Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (735)

plakát

Na špatné straně (2018) 

Extrémně dlouhá natahovaná nuda tak s o hodinu delší stopáží než by filmu slušelo. A když se konečně začne něco dít, tak loupež pomalu divák ani neuvidí a konečné fiasko se dvěma nečekanými zvraty to otravné "čekání" moc nezachrání. Už ani Mel není zárukou kvalitního snímku....

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Pche - tolik humbuku kvůli takové lži. Bohemian Rhapsody je jen klamavá PíáR reklama na Frediho životní cestu, sekundárně na kapelu Queen. Přitom tam záměrně (skoro) vynechaly to nejpodstatnější, co nakonec ukončilo jeho život. Podobnej pocit jsem měl u sledování Já Kájínejk. Fascinuje mě, že týpek jehož drogové a sexuální latexové večírky jsou dodnes legendární má ve filmu jen jeden letmý prostřih na stoleček s kokainem (přitom o trpaslících - ano množné číslo - chodících po jeho večírcích se sombrérem plným kokainu musí vědět každý, kdo se o Queen aspon trošku zajímal na konci osmdesátek). Stejně jak u Kájínka si Fredie za svůj život sám vytvořil svoje vlastní peklo, ve kterém nakonec tak (ne)čekaně zhynul. OOO sláva jemu. O třicet let později o něm natočí film a najednou 90% České republiky brečí, co za velikána nás to vlastně opustilo a jakou to měl vlastně smůlu. Já tedy rozhodně ne. Z filmu se dá vyzdvihnout maximálně charitativní koncert ve Wembly a Malek, který podal docela zajímavý herecký výkon.

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Ze tří dějových linek (Marťanská válka, Robozávody a láska mezi člověkem a stojem) se nejvíc času vyplýtvalo na lásku. Ta mě paradoxně srala nejvíc. Robozávody byly do filmu zakomponovány jen tak mimochodem, děj filmu nikam neposouvají tudíž mě připadají tyhle pasáže docela zbytečné. A to co mě na filmu zajímalo nejvíc, původ Ality a její rozčtvrcení, válka mezi marťany a vzdušnými městy, důvod pádu měst a co vlastně v městech bylo je a bude, se řeší jen okrajově. Jo hezky se na to dívá ale že by mě to víc zaujalo, to neee.

plakát

Mladí zabijáci (2018) 

Tak nějak nechápu, co tím chtěl vlastně film sdělit. Byla to reakce na momentální instagramové šílenství ? Měl se divák pozastavit nad cyberšikanou a hackerstvím ? Měl to být film o feminismu ? Měla to být kritika amerického stylu života ? To už se asi nedovím, každopádně to není lepší jak nejhorší Očista.

plakát

Godzilla II Král monster (2019) 

Tak čtyři s odřenýma ušima. Mě by se to víc líbilo zasazené do Futuresvěta, na domovské planetě Ghidoraha, s vyhynulou rasou emzáků a jejich pokročilejma technologiema, sledováno z orbitu válečné vermírné lodi, s partičkou postradatelných na planetě, jejihž počet se stále zmenšuje ve snaze zastavit nebo aspon přibrzdit neporazitelná monstra, které vyvinuly vyhynulí emzáci jako biologické zbraně hromadného ničení. Tady se zvrtne na boj mezi hodnou Godzillou proti zlýmu tříhlavýmu drakovi, kde v pozadí pobíhá (světe div se) psychicky labilní máma, otec ožrala a spratek co se rozhoduje jestli je lepší pomoci tatínkovi nebo mamince. Navíc se všichni - při skorovyhynutí lidstva - v ten nejdůležitější moment udobří, navzájem si odpustí a vše vyřeší. Už mi tam chyběla jen scéna s commandcentra USA kde nakonec všichni radostí vyskočí, a začne hromadný potlesk a vzájemná objímačka... Hollywood prostě už asi nenatočí něčím originální blockbuster, který by se nějak výrazněji lišil od toho co tu už tisíckrát bylo.

plakát

Černé zrcadlo (2011) (seriál) 

Ty vole, tak to jsem nečekal, že to až tak překvapí. Podobný pocit jsem měl naposled u Krajních mezí někdy v devadesátkách. 1.díl - jasných 5 už ve 3 minutě dílu mě bylo jasný, že tohle bude pecka. 2 díl - 3 snad jen proto, že pohled na tuto budoucnost se mi nelíbil, i když si myslím, že co měl sdělit bylo jasně sděleno. 3 díl - 5 - z počátku se mi myšlenka záznamu celého života dost líbila - no už v průběhu jsem si uvědomil, že bych to určitě nechtěl. První série za náma - jedeme dál... Druhá serie už dopadla o poznání hůře. Snad to trojka aspon truchu zvedne.

plakát

Najednou jsme rodina (2018) 

Ač americké komedie moc nemusím, tohle se mi docela líbilo. Možná je to tím, že Wahlberka můžu, možná je to tím, že tento humor je trošku odlišnej od jiných "USA" komedií. Dojem jen kazí závěrečná pasáž filmu, končící tím, že všichni stojí, plácají se po ramenou a jsou šťastní, že jim to nakonec vyšlo. Tenhle "Armageddonovskej" patos v reálu prostě fungovat nemůže...

plakát

Úsměvy smutných mužů (2018) 

Film, který mě při sledování moc nebavil, ale když se to rozleží v hlavě, tak to rozhodně není tak o ničem, jak by se na první pohled zdálo. Je fakt, že v mém okolí bych pár lidí dokázal označit za alkáče, ale nikdo z nich nedosahuje takového levelu jak tady ta sebranka z léčebny. Vostré, uvěřitelné smutné.. Prostě takhle to dopadá, když vás ovládne démon alkohol. Lidi se pak mění na Ačka, TAčka a GTAčka....

plakát

Úniková hra (2019) 

Ty vole já snad viděl něco úplně jinýho jak všichni tady hodnotící. Vždyť je to nezajímavá sračka bez napětí, bez nápadu s úplně debilním koncem. Naprostá ztráta času. Snad ještě zbytečnější film jak Hypercube.

plakát

Expanze (2015) (seriál) 

Pro fanoušky vesmíru - 100% záležitost. První řada zajímavá - napůl detektivní, druhá to ještě více nakopne, třetí - to už si ve mě moje sci-fi dušička chrochtá blahem. Lidstvo už úspěšně kolonizuje planety sluneční soustavy a setkají se s mimozemskou technologií, která technologicky překonává mnohonásobně vše, co doposud objevili. To vše na pozadí války mezi Marzem, Zemí a Pásem.... Tento seriál má jedinou chybu - jsou ho zatím jen tři série. Čtvrtá se potýká s porodními problémy. Tak čtvrtá série vznikla - díky bohu za to. 1,2 shlédnuto na jeden zátah, a nedá se odthnout oči. S GoTem nejlepší seriál všech dob. Tohle mě prostě baví... Tak čtvreka sjeta za tři dny a údivem mě spadla brada. Tohle vzniklo jen kvůli mě!! Baví mě všechny dějové linky. Komplexně a docela uvěřitelně to mapuje vzniklý vesmír, logyku i jednotlivé motivace všech - hodných, zlých i neutálních postav, každá série nám nabídne NOVOU originální zápletku reagující na ty změny, které minulá série vyvolala. To vše v nádherném vizuálu s opravdovými fyzikálními zákony (přestřelky ve stavu beztíže s magnetickýma botama jsou masakr) a s Emzákem, pro kterého zatím lidstvo není ani otravný hmyz..