Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (528)

plakát

Příběhy obyčejného šílenství (2005) 

40%, ovšem Ivan Trojan je jako obvykle ve své roli excelentní, ani ostatním hercům bych nenakládal vinu za můj dojem z filmu. Pro mě linie filmu není humorná, ale smutná, není trefně plná obrázků ze života, ale dekadentně bezvýchodná. Byť by film i reflektoval některé tendence z reálu, tomuto tleskat opravdu nemohu :-( Tento typ nadsázky, kdy si děláme legraci z různých aktuálních nešvarů je jednoduše možno podat vícero způsoby - tento mi prostě vůbec nesedl...

plakát

Správní chlapi (2016) 

U tohoto filmu se člověk nenudí. Sledovat Russella Croweho v roli šité mu na míru je zajímavé samo o sobě. Ryan Gosling ze Zápisníku jedné lásky vyvažuje dvojici "detektivů" dle stokrát se opakujícího, ale stále ještě fungujícího vzorce. Rychlý spád, nečekané rozuzlení ... chybí jenom ten kouzelný prvek, který některé filmy posunuje o level výše. Zábava na jedno slédnutí, avšak ne propadák. Zjistil jsem, že těchto mých 60% je moje nejhorší hodnocení pro režiséra Shanea Blacka.

plakát

Takoví normální zabijáci (1994) 

Brutální, ale ne zcela samoúčelně. Zajímavé a inteligentní. Vzdorující různým klišé a záměrně bořící zaběhlé představy. Silným způsobem nekorektní, tedy obsahující taky reálný rozměr. Je zde ambice otevřít nové téma neotřelým způsobem. Ne pro citlivější povahy, ne pro děti a taky ne před spaním ... jinak ale pro osobitou hodnotu ANO.

plakát

Testament mládí (2014) 

Posbírané střípky inspirací a scén nám nedrží tak zcela pohromadě. Mě snad nejvíce zklamala nízká míra věrohodnosti - nemohl jsem se do filmu vůbec ponořit. Přitom mnoho scén, zvláště na počátku filmu, bylo samostatně vcelku milých... Jako celek pro mě tedy minela :-(

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

Ve skutečnosti velice smutné, ale nejméně v několika rozměrech hluboko krutě pravdivé. Lidský rozměr v tragičnosti, zranitelnosti, někdy až odporné nízkosti a velmi únavné strojené účelovosti. Zpočátku film balancuje na hraně jisté zmatenosti, avšak, jakmile mladá žena zaháčkuje oběť, snímek kráčí pevně za svým cílem. Výborný dabing obou hlavních postav. Zůstává otázka, jestli skutečně Virgil tolik ztratil, popř. všechno ztratil, neboť jeho bohatství neživých zážitků usazených ve zlatě vůbec nemusí být náplní a cílem hodným života člověka... Já se s jistotou řadím do skupiny, která má s hlavním hrdinou na konci slitování i vzhledem k jeho celému osudu a nelibuje si v tomto případě v jakémsi zadostiučinění :-) Film má údajně i druhou verzi konce - zatím jsem neměl tu čest zhlédnout.

plakát

Co je šeptem... (2005) 

Pro mě překvapivě velmi dobrý výkon Jennifer Aniston - i když herecké gestikulační výrazivo "americké seriálové školy" asi úplně odložit nemůže, byla vcelku milá i přirozená. Kevin Costner výborný a ostatní herci také nečekaně dobří. Vtipně zakonponovaný odkaz na kultovního "Absolventa" a zajímavě vykreslena linie změny vztahů a hodnot z doby "zlaté mládeže" šedesátých let směrem ke dnešku - nečekaně přirozeně na jedné rodinné linii žen. Na promiskujitu je nahlíženo mírně a shovívavě, ale není oslavována - je přijata jako fakt, se kterým se dá a má žít, který se dá překonat. Film je nějakým způsobem vyvážený a neuletěl v dál - možná proto má taky "jen" 57% ;-)

plakát

Buvoli na hlídce (2007) (TV film) 

Velice příjemně natočený zajímavý dokument, který mě při náhodném zahlédnutí vtáhl do sebe - také se vám to nejspíše již stalo ;-) Pohodový neotřelý snímek s poznávací hodnotou a ještě dobře koukatelný :-) Místní lidé působí pro nás dosti vzdáleně nekomplikovaným stylem života bez akutního životního stresu. Někdo se může dokonce zamyslet nad tím, kam že jsme se to dohnali :-(

plakát

Columbo - Past (1972) (epizoda) 

Vcelku průměrný díl zvedá velmi vydařený závěr v lanovce. Tady je ta Columbova finta čistá, neboť při negativním tipu viníka nikoho k ničemu netlačí a ani v nejmenším nemanipuluje ;-) Za ten unikátní konec 80%.

plakát

Columbo - S dýkou v mysli (1972) (epizoda) 

Velice stylový díl ve staré dobré Anglii. Slavný Londýn - nádherné pohledy na Westminsterský palác, momentky ze středu města i od Temže, okomentování BigBenu, superintendant gentelman a posezení v anglickém klubu. Shakespearův Macbeth a stále stejné lidské touhy po slávě a dalších pokladech ze stejného měšce. Dívat se na nízkost tentokrát hodně slizkých komediantů nepotěší, jakožto pouze servilní věrnost sirova sluhy. Nicméně atmosféra filmu vždy vyjádřená s výborným situováním scény snímek pozvedá a činí zajímavým. Odměna pro sluhu je na jeho vlastní objednávku rychle dodána. Usvědčení s kuličkou úplně vpořádku nebylo :-( Tento způsob nachytání pachatele se objevuje u Columba vcelku často a lépe použit než zde - bývá to ta pověstná třešnička na dortu - zde ovšem korálek může způsobit poškození chrupu.

plakát

Tarzan (1984) 

Objevil jsem ještě jeden mnou neohodnocený film z doby dřívější. Hodnocení tedy odpovídá i faktu, že jsem to viděl výrazně mladší a do příběhu se dokázal i celkem vžít ;-) a hrdinům fandit a i emotivně v tom být s nima :-) Kdeže ty "loňské sněhy" jsou...