Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (445)

plakát

Twilight sága: Zatmění (2010) 

Zatraceně přepísklé pubertální dívčí snění, že se z toho musí dělat šoufl snad všem. Většina filmu je samé vztahové bla bla bla, trošinka akčních scén stojí za starou belu a vážně mě irituje, jak se Bella pořád dostává do situací, kde se musí tisknout k nahatým klukům. Ble. Pořád ale lepší než dvojka.

plakát

Vlkodlak (2010) 

Je to sice strašné ničím nepřekvapující hororové klišé, ale je to zkrátka udělané přesně podle mého gusta. Začátek je báječný, přesně v duchu starých klasických hororů. K tomu všechny ty cylindry, vycházkové hole, kočáry, kabáty, mlha v lese, velké staré domy plné harampádí a rodiných památek, cikáni, ind.....ou, rozplývám se. Dvojce Del Toro a Hopkins sednou skvěle, Hugo je taky fajn, ale nějak mi nepříjde jako typ do takovéto atmosféry. Pátá hvězdička stržena za jednoduchý konec, nechápu, proč se s tím svým supermegatajným tajemstvím cikánka tak párala, plus pitomý vztah a řešení otce-syna. Takže, spousta předvídatelnosti, zbytečná nudná klišé, zcela zbytečný románek, celkově nic nového pod sluncem, ale jakožto fanoušek všech cylindratých mlžných hororů nemohu jinak.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Americky klišovitá nikam-jdoucí rodinná sága se zombíky v pozadí. Vykrádačka a mixáž všelijakých postav a dějových úseků z jiných sci-fi a horrorů. Akční začátek navnadí, pak se vše ale zvrtne v rodinné kecání a řešení situace se odsouvá kamsi do neznáma. Postavy se často chovají jak tlupa dementů s naprosto nelogickými nápady, příběh je děravý jak cedník, a charaktery tak šablonovité, že se divák občas cítí jak věštec budoucnosti (zdaleka nejzajímavější je snad jen Daryl). Přesto se to všechno dá na odpočinkovej večer s mísou jídla. Anebo jsem jen byla v sakra beznadějným rozpoložení.

plakát

Agora (2009) 

On je to film vlastně vcelku průměrný, ale je tam s naprostou bravůrou a hrůzností ukázáno, co dělá nenávist, neporozumění a strach. Weisz, jako silná a uvědomělá žena, které proto muži, dychtící po moci, podkopnou nohy, to zvládla skvěle. A zničení Alexandrijské knihovny je vskutku emotivní.

plakát

Avatar (2009) 

K tomuhle jsem před shlédnutím přistupovala stejně, jako minulý rok k Temnému rytíři. Zkrátka nesnáším filmy s masivní propagací, které se ještě před premiérou prohlašují za počin roku nebo dokonce za přelomové v celé kinematografii. Celý film mi to pak znechutí a pak mám odpor na to koukat. Jak už je dávno známo, Avatar je směska vykrádaček, Pocahontas na tisícípátou a jedna velká, krásně zabalená sbírka klišé. Naštěstí si to zase nehraje na něco jiného. Dojemná pohádka, co to o sobě ví a jejíž téma je sice ohrané na kost, přesto nevadí si je zopakovat. Hodně mi vadil Horner, motiv z Apocalypta je snad totožný...Podívaná pro oči to je úžasná, o tom žádná. Ale nějaká přelomová fantasie? Lidi, viděli jste někdy třeba nějaké concept arty k poč. hrám, nebo digitální malby fantazijních krajinek? Už dávno před Avatarem se to jimi jen hemžilo, žádná fauna ani flóra ve filmu není nic extra a super originální. Cameron jen očividně moc dobře ví, co zrovna letí a čím se lidé rádi opíjejí. Tak splácal vše všeobecně oblíbené do jedné třpitivé koule, koule veliké a osilnivé, uvnitř ale temné, duté, prázdné. Jestli si Avatar někdy pusím podruhé, bude to ale jen jako kulisa s krásnými efekty. Ale film roku? Přelom? Pfff, houbeles. To, že si někdo umí udělat perfektní průzkum trhu (diváckého vkusu a líbiček), z něj nedělá "krále světa". Zvát se ten film ne pravým filmem, ale třeba jen atrakcí, vizuální 3D horskou dráhou, beru to a dala bych i kladné hodnocení. Avšak protože se prohlašuje filmem výjmečným a přelomovým, tak tůdle nůdle. To by ta blýskavá koule musela mít i poctivou náplň. Pozlacené h*vno taky nebudete uctívat. Ale aby nedošlo k omylu, jsem velmi ráda, že Cameron tento film přizpůsobil těm nejširším masám, protože ta "zelená agitka" už byla potřeba. Filmů, které působí na toto téma, je spousty, ale všechno jsou to vesměs intelektuálské kousky, které průměrný divák není schopen pojmout. Tohle pojme i mimino, co teprv průměrný spotřebitel! Otázka je, co si z toho problému (znásilňování přírody, odtržení se od ní a od ženského pólu) vezme. Že by ale všichni po shlédnutí filmu přestali kupovat hovadiny, to se (bohužel) nestane. Sečteno? Film se mi celkem líbil, i když byl hodně zdlouhavý. Přesto raději nehodnotím, hlavně kvůli té samohoňské propagaci.

plakát

Bitch Slap (2009) 

V poslední době se těch filmů , co jsou -jakobéčko- a plné lesbických tvrďáckých sexy koček, vyrojilo hodně. Bohužel, žádný z nich není dobrý a tenhle je ze všech asi nejslabší. Sice poskytuje spóustu pohledů do krásně vyplněných výstřihů a spoustu pohledů pod sukně. Bohužel, co z toho, když jsou všechny ženský stejnej typ, ty sexy pohledy pak totiž řádně omrzí. Zvlášť, když stejně nikdo nic neukáže. Příběh je na prdlačku, sice zvraty tam jsou, ale vypadají, jako když to scénárista neměl vymyšlený celkově a prostě tam prdnul, co ho zrovna napadlo. Rovněž prostředí, všechno se totiž odehrává na jednom supernudném místě. První hvězdička je za úvodní titulky, druhá za tu Erin Cummings. Víc nic. Kdy už se někdo konečně odváží natočit film v tomhle žánru, kde bude pořádné a nápadité zabíjení bez ostychu, kde konečně ty sexy holky něco ukážou a kde bude pořádný vtip?

plakát

Brendan a tajemství Kellsu (2009) 

Nádherná magická věc s neobvyklou, ale zajímavou a překrásnou animací, plná symbolů a úžasné hudby. Pangur Ban mi bude znít v hlavě ještě dlouho. Jedna malá perla, která nemá srovnání. Se srdcem, duší a citem.

plakát

Bruno (2009) 

Přiznávám, že tohle je můj první S.B. Cohenův film a rovnou přiznávám, že jsem se výborně bavila. Silné tři.

plakát

Cesta (2009) 

Hodnotím čistě film bez znalosti předlohy. Příběh je silně klišovitý, často zdlouhavý a s pár mezerami, to vše ale vynahrazuje vynikající postapokalyptická atmosféra, která však není njiak násilná a křečovitá. Výborný je také výběr hlavních představitelů, synek je opravdový anděl. Při druhém puštění se už asi budu nudit, přesto to někdy ráda zkouknu znova.

plakát

Červený trpaslík - Zpátky na Zemi (2009) (série) 

Trpaslíka mám zatraceně ráda, ale tohle...Na to, aby to bylo příjemné nostalgické zavzpomínání fanoušků, tomu něco chybí. Na plnohodnotné pokračování legendárního seriálu to zase není tak vtipné. Možná mi jen chybí ten studiový smích....ne, to nebude ono. Postavy už nejsou tím, čím bývaly, vtipy jsou vyčpělé a opakované, a po prostředí vesmírné lodi se mi hodně stýskalo. Rovněž variace na Blade Runner byla prapodivná, jako fanoušek obého jsem byla drobet potěšena, přesto tato parodie byla jaksi z konceptu. Nebudu tedy dávat kladné hodnocení jenom proto, že je to trpaslík....bylo to zkrátka hodně špatné...