou Wan, tak to dopadne podstatně líp. Rozhodně velký palec nahoru za lokalitu a samotné prostředí, jelikož tohle bylo naprosto atmosferické a perfektně to splnilo svůj účel. I'm afraid there is something very wrong with this place.

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

Pro mě obrovské překvapení a převládající spokojenost. Na to kolik měl film problémů, je třeba uznat že funguje jako celek hezky od začátku do konce a dokáže celé dvě a čtvrt hodiny zabavit. Všechny postavy mají hlubší smysl a nehrajou jen do počtu a Alden Ehrenreich svou dost těžkou úlohu, zvládl prostě bravůrně. Je třeba zmínit i dost výrazný a skvělý soundtrack, který v jistých momentech potěší nejednoho hardcore fanouška. Rozhodně jsem rád za to, že tento film vznikl a my mohli dostat Star Wars dobrodružství v decentních kulisách tohoto univerza a vidět zrod jednoho z nejlepších pilotů v celé galaxii. I'm gonna be a pilot... best in the galaxy

plakát

Spider-Man: Paralelní světy (2018) 

Tak tohle byla naprostá pecka. Od prvního traileru jsem filmu věřil a říkal jsem si, že přinejhorším to bude aspoň fajn "bokovka" a ono to nakonec předčilo veškerá má očekávání. Animace může někomu připadat divná, ale zdání klame a po několika minutách se budete kochat blahem, jak hezky to vypadá a má to neskutečný komiksový feel. To, že se celou dobu pojede v lehce komediálním duchu bylo jasné a to je hlavní silná stránka filmu, jelikož to funguje naprosto skvěle a celému Spajdí univerzu to prostě sluší. Sony tahle sázka neskutečně vyšla a já se těším, až budou tohle univerzum rozšiřovat dalšími příběhy, jelikož tohle celé má obrovský potenciál. Rozhodně obrovské překvapení a fanoušci Spider-mana budou slintat blahem a ti ostatní si užijou perfektní komiksový film a nejlepší animák tohoto roku, který se určitě zařadí mezi můj žebříček nejlepších filmů tohoto roku. With great power comes great responsibility