Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Idée_fixe 

všechny recenze uživatele

Souhlasím se spoustou komentářů zde, typu "Jak to, že nikoho nenapadlo to či ono; že ten se zachoval tak či onak, a že to prostě byla ukázková banda vylízanců, etc.", proto to zde již nebudu více rozvádět. Co mne ale už vůbec hlava nebere, je absolutně zcestný moment, kdy matka toho miminka se konečně po té dlouhé době dostane na palubu, a místo toho, aby ho ihned obstarala, se opět okamžitě vrhá zpět do vody!!! Sama jsem matka, a v tu chvíli by šlo vše ostatní stranou, hned bych své děťátko šla obstarat! Vždyť to už muselo mít velký hlad, žízeň, plnou plínku, být zmatené - tak dlouho samotné, neobstarané, vysílené pláčem... To je přímo do nebe volající, co musí napadnout i bezdětné. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Producenti nad námětem zprvu váhali. Nevěřili, že vydá na 90 minut filmu. Režisér uspěl, až když se Hollywood zamiloval do thrilleru Otevřené moře, v němž bojují o život dva potápěči. Nejvíc je pyšný na vizuální stránku filmu, který původně chtěl natočit jen na video, aby dosáhl autentičnosti dokumentu. "Producenti ale zajistili další peníze a já tak mohl natočit Adrift na 16 mm film, za použití anamorfických širokoúhlých čoček," říká Horn. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Keď je to podľa skutočného príbehu, tak kto o nom povedal ďalej, to malé dieťa to asi nebolo. A usudzovať, že sa to mohlo stáť takto bolo celkom naivné, jedine by na palube boli najhlúpejší ľudia na planéte, lebo inak neviem pochopiť spravenie postav. Som si vedomý, že zložite situácie sa málokedy zaobídu bez vypätých momentov, ale tú práve kvôli primitívnym konaniam postav vyzneli nie dramaticky, ale až trápne. Naozaj to mohlo byt o žralokoch či o mimozemšťanoch a hádam by to bolo aj uveriteľnejšie ako tato kravinka, ktorá sa tvárí veľmi dôležito a pritom je to len chabý a stupidny pokus o atmosférickú jedno hubku, no nepodarilo sa to. Slabé 2*. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle průměrný kousek jsem si pustil na štědrý den a měl jsem několikrát sto chutí ho vypnout. Není sice vyloženě špatný, ale je zde k vidění tolik nelogičností, že jsem se pochvíli držel za hlavu. Sice tu hrály pěkné herečky a několikrát se objevilo i napětí, ale jinak jsem se místy i dost nudil. 5/10 ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film mne příjemně překvapil, je 100 x lepší než OPEN WATER I (ten byl nudný!). Trošku mne už od počátku zarazilo to, že jsou ti lidi tak hloupí a nikoho nenapadlo aby 2 kluci dali ruce k sobě a jedna štíhlá dívčina na ně vyskočila! Copak nikdy neblbli na bazéně???? To tu holku muselo napadnout až 5 minut před koncem, když už zůstali jen dva na živu. Promiňte, ale pokud je to opravdu podle skutečné údálosti a pokud se to opravdu stalo v Německu - tak jsou Němci naprostí IDIOTI ! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • "Námorníci skočili cez palubu si zaplávať, ale pre nespustený rebrík sa nedostali späť na loď. Celá posádka bola nájdená mŕtva v blízkosti jachty" - úryvok z knižky Yachtunfälle. Und wie man sie vermeiden kann od Joachima Schulta. Text popisuje rôzne skutočné nehody na mori a možné riešenia, ako sa v podobnej bezútešnej situácii zachovať alebo sa jej vyhnúť. (Karush)
  • V rámci přípravy na natáčení trávil Susan May Pratt mnoho času a soláriu a v posilovně, aby byl schopen tak dlouho šlapat vodu. (Jocker94)
  • Na druhém záběru na spící dítě má dítě v puse dudlík, ve třetím ale už zase ne. (Jocker94)

Reklama

Reklama