Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (63)

plakát

Daredevil (2015) (seriál) 

Daredevil je naprosto odlišný od všeho, co Marvel Cinematic Universe zatím vytvořil. Nesází na vizuální efekty ani na odlehčený humor a právě to by mohlo mnohé fanoušky Marvelu odradit. Tvůrcům se však podařilo natočit velice působivý příběh o zločinu a násilí s talentovanými herci a úžasnou akcí. Svou atmosférou mi seriál připomínal Nolanovu trilogii o Batmanovi, ale narozdíl od Temného Rytíře se v Daredevilovi nebojí ukázat krev. Násilí je tu tak surové, jak přístupnost PG-13 povolí. Ale celý seriál nestojí na zbytečném násilí, ale především na postavách. Wilson Fisk je výborně napsaný a ještě lépe zahraný a nejedná se jen o dalšího padoucha na odpis, jak už to v Marvelu bývá. A pak je tu ta akce, která má nejen parádní choreografii, ale je i nádherně natočená. Za zmínku stojí třeba 3-minutová akční scéna bez jediného střihu, kde Daredevil bojuje s několika gangstery v úzké chodbě - scéna inspirovaná Oldboyem.

plakát

LEGO® příběh (2014) 

Roztomilé, vtipné a originální! Pokud už jste moc staří na LEGO (jako já), tak se aspoň podívejte na film. Je to levnější...

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Naprostá pecka! Marvel stále zkouší nové žánry a daří se jim. Kdo by však čekal špionážní thriller od Kapitána Ameriky? Geniální! Děj samotného filmu navíc mění celý svět Marvelu, takže určitě doporučuju všem se podívat na Agents of SHIELD.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Reboot Spider-Mana se mi opravdu líbil a doufal jsem, že se v dalším díle víc zaměří na akci a na záporáky. A voila, super zlouny tu máme hned 3 (možná dva a půl) a akce je naprosto super. Ale proč je 80% filmu o vztahu Petera a Gwen? A právě z tohoto důvodu se děj šíleně táhne. Kdyby tak místo těch romantických scén ukázali souboj s Rhinem, jak už sliboval trailer, tak už klikám 4 hvězdičky.

plakát

Robocop (2014) 

Remake RoboCopa nám bohužel nenabízí moc nového. Filmaři ho prostě pojali jako dalšího hrdinu, ale právě tím ztratili kouzlo původního snímku. Těšil jsem se na drsnou akční podívanou, jakou byl nový Dredd, nálepka PG-13 mi to však nedopřála. Scény, kdy Murphy někoho vyslýchá jsou určitě nejzajímavější, kéž by jich bylo víc.

plakát

Iron Man (2008) 

Obsadit Roberta Downey Jr. do role Tonyho byl velký risk, ale dnes už dobře víme, že to byl geniální tah. Iron Man se díky němu stal jedním z nejoblíbenějších hrdinů světa Marvelu. Jedná se parádní origin story, kterým Marvel slibuje start nové éry filmů.

plakát

jOBS (2013) 

Tak nějak nevím, o co se tvůrci snaží. Pokud se chtěli zaměřit na Jobsův osobní život, tak je příběh v mnoha aspektech nedotáhnutý a vývoj postavy možná zůstal někde ve scénáři, ale do filmu se nedostavil, Pokud se ale chtěli zaměřit na jeho kariéru, tak mám pocit, že toho mohli nabídnout mnohem víc. Raději se podívám na dokument o Jobsovi, který mi mnohem lépe přiblíží jeho život. Snímek mohl být daleko zajímavější, ale takto mi přijde poněkud nedodělaný,

plakát

Gravitace (2013) 

Obdivuji Cuarónovu práci s kamerou v prostoru a právě tento snímek mu umožňuje využít svého talentu ve vší parádě. Režisér se snaži, aby jak vizuální tak i zvukové stránka byla co nejrealističtější a nepochybuji o tom, že se mu to povedlo. Už dokonale chápu McCoyův strach z vesmíru.

plakát

Barva peněz (1986) 

Tom Cruise se může snažit jak chce, ale Paul Newman ho zastíní svým šarmem v každé scéně. Tento snímek je povinností pro všechny fanoušky Martina Scorseseho a především pro hráče kulečníku.