Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (21)

Godzilla

Godzilla (2014)

Ve filmu je necelých tisíc trikových záběrů, což je oproti běžnému standardu hollywoodských velkofilmů zhruba polovina. Edwards tak nabyl dojmu, že je úsporným filmařem, dokud mu ale šéf trikového oddělení neprozradil, že průměrná délka jednoho trikového záběru je tu oproti standardu více než dvojnásobná.

Avengers

Avengers (2012)

Tom Hiddleston dostal za Lokiho na MTV Movie Awards cenu za nejlepší zápornou roli.

Thor: Temný svět

Thor: Temný svět (2013)

Kvůli fanouškům, kteří si Lokiho (Tom Hiddleston) tolik oblíbili, se filmaři museli opakovaně sejít a dotočit s postavou několik scén. Původně se postava ve filmu neměla objevit a film se měl více zaměřit na Malekitha (Christopher Eccleston) a Temné elfy. Po úspěchu Avengers (2012) byl však scénář přepsán, aby dostal Loki více prostoru.

Thor: Temný svět

Thor: Temný svět (2013)

Natáčení filmu provázely problémy se scénářem, se kterým si režisér snímku Alan Taylor nevěděl rady. Joss Whedon (režisér Avengers, 2012) film na poslední chvíli zachránil a přepsal v něm několik scén.

Thor: Temný svět

Thor: Temný svět (2013)

Postava Lokiho (Tom Hiddleston) se stala velmi populární a známá. Fanoušci tak uspořádali petici s cílem, aby vznikl samostatný film o ní. Petice v době premiéry snímku čítala na 20 000 podpisů. O nějakou dobu později vznikl seriál Loki (od r. 2021).

Riddick

Riddick (2013)

Autoři se nesnažili vytvořit velkolepý akční film. Jejich snahou bylo zaměřit se na pokračování příběhu.

Star Wars: Síla se probouzí

Star Wars: Síla se probouzí (2015)

Natáčení probíhalo mimo jiné i ve Velké Británii, stejně jako všech šest předchozích filmů.

Pacific Rim - Útok na Zemi

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013)

Původně se mělo ve filmu objevit dvanáct kaiju monster a devět Jaegerů. Jaegerů je v konečné verzi nakonec osm (tři z nich se ve filmu objeví jen krátce). Počet kaiju monster odpovídá zmíněným dvanácti, ovšem tři z nich se také objeví pouze na chvíli. Dvě další kaiju monstra jsou ve filmu vidět pouze jako mrtvoly.

Pacific Rim - Útok na Zemi

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013)

Crimson Typhoon – čínský Jaeger se třemi pažemi – řídí identická trojčata, která se jmenují Cheung (Charles Luu), Hu (Lance Luu) a Jin (Mark Luu). Původně mělo jít dokonce o čtyřrukého Jaegera, pilotovaného čtyřčaty, jenže štábu se nepodařilo najít jednovaječná čtyřčata, která by roli pilotů mohla ztvárnit.

Pacific Rim - Útok na Zemi

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013)

Vedle začlenění westernových prvků se chtěl del Toro ve filmu přiblížit obrazu druhé světové války. Divák se tak setkává s úpadkem, rzí, oxidačními prvky v životním prostředí, informačními letáky a varovnými signály při útoků monster.

Nevědomí

Nevědomí (2013)

Tom Cruise (Jack) souhlasil s účastí na projektu ještě předtím, než byl hotový scénář, a to pouze na základě ukázkové úvodní kapitoly nedokončeného komiksu, kterou Kosinski rozdával na Comic-Conu v roce 2010.

Enderova hra

Enderova hra (2013)

Filmování částečně probíhalo i ve vesmírném středisku NASA. Prostory, kde se za normálních okolností sestrojují raketoplány a jiná vesmírná zařízení, posloužily několik dní jako ateliéry pro filmový štáb.

Reklama