Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (239)

plakát

Sex ve městě (1998) (seriál) 

6/10 Jaksi všechny díly na jedno brdo. Taky mě to vůbec nepřekvapilo. Možná úvodní díly se zdají být vcelku dobré, ale poté stagnující úroveň spíše nudí a hlavně mi to nepřijde ani za mák vtipné.

plakát

Faktótum (2005) 

6/10 O zoufalství, rezignaci. Pro mě strašně pesimistické, jinak spíše flegmatický film, který nikterak nevybočuje z řady dalších průměrných, náplňově podobných, filmů.

plakát

Čokoláda (2000) 

9/10 Jak hloupý jsem byl! Dlouho mě odrazoval samotný název, hloupý to předsudek. Jenže nedávno jsem viděl od Hallströma Žít po svém. Díky čemuž jsme se konečně rozhoupal. Čokoláda je nesmírně poetický film, ve kterém život není snadný a mnohdy je nespravedlivý a krutý. Ovšem to zde má svůj význam. Zpočátku jsem byl velice nedůvěřivý. Důvodem byla jistá infantilnost, která se objevila a hnedka zase zmizela. A tehdál mi došlo, že to je záměr, že to je způsob relaxace, kterou jen tak někde nepotkáte.

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

8/10 Sergio Leone, pozoruhodný to tvůrce a muž s fascinujícím a nezaměnitelným filmovým rukopisem. To právě on udělal z Clintna Eastwoda hvězdu. Závěrečný snímek dolarové trilogie, mnohými považován za nejlepší western všech dob, obsahuje nepřeberné množství vypointovaných situací, spoustu nečekaných zvratů a mistrovsky budovanou atmosféru. Osobně ale preferuji Tenkrát v Americe, protože tam je vše, včetně hudebního doprovodu, dovedeno k dokonalosti.

plakát

Matrix Revolutions (2003) 

6/10 Chtěl bych napsat, že Revolutions je důstojné zakončení celé trilogie, ale nějak se mi začínají chvět prsty. Ale budiš, nejsem nikterak pohoršen. Zpětně mi připadá třetí díl na úrovni druhého.

plakát

Matrix Reloaded (2003) 

6/10 O poznání horší pokračování ve všech směrech. Nabízí se otázka, zda následující dvě pokračování, tak trochu nedegradovali jedničku.

plakát

Matrix (1999) 

9/10 Velmi originální nápad o sdílení kolektivní iluze s podporou efektivních akčních scén předurčil tento film k velkému komerčnímu úspěchu. Když vezmeme v potaz charakteristiku druhé poloviny devadesátých let (prudký rozvoj technologií, které se stále větší přesvědčivostí dokážou vyvolávat představu virtuální reality), vznikl doslova fenomén přelomu tisíciletí.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

9/10 Tak nevím, co se to poslední dobou se mnou děje. Buď práh mého vkusu sestoupil do nižších pater nebo poslední dobou vznikají opravdu kvalitní seriály a není jich pohříchu málo. Co se týká komediální sféry, určitě preferuji britskou tvorbu. Amerika mě nikdy skutečně nenadchla, samozřejmě výjimky jsou. O to více jsem byl příjemně překvapen. Neodpustím si zmínku o Barneym, což je postava opravdu "legendární" a jeho nejlepší balící hláška všech dob nemá chybu.

plakát

Trainspotting (1996) 

8/10 O čem je vlastně Trainspotting? Jednoduše by se dalo říci, že je o vzpouře porti konzumnímu způsobu života. Je o přátelích, kteří symbolizují únik z opovrhovaného světa rodičů. V neposlední řadě je o vzdorování návyku na heroin. Zní to jako otřepaná klišé? Ano rozhodně, ale není zde patrná snaha převychovávat a naopak velmi patnrá je snaha zachovat si kritický náhled na celou společnost. Rozhodně jedna z nejkultovnějších věcí devadesátých let, která reflektuje soudobé generční trendy a profiluje podobu následovníků.

plakát

Rosemary má děťátko (1968) 

8/10 Neskutečně silný a temnou atmosférou oplývající snímek s nádechem klasiky. Nevzpomínám si, že bych někdy byl svědkem tak pomalého rozjezdu, kde jsou jen nepatrné náznaky. Rozhodně to musíte vidět!