Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (528)

plakát

2 zbraně (2013) 

Je to jaksi takové jalové, jako když chce někdo rychle něco uplácat a vezme materiál s názvem "akční scény" a taky se pokusí přisypat substanci "very cool hlášky" - ovšem to podstatné nakonec zcela chybí. Tedy film bez toho pověstného kouzla. Denzela jsem viděl v horším obsazení snad jen v Kazatelově ženě :-( 50% )-:

plakát

Život nebo něco takového (2002) 

... všichni čtyři moji oblíbení uživatelé, co tento film hodnotili, dali za 60% ;-) a aby toho nebylo málo, golfista a kleopatra taky :-) a ještě aji Enšpígl - no teda, to je shoda ...

plakát

Ostrov (2005) 

Mám z toho dojem, že si režisér prohlédl různá zpracování daného tématu, kterých je jak hub po dešti, a následně to podstatné zdařile zpracoval a vytvořil nový "otisk". Kladné nečekané překvapení. Autor odolal nabízejícím se úletům a zkratům a udržel jistou přijatelnou vyváženou linii. Výborné herecké výkony. Celkově zajímavý vyjímečný počin.

plakát

Bouřlivé pondělí (1988) 

Film stojí na výborných hereckých výkonech, které společně s režií a scénářem dosahují realistického vyznění. Přes 1/4 století starý snímek, ale mě zaujmout dokázal ;-)

plakát

Odsouzeni zemřít (2006) 

U velikosti a typu ve filmu použité jachty by sice stačilo, kdyby dva kluci zkřížili ruce a vyhodili jednu z dívek nahoru - ale jinak to nebylo tak špatné, vcelku dobře vyjádřili problematičnost dané situace - smutné a tragické, jak život může být.

plakát

Závislá (2014) 

Zřejmě jedno z aktuálních témat dnešní doby, přinejmenším v USA, zpracováno v TV seriálové kvalitě - 45%

plakát

Vice (2015) 

Námět vcelku zajímavý, zpracování ne zcela zdařilé, drobné logické chyby, ale vidět se dá - 50%

plakát

Lucy (2014) 

Zajímavý komentář sepsal Douglas. Film trošilinku mate spojením řekněme aktuálně známého filmařského výraziva v koncentrované a umné podobě s filozofií či náboženstvím mimo náš civilizační okruh. Není k životu, dává nesmysl (nebo, chcete-li, nedává smysl), popírá realitu - staví se nade vše. Není obohacením přes veškeré mimořádné obdaření tvůrce :-( Lucy se stává bohem se ztrátou lidského vnímání a citu, bez schopnosti lásky a slitování - pouze bůh znalostí, vědomostí a moci - a to je hodně málo...

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Především to podle mě není nijaká reklama na "moderní" open přístup k erotice (to vysvětluje taky hodnocení uživatelů). Také hlavní linii nevidím jako vykreslení další popelky či pretty woman - jen je použito zajímavé rozložení v kontrastu jistých možností dle finančního zajištění a hry s tím spojené. Vcelku velmi zajímavě se řeší otázka, zda psychicky a sociálně zmrzačený mládenec najde důvod a sílu vymanit se ze svázaností - i když k tomu přišel bez vlastní viny (či částečně). Zda dokáže ženu vnímat v celistvosti tím způsobem, jenž je dáno jen muži. Evidentně nebyl zcela zbaven citů a vnímání, intelekt zachován, tedy ne bod nula, ne zcela bez šance... zůstal v dočasně sladkém otroctví, čímž scénář odbočil od nabízejícího se klišé, závěr to táhne čistě nahoru.

plakát

EXODUS: Bohové a králové (2014) 

... poslední tři filmy v časové ose tvorby Ridley Scotta, jež jsem zhlédl, dostaly shodně po dvou hvězdách - to se tedy již jedná o jistou tendenci, neboť jeho dřívější tvorba mě dokázala bezesporu oslovit. Výprava je nádherná, snímek hraje mnoha barvami, pohledy zvrchu jako v počítačové střílečce... ale uznejte sami, nevyznívá jednání lidí způsobem současnosti, pouze porůznu překryto kostými a doplněno kulisami. Film je plochý jako planina Nazca a spoléhá se na "nepozornost" diváků ;-) N E D O P O R U Č U J I (-;