foto

Alan Taylor

  • nar. 1965
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Alan Taylor je americký seriálový a filmový režisér, producent a scénárista. Jedná se o jednu z nejvýznamnějších osobností americké seriálové tvorby. Taylor se podílel na počtu úspěšných seriálů a minisérií, nejčastěji ve spolupráci s HBO.

Alan Taylor se narodil kurátorce Mimi Cazort a kameramanu James J. Taylorovi. Má jednu sestru, Annu Domino, která hraje v indie-rockové kapele. Momentálně bydlí v New Yorku se svou manželkou, maskérkou Nicki Ledermann, a svými dvěma dcerami a jedním synem.

TerezaTurz.

Režijní filmografie

Filmy

2015 Terminator Genisys
2013 Thor: Temný svět
2010 Wonderful Maladys, The (TV film)
2009 1% (TV film)
2003 Kill the Poor
2001 Císařovy nové šaty
1995 Palookaville
1988 That Burning Question

TV seriály

2019 The Mandalorian (TV seriál)
2018 Philip K. Dick's Electric Dreams (TV seriál)
Safe & Sound (E09)
2017 Roadside Picnic (TV seriál)
Hra o trůny (TV seriál)
Za zdí (S07E06)
2012 Hra o trůny (TV seriál)
Valar Morghulis (S02E10)
Princ ze Zimohradu (S02E08)
Noční krajiny (S02E02)
další epizody (4)
2011 Hra o trůny (TV seriál)
Oheň a krev (S01E10)
Baelor (S01E09)
The Playboy Club (TV seriál)
2010 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Keltský večer (S01E05)
Sestřička Jackie (TV seriál)
Jablečný bong (S02E04)
Bonbónová země (S02E03)
Znuděný k smrti (TV seriál)
Hoď sebou, Fitzgeralde (S02E02)
Útěk ze žaláře (S02E01)
2009 Znuděný k smrti (TV seriál)
Případ Alanon (S01E02)
Stockolmský syndrom (S01E01)
V odborné péči (TV seriál)
Oliver - týden 4. (S02E18)
2008 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Král hor (S02E12)
2007 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Nixon versus Kennedy (S01E12)
Dámská toaleta (S01E02)
Zrak ti zastřel kouř (S01E01)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Modrá kometa (S06E20)
Kennedy a Heidi (S06E18)
Páté stádium (S06E14)
2006 Velká láska (TV seriál)
Aférka (S01E05)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Kaisha (S06E12)
Pouť (S06E09)
Do masitý části stehna (S06E04)
2005 Řím (TV seriál)
Únorové kalendy (S01E12)
Slavnost (S01E10)
Deadwood (TV seriál)
Rekviem za bolest (S02E04)
Ztraceni (TV seriál)
Huga nemá nikdo rád (S02E04)
Carnivale (TV seriál)
Damašek, Nebraska (S02E07)
2004 Deadwood (TV seriál)
Byl to chlap (S01E04)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Krysy (S05E02)
2003 Keen Eddie (TV seriál)
Sex ve městě (TV seriál)
Umět se chytit (S06E08)
Rozchod (S06E07)
2002 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Nejkrásnější období v roce (S02E08)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Silný, mlčenlivý typ (S04E10)
Sex ve městě (TV seriál)
Prstýnkování (S04E16)
Převléknutí (S04E15)
2000 Západní křídlo (TV seriál)
20 Hours in L.A. (S01E16)
1999 Rodina Sopránů (TV seriál)
Smíření (S01E06)
Znovu na světě (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
Enemies (S01E08)
Sex ve městě (TV seriál)
Postelový přítel (S02E14)
Staří psi, nové penisy (S02E09)
1998 Oz (TV seriál)
Strange Bedfellows (S02E06)
1997 Oz (TV seriál)
To Your Health (S01E06)
1996 Traders (TV seriál)
1993 Zločin v ulicích (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(64)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace