Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (960)

plakát

Myši patří do nebe (2021) 

V něčem mi tento snímek připomíná kreslený film z konce osmedsátých let a můj první film na vhs Všichni pejskové jdou do nebe. Moc milý film s plejádou českých herců a krásnounklsdickou loutkovou animací.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 20: Nalezenec (2023) (epizoda) 

Mando is back. Ale... Opět scénář typu stvůra a záchrana. Moc jsme se daleko neposunuli a příště by ohraný scénář nemusel stačit. Ale prcek a vzpomínky byly moc fajn.

plakát

Superman a Lois - Closer (2023) (epizoda) 

Rozumím, proč studio muselo sáhnou ke změně představitele jednoho ze synů Supermana. Jen ten výběr mi moc nesedí. Na mě působí moc "sladce" a není takové kvítko od pohledu, jako jeho bývalý představitel. Připadá mi jako mladší verze Brandona z Beverli Hills.

plakát

The Last of Us (2023) (seriál) 

Podívaná na jedno "skouknutí", které časem začíná nudit. Působí to jako takové "komorní" postapokalyptické drama s houbami (myšleno měli jsme tu nevidomé, měli jsme tu roboty, měli jsme tu opice, tak zkusíme houby - vím hra). Jen nemám moc potřebu čekat na další sérii. I když Bella i Pedro byli moc fajn a i vizuálně a řemeslně to bylo výborně zpracováno.

plakát

Princ Mamánek (2022) 

Pohádka trochu Gaimanovského střihu "počesku" (narážím třeba na Hvězdný prach). Pohádka, co vlastně pohádkou není. Je to fantaskní příběh, co má hamletovské prvky (hrobník, kladení si otázek-filozofování), hororové prvky a vizuální vjem a poetiku filmové Kytice (oběšenec, podvodní svět, ...). Co mě dojalo byl dub a hra s hlasem Kemra ala parafráze na jeho "Jsem tvé stáří". Co trochu shazuje tento film, to jsou ty dvě ochechule, co se pitvoří jako čarodějnice matka s dcerou z Jasněnky od Trošky. A to platí částečně i pro loupežníky. Skvělá je Kubařová a její prořízlá "držka". Budař coby princ je taky skvělý (Apropos s "casesarovskou" korunou nebo kvtinovým věncem "ve vlasech" a jeho mimikou mi dost připomněl filmového Caligulu). Samozřejmě to není pro děti. I když autor (Budař) jako by na poslední chvíli ucukl a zabál se riskovat a dal tam ty zmíněné ochechule. Princezna Arabela coby královna na jednu stranu potěšila na druhou stranu mi chybí hlas Šafránkové. (Jen si říkám, škoda, že Libuška ji nemohla předabovat. Apropos původně se uvažovalo, že tuto roli snad bude hrát. Ta její ironie by ji slušela víc.) Pro maximální hodnocení tomu chybělo víc odvahy viz výše. Film není pro každého. Ale kdo je obdobně naladěn jako já, vychutná si tuto "pohádku".

plakát

Gotham Knights - Pilot (2023) (epizoda) 

Možná je to můj problém, že jsem čekal něco jiného. A co jsem vlastně očekával. Podle názvu jsem myslel, že dostanu temný detektivní náhražku či nějakou spojitost s mým oblíbeným seriálem Gotham. Obvzláště, když se ve dveřích objevil člověk, který mi nápadně připomněl Jima Gordona. Jenže byl to jeho parťák Harvey a jako ten mi moc nesedl. Taky ta banda puberťáků mi spíš připomíná seriál ala Muzikál ze střední (bez písniček myšleno v nadsázce). Navíc tomu chybí charismatičtí herci nebo herci, co si vás koupí svým výkonem jako Oswald v Gothamu. Asi nejsem cílová skupina. Znovuzrození Gothamu se nekoná. Aspoň pro mně a aspoň pro teď.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 19: Obraceni (2023) (epizoda) 

Trochu zvláštní díl, jak už bylo tu vzpomenuto. Začátek a konec jsme v Mandově světě. Ale ten delší prostředek, jako by byl z jiného světa. Vím, doktor už tu jednou byl - a to i ta "ženská". Ale jako by to byl jiný svět - něco mezi Andorem, Total Recall. Poté najednou bác a jsme opět ve světě rytířů z Mandalore. A bác - titulky. Trošku ta střední část byla jako pěst na oko. I když mistrně udělaná a chápu, kde míří tvůrci - klony vs nová trilogie. Jen to bylo křečovitě vložené mezi prolog a epilog. Chyběl tomu prostřih a dynamika těch dvou dějových linií. Vypadalo to jako slepenec. Takže ač se člověk těšil na delší díl ze světa Star Wars, tak se po chvíli modlil, ať skončí nebo at se vrátí k "rytířům" z Mandalore nebo rytířům Jedi.

plakát

Kukačky - Epizoda 8 (2023) (epizoda) 

"Je jedno, jak drahý chlast máš. Když piješ s volem, tak je hnusný."

plakát

The Mandalorian - Kapitola 18: Doly na Mandaloru (2023) (epizoda) 

Člověk by řekl, opět mise Manda a nové stvůry. Jenže. Spoiler: Mando ztratí meč (v boji), Mando zajat, Grogu použije sílu v praxi a vyhledá pomoc a hle, kdo bude mít meč. Za tyto věci palec nahoru. A jo, Grogu "promluví".

plakát

Star Wars: Příběhy rytířů Jedi (2022) (seriál) 

Příběhy rytířů Jedi má to nejlpeší z počátku seriálu Klonové války. Vysvětlím. Dříve než se začal budova kontinuální příběh z období klonových válek o Anakinovi a Ahsoce a co se dělo kolem, tak první díly byly zaměřené na nějakého Jedi a učedníky a jejich osudy. Samozřejmě to bylo propojeno Ahsokou, Anakinem, Kenobim a dalšími. Ale vzpomeňte na mnoho dalších rytířů a učedníků se tam objevilo,  a bylo to docela temné. Tento nový seriál jako kdyby se vrátil k původnímu konceptu. Ač to možná nebyl záměr, tak jsem rád, že tohle vzniklo. A navíc by to mohlo být v budoucnu víc rozvětveno k dalším rytířům a učedníkům. A temná nota tomu dává onu osudovost.