Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (275)

plakát

Šest výstřelů (2012) 

Barbarash je každým novým filmem blíž k dokonalosti, tím neříkám, že 6 Bullets je kdoví jaký skvost, ale předchozímu filmu jsem dal 4 a tohle je tak 2x lepší. Příběhově a zpracováním to naprosto vybočuje z béčkových vod a tomu, co Van Damme v poslední době natáčel. Jedná se o napínavý krimi/thriler, který podává skutečný obraz o aktuálním dění, co se týče obchodu s dětmi. Mít to tak o 20 mega vyšší rozpočet, mohlo se jednat opradu o špičkový film, ale filmy z východní Evropy nesvědčí nikomu. 5* spíš s recese, jinak bych musel přehodnotit všechny jeho filmy.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Exp 2 mi přišla nehorázně krátká. Doby kdy se to všechno semele uteče jako voda, snad je to úvodní a nejlepší akcí z celého filmu, nebo tím, že se neustále něco děje. Dějově nevím, jak to zařadit. Jedná se o kvalitní akční film se skvělými hláškami a narážkami. A i tak přistupuji k hodnocení. Sly se opět předvedl v dokonalé formě. Obdivuji pracku Terryho Crewse a dokonalé porcelánové zuby Chucka Norrise. Z Van Damma se zase stala neuvěřitelná bedna, srážející Stallona k zemi a i herecky má nad všema navrch. Bruce a Arnold se vždy objevili nečekaně a tak se nestalo, že by to náhodou nezvládali. Chuck je neuvěřitelně vtipný, ale je tam dost málo. Dvojka se mi rozhodně líbí víc než jednička.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Bezesporu nejlepší díl z celé triologie. Každý díl je něčím odlišný, ale trojka je naprosto jinak podaná, je drsná a nepředvídatelná a nejvíc zničujicí pro celý Gotham. Záporák Bane v podání Hardyho měl nad Batmanem takovou převahu, že jsem opravdu nevěřil, že ho dokáže zastavit. Jinak co se týče soundtracku, lepší než ve dvojce, rozpočet to dokazuje také a dále lepší výkon Balea, který byl po 8 letech o hůlce a zavřený ve svém sídle. Samozřejmě se zde objeví další udělátka The Bat - vznášedlo. Konec byl naprosto nečekaný, ale na druhou stranu jej nechal otevřený pro další pokračování. Robin atd.

plakát

Kontraband (2012) 

Celkem dobrá kriminálka s dobrým hereckým obsazením Wahlberg a Foster. Ze začátku to vypadalo na pěkně jednoduchou zápletku, ale od přestřelky v Panamě to nabralo na obrátkách a konec mě úplně dostal. Já si říkal, že na tu plachtu tam musí jednoznačně dojít :D 65%

plakát

Oddělen (2011) 

Detachement patří do skupiny filmů s velmi kvalitním zpracováním, jedná se o opravdový skvost mezi skvosty. Nicméně bych ho nezařadil jen tak, na tohle musí mít člověk náladu, jinak by se mohl cítit opravdu mdle. To co Brody předvádí mě utvrzuje v názoru, že nám ještě ukáže daleko lepší filmy než Pianist a Detachement. Jen tak dál! pro mě 85%

plakát

Bastardi (2010) 

Už dlouho jsem neviděl tak dementní a amatérsky natočený film. Když pominu hvězdné obsazení, není tu nic, co by člověka mohlo zaujmout. Příběh chybí, herci hrajou, ale melou kraviny, přišlo mi, jako bych viděl Vorlův Gympl. Ale Bastradi ty jsou mnohme, mnohem horší. Je v tom takový chaos, nikdo tu není takový, že by dokázal zaujmout, tlustý učitel, který postrádá respekt u žáků, nebo banda mladých romů, které sebrali někde ze zvlášní. Vulgarismy by nebyly naškodu, kdyby tu ty děti nemlely naprostý nesmysly. Něco podobnýho sme s klukama točili když nám bylo 14, tenkrát bych se tomuhle snímku určitě zasmál, ale upřímně tohle je urážka dobrých českých herců.

plakát

Prometheus (2012) 

Film Prometheus je celkem solidní scifárnou. Zajímaví herci, prostředí, začátek, interiér lodi. Myslím, že každý větší fanda Vetřelce pozná, že hra je podobná akorát se změnilo hřiště. Takže asi první hodina je naprosto úžasná, připravuje diváka k něčemu ohromnému, odkrytí lodě, mimozemštanská hlava a pak se to zvrtne v psychárnu. Scéna jak si Noomi Rapace sama vytahuje vetřelce je asi nejlepší, ale dál se s toho stane zběsilá psychotropní jízda, která končí, jako ve Vetřelcích, Bishop na kusy a zase to přežije ženská. A pak ten masakr s tím hadem v záchraném modulu no a konec naprosto dementní! Lituju těch 160kč za kino a 3D taky bylo úplně zbytečný, kvůli pár kamínkům a plamenometu, fakt nic moc a to tak hezky začínalo!

plakát

J. Edgar (2011) 

Jen málokterý film dokáže zprostředkovat tak silně emocionální zážitek jako J.Edgar. Film se nedá jen tak přelétnout, chce to pouštět po částech, když se na to soustředíte a všímáte si detailů tak se s toho dá vytěžit maximum. Otázkou je jestli je to všechno pravda, sám jak ke konci filmu říká Kleid: Edgar si spoustu věcí vymyslel, takže jeho deníky mohou být smyšlené, nicméně politicky a herecky zvládnuté bravurně. Vím, že si tenhle film zase dlouho nepustím.

plakát

Chyť mě, když to dokážeš (2002) 

Brilantní film, skoro k neuvěření, že se to mohlo stát. Hlavně obdivuji výkon DiCapria a způsob jakým to Spielberg zrežíroval. Nejlepší scéna je pro mě ta, kde se Frank vydává za agenta kontrarozvětky a uteče Hanksovi. Moje pocity z tohoto filmu jsou fakt neuvěřitelný a ten konec, takže se nakonec všechno v dobré obrátilo, já tušil, že pro ně bude nakonec pracovat.

plakát

Truman Show (1998) 

Zajímavý filmek, ale trochu přitažený za vlasy. Herecký výkon Carreyho byl víc než dobrý, bohužel tady to nestačilo. Od půlky jde film doslova do sraček a řítí se to rychlostí světla, pak závěr kdy narazí lodí do zdi a vyjde po schodech nahoru je jako vystřižený z nějaké grostesky. Zevřete děcko do skleníku, dejte tam kamery a máte další Truman show.