foto

Terry Crews

  • nar. 30.7.1968 (50 let)
    Flint, Michigan, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Terry Alan Crews se narodil 30. července 1968 ve Flintu ve státě Michigan. Zde absolvoval místní Flintovu univerzitu umění. Po dokončení umělecké školy, se začal plně věnovat fotbalu. Netrvalo to dlouho a Terry se stal důležitým členem fotbalového týmu WNO, kde si vysloužil mnoho uznání a pochval jako obránce. 29.července 1989 se oženil s Rebeccou přesně den před svými 21. narozeninami. V roce 1991 byl v 11. kole NFL nominován do fotbalového týmu LOS ANGELES RAMS a tím začal svojí úspěšnou fotbalovou kariéru.

Jeho fotbalová kariéra trvala 6 let a během ní hrál v několika týmech, například s RAMS, SAN DIEGO CHARGERS, WASHINGTON REDSKINS a PHILADELPHIA EAGLES. V roce 1998 odešel do důchodu a začal budovat svou hereckou kariéru. Nejprve to byly maličké role v seriálech, telenovelách a různých soutěžích.

Poprvé se objevil v americkém seriálu BATTLE DOME. Životní zlom nastal až po filmu ŠESTÝ DEN (2000), kde si Terry zahrál roli záporáka proti Arnoldu Schwarzeneggerovi. Od té doby se mu začalo dařit. Začal spolupracovat s firmou Nike, pro kterou natočil několik reklam. Objevil se také ve videoklipu skupiny Blink-182 pod názvem 'Down'. Ve videoklipu hraje policstu na obchůzce ve vězení. Dalším důležitým filmem se pro Terryho stal TRAINING DAY (2001) s Denzelem Washingtonem. Od této chvíle mu začaly chodit nejrůznější nabÍdky k filmům. Většinou to byly role v komediích jako třeba ve filmech DALŠÍ HROZNEJ PÁTEK (2002), SPAS NÁS PŘED EVOU (2003), NĚKDO TO RÁD BLOND (2004) a asi jeho nejúspěšnější rolí byla ta šikanovaného svalovce ve filmu (J)ELITA ZE STŘÍDAČKY.

Terry má 4 dcery: Azriel, Naomi, Tera a Wynfrey. V roce 2005 se mu narodilo páté dítě a byl to syn.

Expendable

Herecká filmografie

Filmy

2018 Deadpool 2
Fighting Back
Sorry to Bother You
2017 Sandy Wexler
Where's the Money
2016 Aztec Warrior
2015 The Ridiculous 6
2014 Dovolená za trest
Expendables: Postradatelní 3
Na dosah
The Single Moms Club
Velký draft
2013 M4M: Measure for Measure
Scary Movie 5
Zataženo, občas trakaře 2
2012 Expendables: Postradatelní 2
2011 Ženy sobě
2010 Expendables: Postradatelní
Šťastný los
2009 Gamer
Prostředníci
Terminator Salvation
2008 Dostaňte agenta Smarta
Dostaňte agenty Bruce a Lloyda
Street Kings
2007 Jak vykrást banku
Norbit
Skóruj!
Who's Your Caddy?
2006 (J)elita ze střídačky
Absurdistán
Alibi
Behind the Smile
Inland Empire
Klik - život na dálkové ovládání
Pokouřeníčko
2005 Drsný časy
Trestná lavice
2004 Někdo to rád blond
Perfektní servis
Starsky & Hutch
2003 Baadasssss!
Nejhledanější v Malibu
Spas nás před Evou
2002 Další hroznej pátek
Sloužit Sáře
2001 Training Day
2000 6. den

TV seriály

2018 Brooklyn 99 (TV seriál)
Jake & Amy (S05E22)
White Whale (S05E21)
Show Me Going (S05E20)
další epizody (9)
2017 Do You Want to See a Dead Body? (TV seriál)
Good Game (TV seriál)
Brooklyn 99 (TV seriál)
The Favor (S05E11)
Game Night (S05E10)
99 (S05E09)
další epizody (23)
2016 Brooklyn 99 (TV seriál)
Captain Latvia (S04E10)
The Overmining (S04E09)
Skyfire Cycle (S04E08)
další epizody (22)
2015 Brooklyn 99 (TV seriál)
Yippie Kayak (S03E10)
The Swedes (S03E09)
Ava (S03E08)
další epizody (22)
2014 Brooklyn 99 (TV seriál)
Stakeout (S02E11)
The Pontiac Bandit Returns (S02E10)
The Road Trip (S02E09)
další epizody (22)
Americký táta (TV seriál)
Rubberneckers (S10E17)
2013 Brooklyn 99 (TV seriál)
Christmas (S01E11)
Thanksgiving (S01E10)
Sal's Pizza (S01E09)
další epizody (11)
Hulk and the Agents of S.M.A.S.H. (TV seriál)
2012 Newsroom (TV seriál)
Větší hlupák (S01E10)
Výpadek proudu, část druhá: Zkušební debata (S01E09)
Výpadek proudu, část první: Tragické porno (S01E08)
další epizody (5)
2011 Americký táta (TV seriál)
A Piñata Named Desire (S07E11)
2010 Are We There Yet? (TV seriál)
2009 Everybody Hates Chris (TV seriál)
Everybody Hates the G.E.D. (S04E22)
Everybody Hates Bomb Threats (S04E21)
Everybody Hates Tasha (S04E20)
další epizody (12)
2008 Everybody Hates Chris (TV seriál)
Everybody Hates New Year's Eve (S04E10)
Everybody Hates James (S04E09)
Everybody Hates Big Bird (S04E08)
další epizody (22)
2007 Everybody Hates Chris (TV seriál)
Everybody Hates Kwanzaa (S03E10)
Everybody Hates the New Kid (S03E09)
Everybody Hates Minimum Wage (S03E08)
další epizody (22)
2006 Everybody Hates Chris (TV seriál)
Everybody Hates Kris (S02E10)
Everybody Hates Superstition (S02E09)
Everybody Hates Thanksgiving (S02E08)
další epizody (21)
2005 Everybody Hates Chris (TV seriál)
Everybody Hates Christmas (S01E11)
Everybody Hates Greg (S01E10)
Everybody Hates Food Stamps (S01E09)
další epizody (11)
The Boondocks (TV seriál)
2004 Kriminálka Miami (TV seriál)
Pověst nadevše (S02E22)
2003 All of Us (TV seriál)
Arrested Development (TV seriál)
Platinum (TV seriál)
2001 My Wife and Kids (TV seriál)
2000 Policejní okrsek (TV seriál)
1999 Battle Dome (TV seriál)

Dokumentární

2010 Inferno: The Making of 'The Expendables' (TV film)

TV pořady

2017 A Little of Your Time with Quinn Marcus (TV pořad)
Ultimate Beastmaster (TV pořad)
2016 Klub dobrodružných celebrit (TV pořad)
Rock The Troops (TV pořad)
Terry Crews Saves Christmas (TV pořad)
2015 5th Critics' Choice Television Awards (TV pořad)
Bitva playbacků (TV pořad)
Teen Choice Awards 2015 (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
The Queen Latifah Show (TV pořad)
2012 Stars Earn Stripes (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2010 The Family Crews (TV pořad)
2009 The Mo'Nique Show (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2005 Nick Cannon Presents Wild 'N Out (TV pořad)
Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 Katy Perry feat. Nicki Minaj - Swish Swish (hudební videoklip)
2005 Blink 182: Greatest Hits (hudební videoklip)
2004 Blink 182: Down (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace