Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (296)

plakát

Agent Carter (2015) (seriál) 

Nejdříve jsem to bral pouze jako výplň k mému oblíbenému seriálu Agents Of S.H.I.E.L.D., ale nakonec začnu brát Agent Carter jako plnohodnotný seriál se vším všudy. První dva díly ukázaly, že Marvelu jdou kromě filmů i seriály. Doufejme, že seriál bude mít vzrůstající kvalitu jako AoS. Peggy Carter je nádherná a má strašné charisma, což ukázala i v prvním díle Kapitána Ameriky. Budeme svědky toho, jak se SSR změní v S.H.I.E.L.D. a u toho všeho bude právě Peggy? Máme se na co těšit.

plakát

Zmizelá (2014) 

Pane Finchere, tleskám Vám ve stoje. To, co se Vám povedlo teď, je opravdu neskutečné. Velkou zásluhu na tom určitě má knižní předloha Gilliana Flynna, to určitě, ale režisér David Fincher prostě umí. Už zpočátku geniální příběh se postupem času stává ještě geniálnějším. Přijdou i chvíle kdy jen zíráte s otevřenou pusou a říkáte něco ve smyslu:"Jako fakt? Opravdu?"

plakát

42 (2013) 

Filmy se sportovní tématikou mám velice rád, ať už je to americký fotbal nebo baseball. 42 je dobře zvládnutý film, který táhne hlavně Chadwick Boseman, jemuž tyto filmy nejspíše opravdu sedí. Ve filmu Draft Day na mne docela zapůsobil, ale teď si mě opravdu získal. Nesmíme opomenout i Harrisona Forda, který se s rolí popasoval taky poměrně dobře. K tomu připočtěte jen silný příběh, který se točí hlavně kolem rasové segragace. Jen tak dál Ameriko. Víc takových filmů.

plakát

The Inbetweeners 2 (2014) 

Občas se člověk i zasmál, to jo. Třeba scény ve vodním parku docela pobavily. Ale oproti prvnímu filmu a seriálu to je opravdu horší. Snad to timhle dílem skončí.

plakát

Interstellar (2014) 

Od Interstellaru musí člověk prostě očekávat hodně. Nolan, Zimmer, McConaughey. Jména, která budí respekt filmového světa. Film by ale mohl být klidně o několik minut kratší, téměř tříhodinová stopáž je opravdu dlouhá. Možná, kdybych měl větší ponětí o kvantové fyzice, teorii relativity, gravitaci, cestování časem a červích dírách, film bych si více užil a možná i lépe zpracoval. Dle mého názoru až moc překombinované, nicméně film si po celou dobu udržuje velice vysoko technický standard, kvalita obrazu v IMAXu je opravdu neskutečná. Rád bych také vyzdvihl výkon Matthewa McConaugheyho. Další plusový bod za originální pojetí robotů, kteří jsou po celý film jednoduše dokonalí. Osobní hodnocení: 85%.

plakát

Železná srdce (2014) 

Fury rozhodně není klasický válečný film. Rád jsem si připomněl hodiny dějepisu a viděl Němce, jak se snaží o poslední zoufalé útoky a jak už jsou na dně. David Ayer na tomto filmu ukázal ty největší detaily války. Tento film je prozatím jeho klenot, ať už z hlediska režijního či scénáristického. A že už toho má za sebou opravdu hodně. Bitvy jsou autentické a do detailu propracované. Ať už se jedná o souboje tanků, či jak znepřátelené vojska útočí na obrovské obrněné kolosy. Spolupráce s několika válečnými veterány byla na místě. Postavy byly napsány přímo na míru, ať už se jedná o Brada Pitta, Michaela Peňu či Johna Leshera. Na jejich herecké výkony bylo radost pohledět, hlavně na posledního jmenovaného. David Ayer si na tomto filmu prostě vyhrál a ve výsledku udělal jeden z nejlepších válečných filmů všech dob.

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

No, žádná sláva. Dvě hvězdy za dvě krásný prsa Evy Green.

plakát

Kronika (2012) 

Hvězda dolů za kameru, jinak perfektní snímek! Proměna postav, efekty, děj. Všechno se vyvedlo!

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Ke konci to prostě bylo TOP! Nemohl jsem se dočkat dalšího dílu a odpočítával jsem dny do americké premiéry. Phil Coulson a jeho tým mě nadchl. Co teprv crossover s Captain America: Winter Soldier. Nemůžu se už teď dočkat druhý řady a jiných Marvelovských seriálů, jako třeba Agent Carter :)

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Víc akce, méně romantiky a bylo by to super. Takhle je to jen průměr. Od prvního Amazing Spider-Mana žádný posun, film je pořád na stejné vlně. Každopádně postava Electra v podání Jamieho Foxxe tomuto filmu přidala na kvalitě.