Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (104)

plakát

Stmívání (2008) 

Zcela subjektivní a neobjektivní recenze: První hvězdu si film "zasloužil" za to, že jsem se psychicky připravil na absolutní zhovadilost a nakonec se to dalo zvládnout. Druhou hvězdu si pak film "zasloužil" za to, že jsem udělal své polovičce radost tím, že jsem se na to s ní podíval. Krom toho mě shlédnutí Stmívání naučilo následující: hlavní herečka nemusí mít v obličeji jediný mimický sval / upír v letu vypadá stejně jako Baba Jaga na koštěti / kult se může stát z čehokoliv...

plakát

Pařba o Vánocích (2016) 

Co tu máme? Film se jmenuje Pařba o Vánocích a je o pařbě o Vánocích, která je pořádána pro záchranu rodinné pobočky a světový mír. Proto lítá koks vzduchem, pije se vaječnák z ptáků soch, kámen bousá cihlu, všechno hoří a lítá vzduchem… já nečekal decentní setkání mladých šachistů. Jo a jsou tam i Vánoce.

plakát

Defendor (2009) 

Tuhle roli si Woody dal se vší parádou. Výborný námět a stejně zdařilé zpracování sociálního dramatu o Batmanovi z Jedličkova ústavu. Defendor bohužel nezdědil obří jmění po rodičích, kteří se mu domů nevrátili z divadla, jako Bruce Wayne, ale dokázal si poradit i s low budgetem a jeho arsenál udělátek mě rozhodně bavil víc jak batmobil a všechno to pozlátko, co měl netopýří muž ve sklepě. Nemluvě o tom, že v sobě měl více dobra a charakteru, než celá Liga spravedlivých i výjimečných dohromady.

plakát

Nerve: Hra o život (2016) 

Teenage pohádka pro náruživé sociopaty. Věřím tomu, že by se našla spousta jitrnic, co by do té hry bez váhání šlo, ale celý ten top secret utajený kult, který vlastně online sledovalo přibližně 99% osob mladších 18 let mi neseděl. Hlavní hrdinka určitě zvedla sebevědomí mnoha šedým myškám, co se schovávají za svým mobilem v pokojíčku, když se z ní stala princezna rebelka. Takže poselství asi předáno. Zkrátka nejsem vhodná cílovka a tohle bylo utrpení.

plakát

Mumie (2017) 

Je to rychlý, je to akční, je to ohraný a sem tam dost stupidní. Prostě mumie pro 21. století, která musela přidat na tempu, aby mohla konkurovat všem komiksovým světům, které na nás v kinech útočí. Tom Cruise je tu větší schizofrenik než sám Dr. Jekyll a pan Hyde, když lítá od vtipálka k drsňákovi a od zlodějíčka k pevnému charakteru. Ještě že si alespoň madam Mumie celou dobu trvá na svém a kosí každého, kdo jí přijde do cesty.

plakát

Legenda o drakovi (2015) 

Ruské podobenství toho, jak si kráska a zvíře užívali romanci v modré laguně. Celkově je to takový kočkopes, kde vizuální stránka bohatě převládá nad herectvím a příběhem. Některé pasáže jsou až přespříliš sladké a zpomalených záběrů je tu víc než v pobřežní hlídce, když běží Pamela po rozpálené pláži. Přes to všechno to ale nějak funguje a výsledek není propadák, ale celkem snadno stravitelná pohádka.

plakát

Vyvolený (2000) 

Nejpomalejší komiksoví film o superhrdinovi, který jsem kdy viděl, ale o to originálnější. Očividně není zapotřebí, aby měl „Kapitán Amerika“ pestrobarevnou kombinézu, za zády PR agenturu a před sebou epický souboj s vesmírným tyranem, co se chystá ovládnout minimálně pár galaxií. Někdy je největším protivníkem vlastní mysl, nejtěžším soubojem přijetí reality a největším hrdinstvím obětovat kus sebe pro své nejbližší.

plakát

Croodsovi (2013) 

Celkem svižný animák bez zbytečné romantiky a srdcervoucích poselství o tom jak udělat z tohoto světa lepší místo ve vesmíru. Líbil se mi také kontrast jeskynní tlupy s frajérem, co se dostal na další evoluční stupeň. Ani jedno z toho ale nedokáže film vytáhnout z průměrnosti. Tahle roadmovie o rodince na útěku mě nijak neurazila, ale bohužel ani příliš nepobavila.

plakát

Blade Runner (1982) 

S Blade Runnerem máme jednu věc společnou, ročník 1982. Bohužel je náš rok narození hlavním problémem, jelikož jsem tenhle kult viděl až letos (léta páně 2017), tedy až po 35 letech od premiéry. V době vzniku muselo jít o neuvěřitelný vizuální porno a modlu pro všechny nadšence žánru sci-fi, ale když jsem neměl tu čest hltat tuhle futurověc jakožto mladík na VHS, tak z pohledu nezasvěceného to prostě takový terno není. Filmu nemohu zapřít nadčasovost, výborné kulisy a skvělou dekadentní atmosféru, tím to pro mě ale končí. Ostatní je zdlouhavá omáčka, kde děje není zrovna moc a akční scény jsou občas utrpením. Nokia 5110 byla také futuristickou ikonou, jak by ale obstála dnes?

plakát

Contratiempo (2016) 

Vražda, nevěra, vydírání, msta, manipulace, vyšetřování…. po všech stránkách dobrý thriller. Samotné vyprávění, do kterého postupně zapadají další a další články příběhu, má originální nápad i skvělou atmosféru. Příběh postupně graduje, mění svou podobu a s ní i charakterové rysy a pohnutky jednotlivých postav a divák je svědkem toho, jak tenké jsou hranice mezi pravdou a lží, záchranou a pádem, či životem a smrtí.