Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (3 894)

plakát

5x2 (2004) 

Mně tento film vážně oslovil. Scéna malého soukromého večírku, kdy hostitelka tančí s manželovým bratrem a jeho přítelem, aby je vzápětí opustila a sedla si k člověku, kterého také opustí, je mi vrytá do paměti (a přiznávám, píseň Sparring partner od Paola Conteho v tom má taky prsty). Uchopení příběhu od konce k začátku bylo podle mě čistě pro dynamiku věci a kvůli zaujmutí diváka. Film vám hned naservíruje dusivé emoce a ke konci vás uklinbá... i když si říkáte.: ,,Kdyby jste jen vy dva věděli..."

plakát

Na Hromnice o den více (1993) 

Prostě bez zaváhání za pět, protože takový komedie mám ráda a takových komedií znám málo. Bill Murray v roli protivného samolibého moderátora, který je nucen prožívat jeden a ten samý den pořád dokola, byl výborný a krásná tvář Andie MacDowell nemůže nic zkazit. Doporučuju!

plakát

Lepší pozdě nežli později (2003) 

Tak na tento film se vždycky ráda podívám. Má to spád, šmrnc a tak akorát romantiky. Kvůli tomuto filmu jsem si dokonce i myslela, že mám ráda Diane Keaton (ale po filmech jako Vdáš se a basta!, jsem to hned vzala zpátky) a u Jacka není nad čím váhat. Je tedy pravda, že proti němu nasadili těžkej kalibr - mlaďocha Reevese (a já tuze ráda románky s větším věkových rozdílem), ale ustál to a i konec je fajn. Pokud bych měla sáhnout po romantické komedii, dost možná by to byla právě tahle.

plakát

Deník Bridget Jonesové (2001) 

Postava Bridget ať už díky knize nebo právě díky tomuto filmu se pro mnohé lidi stala kultem anebo třeba inspirací. Pro mě je asi obojí a já na tuhle tak trochu šáhlou blondýnu nedám dopustit. Renée je podle mě s těmi kily navíc šmrcovnější, než v normálu. Dva oblíbení herci v hlavních rolích - nikdy se nemůžu rozhodnout, kdy fandit parchantovi Danielovi nebo slušňáku Markovi ( i když samozřejmě vím, jak to dopadne). Tenhle film je skvělá zábava, která mi přivodila nejeden záchvat smíchu a zároveň je vtipnou sondou do života jedné single lady a jejího světa bez přítele, zato s mindráky z postavy a jiných nedokonalostí. Jenomže právě to, že je Bridget nedokonalá jí dělá tak skvělou a skutečnou. Tenhle film si vždycky s chutí pustím a věřím, že mě neomrzí. :)

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Je to prostě jiný, což je obrovské plus. Po dokoukání jsem si říkala, že znám pár lidí, kteří by ten film měli rozhodně vidět, i když se bojím, že by i tak nepochopili jeho význam. Spoiler: Konečně žádné ,,A žili šťastně až do smrti", ale žili dál. // Takže za mě jasných pět, protože i zpracování bylo fajn, místama hodně vtipné, a i když Zooey osobně moc nemusím, Joseph mi to vynahradil. + ten výborný soundtrack! /// 3.2.2022 Repete skoro po deseti letech a furt dobrý.

plakát

Skafandr a motýl (2007) 

Moje první setkání s Mathieu(em) Amalricem a velmi příjemné. Příběh mě vtáhl do sebe a musím říct, že ačkoliv mám Deppa hodně ráda, je podle mě skvělé, že radši točil Piráty a příběh zůstal ve Francii, ve francouzštině a v evropském zpracování. Kontrast uvolněného a nevázaného života s tělem ležícím v posteli, nebo sedícím v kolečkovém křesle, nutí člověka k zamyšlení, jak se může život během pár vteřin změnit - stejně tak výlet na pláž, skotačící děti a naprosté odevzdání lidem, kteří jsou ochotni! se starat. Ačkoliv je hodně momentů v tomto filmu opravdu děsivých, nesklouzává k žádnému citovému vydírání, hlavní postava ironicky komentuje nepříjemné situace a film tak dává divákovi prostor pro jiný pohled na tuto životní tragédii, než ten slzavý.

plakát

Jak vytrhnout velrybě stoličku (1977) (TV film) 

Klasika nad klasiku. Srdcová záležitost. A těžko k tomu napsat víc, i když by si to ten film zasloužil. :)

plakát

Popelka (1969) (TV film) 

Moje nejoblíbenější hrané zpracování Popelky. A aby ne! V úvodu Jan Tříska, na to Dana Medřická v roli zlé macechy (výborná), dvě nevlastní sestry - kdy si tuto roli Dana Hlaváčová pak střihla ještě jednou, krásný princ a roztomilá Popelka. Z šatů na ples jsem vždycky byla okouzlená (a vážně se bála, že je nestihne schovat do truhlice, když už blízko klapal kočár). A jako bonus moc pěkné písničky.

plakát

Dívka v modrém (1939) 

U mě jasných pět! Ten film miluju už od dětství a to nejenom z důvodu krátkého záběru na náš krásný zámek. :) Lída Baarová je nádherná, vystrojená za komtesu a Oldřich Nový je jedna z lásek mého života. Představa tajemného upíra mě dokázala jako dítě příjemně zamrazit na zádech a... je to prostě taková pohádka. ,,Ten obraz je prokletý!" ,,Prokletý?" ,,To se ovšem jen povídá..."